• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Rakama yada şehire göre arama

Excel Vers. ve Dili
2010
İyi günler,
Ekte yer alan dosyada text box üzerine örneğin şehir adının ilk harfini yazdığımda örneğin a yazdığımda a ile başlayan tüm şehirler gelsin aynı google akıllı araması gibi sonra a dan sonra d ye bastığımda a ile başlayıp d ile devam eden şehirler gelsin (Adıyaman, Adana gibi) ve ben içinden seçebileyim yada görebileyim. Ayrıca plaka kodu yazdığımda da aynı şey olsun 1 yazınca 10,11......19 a kadar tüm plaka kodları listelensin ben içinden seçeyim ve seçtiğim anda diğer kolonlar dolsun istiyorum.
Böyle birşey mümkün mü yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Kodlarla uğraşmak istemiyorsanız, TextBox yerine Combobox kullanın Şehir isimlerini Kullanmadığınız Bir sütuna mesela Excelin 2003 sürümünde son sütun olan IV sütununa Şehir isimlerini listeleyin ComboBoxın Properties (Özellikler) Listesindeki RowSource özeliğine Sayfa1!IV1:IV81 yazın. İstediğiniz gibi çalışacaktır.

Dosyanıza açıp bakmamıştım, zaten Sayfa1 de B6:B80 aralığında listeniz varmış RowSource Sayfa1!B6:B80 yazın

Özür dilerim Sayfa üzerindeki combo box ın Özellik adı RowSource değil ListFillRange imiş Ben form özellikleri ile karıştırdım.

Epey yanlış anlamadan sonra, Örnek ekte siz 2007 .xlsm'ye çevirin.
Not Örneği değiştirdim. ComboBox'a ister listeden ad seçin, ister rakam girin çalışıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri