• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamı yazıya çevirme

=ARA(O8;{0;1;1,5;2;2,5;3;3,5;4;4,5;5;5,5;6;6,5;7;7,5;8;8,5;9;9,5;10;10,5;11;11,5;12;12,5;13;13,5;14;14,5;15;15,5;16;16,5;17;17,5;18;18,5;19;19,5;20;20,5;21;21,5;22;22,5;23;23,5;24;24,5;25}; {0;"bir";"Birbuçuk";"iki";"İkibuçuk";"üç";"Üçbuçuk";"dört";"Dörtbuçuk";"Beş";"Beşbuçuk";"Altı";"Altıbuçuk";"yedi";"Yedibuçuk";"Sekiz";"Sekizbuçuk";"Dokuz";"Dokuzbuçuk";"On";"Onbuçuk";"Onbir";"Onbirbuçuk";"Oniki";"Onikibuçuk";"Onüç";"Onüçbuçuk";"Ondört";"Ondörtbuçuk";"Onbeş";"Onbeşbuçuk";"Onaltı";"Onaltıbuçuk";"Onyedi";"Onyedibuçuk";"Onsekiz";"Onsekizbuçuk";"Ondokuz";"Ondokuzbuçuk";"Yirmi";"Yirmibuçuk";"Yirmibir";"Yirmibirbuçuk";"Yirmiiki";"Yirmiikibuçuk";"Yirmiüç";"Yirmiüçbuçuk";"Yirmidört";"Yirmidörtbuçuk";"Yirmibeş"})

belki bir gün benim gibi bilmeyen birine lazım olur.Uzmanamele kardeşimin yardımıyla oldu bu iş

İlk harf büyük yazsın

merhaba arkadaşlar

forumda daha önce bulduğum bir rakamı yazıya çeviren fonksyon bulmuştum (buarada kim yapmışsa eline sağlık). Kullanmak istediyimde küçük bir deyişiklik yapmak istedim ama beceremedim. istiyorum ki, B1 hücresine ne yazılırsa yazılsın yazı büyük harfle başlasın. PROPER fonksuonu ile denedim tüm sözlerin ilk harfi büyük yazdı. ama sadece ilk söz büyüklü yazması lazım.
ilginize teşekkürler...

Ekli dosyalar

merhaba arkadaşlar

forumda daha önce bulduğum bir rakamı yazıya çeviren fonksyon bulmuştum (buarada kim yapmışsa eline sağlık). Kullanmak istediyimde küçük bir deyişiklik yapmak istedim ama beceremedim. istiyorum ki, B1 hücresine ne yazılırsa yazılsın yazı büyük harfle başlasın. PROPER fonksuonu ile denedim tüm sözlerin ilk harfi büyük yazdı. ama sadece ilk söz büyüklü yazması lazım.
ilginize teşekkürler...

merhaba
ekleri inceler misiniz
2007 ve üst versiyonuna göre de çözüm mevcut
2003 versiyonu için K1 hücresi yardımcı sütun olarak düşünülmüştür. dilerseniz gizleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

İhsan höcam tek kelime ile mükemmelsiniz. elinize sağlık. çok teşekkür ederim...

Teşekkür ederim güzel olmuş, ama sanki biraz azerice gibi çeviriyor. :)

kardeş biraz deyil, tam olarak azerice çeviriyor. çenke ben azeriyim de o yüzden :)
yazıyla olanları türkçeye çevir senin de işine yarasın. kolay gelsin...

Öteden beri kullandığım bir site. Ancak şimdi Dosya indirirken Altın Üyelik istiyor.

İhsan hocam RAKAM YAZI - ihsan tank 2003.zip dosyasının formüllerini açık yazar mısınız. dosyayı indirirken Altın üyelik istiyor.

siteyi öldürmeyin bu karardan vaz gecin

Geri