• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamların ilave edilip çıkarılması..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Ekte hazırlamış olduğum örnek çalışmadaki ilgili yerlerde nasıl bir makro yada formül kullanabilirim yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Bu sitede önceden hemen çözüm bulabilirdik ama iki gündür nedendir bilmiyorum yardım edebilecek kimseyi bulamıyorum..

Sayfayı açılır liste ile seçeceksiniz ama, seçtiğiniz her sayfa için verinin yazılacağı hücre sabit midir?

O hücredeki veriyi ilgili sayfanın (Sayfa1 için) neresinde kullanacaksanız o hücreye aşağıdaki gibi basit bir EĞER formülüyle değeri çağırabilirsiniz.
=EĞER('ANA SAYFA'!D4="Sayfa1";'ANA SAYFA'!B4;"")

Formüldeki "Sayfa1" ibaresini formülü hangi hücreye yazıyorsanız o sayfanın adıyla değiştirmeyi unutmayınız.

Sondaki tırnak işareti yerine; çağırdığınız değerle yapacağınız işlemin durumuna göre başka bir değer de yazabilirsiniz. ( Örneğin ilgili sayfada yapacağınız işlem toplama ise 0; çarpma ise 1 gibi).

her bir sayfada a sütünuna ilgili rakamları ve b sütununada kaç adet olduğu yazmalı ömer hocam.. daha doğrusu barkod okuyucu ile okutma yapacağız. listeden hangi sayfaya kayıt olması gerektiğini seçeceğiz ve okutacağız.. otomatik olarak o sayfaya sırasıyla kayıt olacak.. aynı barkodtan iki kere okutuyorsak yanında 2 üç kez okutuyorsak 3 v.s. yazacak..
diğer satırdada işlemin tam tersi olacak..

Estağfurullah ben formül düşünmüştüm, siz art arda bir alt satıra yazma deyince beni aşar, o iş makro işi sanırım.
Size kolay gelsin.

Geri