• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Randevu alternatifleri

Merhaba Arkadaşlarım, sevkiyat programında saatli randevu alırken kurguladığımız programı iptal eden veya değiştiren müşterin yerine alternatifler aramak epeyce zahmetli oluyor, ekte anlatmaya çalıştım bunun için yardıma ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aslında olayınızı çözmek basit gibi gözüküyor. Ama ne yapılmasını istiyorsanız, eklediğiniz dosya üzerinde daha detaylı bir şekilde anlatabilirseniz yardım hemen gelir...

Sn bsyilmaz_2002
Hikmet Eker'in Randevü Saati başlangıcı 17:30, O kişi randevusunu iptal ederse, 16;30 Randevusu olan ve saatte işlemde olan Zeki Kılıç niye listeye dahil olsun. grup ve puanın yanında zamanıda gözönüne almalı, iptal eden kişinin randevü saatinden sonraki kişileri listelemeli. Yanlış mı düşünüyorum, yoksa aklıma gelmeyen başka bir durum mu var.

Sn Ömerçeri; Bu önceden kurgulanmış bir saat, yani önce kurgulama yapılıyor sonra randevu alınıyor. yani Zeki Kılıç henüz aranmadığı için saatini değiştirmekte bir mahsur yok. Sadece Zeki Kılıç ın hem bölgesi tam uygun Hikmet EKER e hem de puanı çok yakın.

Yine anlamadım. Bu seferde onun randevü saatine alternatif bulman gerekmiyor mu? giderek herkesin randevü saati değişecek.

Sayfa1'in Kod sayfasına aşağıdaki kodları yapıştırın
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
say = Range("A65536").End(3).Row
If Target.Column = 5 And Target.Row <= say And Target.Row <> 1 Then

For i = 2 To say
If Target.Row <> i Then
fark = Abs(Range("a" & i).Value - Range("a" & Target.Row).Value)
If fark <= 15 And Range("b" & i).Value = Range("b" & Target.Row).Value Then
alternatif = alternatif & Range("c" & i).Value & Chr(13)
End If
End If
Next
If Len(alternatif) = 0 Then
MsgBox "ALTERNATİF YOK!"
Else
MsgBox "ALTERNATİFLER:" & Chr(13) & alternatif
End If
End If
End Sub

Son düzenleme:
Geri