• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamlara yorum ekleyerek metin oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
Merhaba,

Excelde bir tablodaki rakamları karşılaştırıp, belli bir düzende bu rakamlardan metin oluşturmak istiyorum. Dosyada birkaç örnekle nasıl olması gerektiğini yazdım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Kod:
=BİRLEŞTİR(A3;" ";$B$1;" ayında en düşük fiyat ";İNDİS(B2:E3;KAÇINCI(MİN(B3:E3);B3:E3;0);1);" ";MİN(B3:E3);" TL")

N3 hücresine bunu yapıştırıp, kalanları da buna benzer yapabilirsiniz.

Merhaba,
Maalesef bu formül yeterli değil, siz denediniz mi bilmiyorum ama daha birinci aşamada sıfır rakamı varsa bunda bile çalışmıyor.

Merhaba,
Maalesef bu formül yeterli değil, siz denediniz mi bilmiyorum ama daha birinci aşamada sıfır rakamı varsa bunda bile çalışmıyor.

Satırla sütunu karıştırmışım,

Kod:
=BİRLEŞTİR(A3;" ";$B$1;" ayında en düşük fiyat ";İNDİS(B2:E3;1;KAÇINCI(MİN(B3:E3);B3:E3;0));" ";MİN(B3:E3);" TL")
Bunu deneyiniz bu çalışıyor.

Denedim ama aradığım çözüm bu formül değil, hala sıfır varsa en düşük fiyat olarak sıfır veriyor ki aynı fiyat 2 veya 3 tane olduğunda şirketlerin isimleri nasıl yazılacak ? en yüksek fiyat nasıl yazılacak ?

Üstadlardan gelecek yapılamaz mesajı da benim için çözüm olur.

Sayın Mesafe,
Dosyanızı incelemeye zamanım olmadı. Yazılan formüllerden anladığım kadarıyla oluşan listedeki rakamlar arasından uygun olanları bulup metin içine yerleştirmek istiyorsunuz.
Benzer bir konu geçen hafta işlenmişti. Aşağıdaki bağlantıda, 8 no'lu mesajdan itibaren Sayın PLİNT'in çalışmalarını incelemenizi öneririm. İnceleyeceğiniz çalışmadada göreceğiniz gibi bu durumda en önemli husus, sıfır ve aynı değerde olan rakamlar yüzünden sonuçların sağlıksız oluşmasıdır.
http://www.excel.web.tr/f48/en-avantajly-birim-fiyat-bulurken-0-syfyr-dahil-t160313.html
Aradaki tek fark, bu bağlantıda bulunan değerler bir hücreye yazdırılıyor. Sizde bu değişkenleri yazının arasına dilediğiniz yerlere ekleyebilirsiniz.

konuyu inceledim ama bu çözümü kendi dosyama uyarlayamadım.

Yardımlarınız rica..

Formül veya macro ile olabilecek her türlü yardıma ihtiyacım var.

1 no.lu mesajdaki örneğimi biraz daha basitleştirdim, yardımlarınızı bekliyorum

Aşağıdaki kodları deneyiniz:
Kod:
Sub en_uygun_firma_fiyat()
Dim alan As Range, yer As String, k As Range, b As Range, d As String, y As String
With Sayfa1
    For i = 3 To 7
        Set alan = Union(.Range("B" & i), .Range("C" & i), .Range("D" & i), .Range("E" & i))
            Set b = alan.Find(Application.WorksheetFunction.Max(alan))
            Set k = alan.Find(Application.WorksheetFunction.Small(alan, 1))

sat = 2

.Range("N" & i).Value = .Cells(i, "A").Value & " OCAK ayında en düşük fiyat " & _
                        .Cells(sat, k.Column) & ", en yüksek fiyat " & .Cells(sat, b.Column)
    Next i
End With
End Sub

Sn antonio,

ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim, ancak sadece en düşük ve en yüksek fiyatı yazdırmak değil aynı fiyattan 2 tane olduğunda her iki şirket ismini de (A Şirketi ve B Şİrketi gibi) yazmak esas çözemediğim kısım.

Geri