• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakamı yazıya çevirme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sitede aramalarda sorunuma cevap bulamadım benim sorunum para birimini değil normal bir rakamı yazıya çevirme örneğin O9 hücresinde 2,000 yazarsa P9 İki, 3,500 yazarsa üçbuçuk yazdırmak için formül düzenlemek istiyorum.saygılar.ilgilenen arkadaşlara şimdiden .Allah razı olsun derim.

sitede aramalarda sorunuma cevap bulamadım benim sorunum para birimini değil normal bir rakamı yazıya çevirme örneğin o9 hücresinde 2,000 yazarsa p9 iki, 3,500 yazarsa üçbuçuk yazdırmak için formül düzenlemek istiyorum.saygılar.ilgilenen arkadaşlara şimdiden .allah razı olsun derim.

bu işini görür sanırım

ytl ykr yerlerini kaldır
"," koyarsan işin olur gibi

Ekli dosyalar

teşekkür ederim ama benim istediğim bu değil formülle yapmak istiyorum.selamlar.saygılar

herekese teşekkürler ama sizler yapmak istedğim şeyi neden hep göz ardı ediyorsunuz ben a1 veya p1 e rakam gir 2 hücrede yazıya çevir demiyorum ki.forumda şimdiye kadar hiç bu kadar kısır döngüye düşmemişti sorunlarım.varsa ilgilenecek bir üstad baksın.yoksa lütfen çalışmamla ilgisi olmayan link vermeyin.olsaydı zaten ben bulursum tüm forumu aradım üç gündür.sorumun cevabı forumda yok.

Sayın Yiğit;

1) Benim tabii ki parmağım falan yok orada, sadece takıldım... ne haddimize düşmüş öyle şeyler yazmak...:mrgreen:

2) Bu forumda hep görüyorum "@FalanFilanNick" ... bundan vazgeçin lütfen. İşte bunda parmağım var, itiraf ediyorum....:mrgreen: .... Epey önce, 3-4 sene önce bu notasyonu kullanıyordum, o sıralar çok sık mesaj yazdığım için kendime göre biraz kısaltmalar yapıyordum. Mesaja birden fazla kişi cevap yazınca ve ben de bunlardan birisine bir cevap yazarken, kime yazdığım belli olsun diye kullanıyordum "@" işaretini. Hani, birisine e-mail atarken adresi nasıldır?? xxx@FalanDomain.com
Yani, "FalanDomain' deki xxx ..." tabirini tarif etmenin şekli. Her ne hikmetse, forumda bu "@" ifadesi sanki bir "saygı" ifadesine dönüştü, nasıl olduğunu anlayamadım ama...orasını kaçırmışım...:mrgreen:

Saygılar...

Sn:yiğit ve haluk beyler ben bir şey anlayamadım yazdıklarınızdan sizi incitecek bir şey yazmadım sanırım.eğer öyle oldu ise çok üzülürüm.saygılar

Sn:yiğit ve haluk beyler ben bir şey anlayamadım yazdıklarınızdan sizi incitecek bir şey yazmadım sanırım.eğer öyle oldu ise çok üzülürüm.saygılar

Sayın Torun;

Biz sadece sayın Yiğit ile biraz laflıyorduk.... size karşı en ufak bir hareketim yoktur.

İyi geceler.

Valla ben incildim. Çalışmanızla ilgisi olmasa bile ben Özelden mesaj attığınız için arama yapıp o linkleri verdim.. Çözebileceğim bişey olsa zaten cevaplardım.. Biz burda aile gibiyiz konular içinde sohbet etmemiz yanlış mı bilmiyorum. :dusun:
Sevgi ve saygılarımla.........

merhaba
syn zekeriya torun;
siz yazılanları üstünüze alınmayın, biz arada bir böyle muhabbetler yaparız.
syn Haluk bu akşam siteye biraz renk kattı, Allah iyiliğini versin.

siz aşağıdaki formülü deneyiniz
Kod:
=ARA(O8;{0;1;2;3;4}; {0;"bir";"iki";"üç";"dört"})

OLURMI HİÇ SAYIN YİĞİT ben bir" hacı "yım bir insan incitmrk bana çok ağır gelir hakkınız helal edin.tıkandım dünden bu güne çözemeyince .ihiyarlığımıza verin.saygılar

sn. uzmanamale kardeşim bu formülü uzatabilirmiyim acaba 1 1,5 2,2,5......5 gibi.saygılar

Süleyman bey, buranın hali benden de kötü o zaman...

Ben, rengim kaçtığı için buraya bir uğrayayım demiştim, renk mi katmışım ? ... :mrgreen: ...

Zekeriya bey, saygı bizden...

herkese selam ve saygılar en azından ilgilenildi bir şeyler yapılmak istendi.HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.sorunumu sn UZMANAMELE KARDEŞİMİN FORMÜLÜ ÇÖZDÜ

=ARA(O8;{0;1;1,5;2;2,5;3;3,5;4;4,5;5}; {0;"bir";"Birbuçuk";"iki";"İkibuçuk";"üç";"Üçbuçuk";"dört";"Dörtbuçuk";"Beş"})

merhaba

syn Haluk;
hep Kodlarınızla olacak değil ya, bu akşam muhabbetinizle siteye renk kattınız.
Allah neşenizi eksik etmesin.

Geri