• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Q BITZ Oyunu

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
Merhaba,
8 yaş ve üzeri çocukların oynadığı bir oyun olan Q Bitz, her yüzeyinde farklı şekiller olan 16 adet küp ile oynanmaktadır. 80 farklı kartta yer alan desenlerin 4x4 şeklinde, küpler aracılığıyla yapılmasını hedefleyen bir oyundur.

Kızımın katılacağı bir turnuva öncesinde kendisine Excel yardımı ile random kart yapma fikri oluştu.
Kısmen bir şeyler yaptım. Çalışma kitabıma bu şekilleri ekledim. Her bir resmi random olarak hücrelere yerleştirdim.
Ancak şekillerin arasında yer alan boşlukları yok edemedim.

Şekillerimi C3:F6 hücreleri içine oturttum. Yuvarlak, Siyah Kare, Dolu Kare ve Dik Üçgen (üçgen döndüğünde şeklin yönü değişmekte) şekillerinin 7 farklı yerleşimi söz konusu olduğundan aşağıdaki formül ile her şekli random olarak bir harf atadım.
=ARA(RASTGELEARADA(1;7);{1;2;3;4;5;6;7};{"A";"B";"C";"D";"E";"F";"G"})

Şekil boyutunu, hücre boyutu ile eşitlemek için aşağıdaki şekilde bir kod denedim.
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Picture 1")).Select Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse Selection.ShapeRange.Height = Range("C3").Height Selection.ShapeRange.Width = Range("C3").Width Selection.ShapeRange.Left = Range("C3").Left Selection.ShapeRange.Top = Range("C3").Top

Ancak istediğim sonucu alamadım.

İstediğim şekil örneği ve bende oluşan şekil örneğinin de yer aldığı Q bitz oyununu ile paint ile çizilmiş şekil örneklerini ekteki dosyada paylaşıyorum.

Bu konuda çözümlerinizi ve kodların geliştirilmesi için desteğinizi rica ederim.

iyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Oluşan Şekiller arası Boşlukların Görünmemesi için kodlarınıza, aşağıdaki koyu renkle belirttiğim kodları ekledim.

ekle = 1.9

ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Picture 1")).Select
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Height = Range("C3").Height + ekle
Selection.ShapeRange.Width = Range("C3").Width + ekle
Selection.ShapeRange.Left = Range("C3").Left
Selection.ShapeRange.Top = Range("C3").Top

Bu şekilde kod eklenmiş Excel Dosyası Ek'tedir.
Bende kodlar çalıştığında oluşan şekiller arası boşluklar oluşmamaktadır.

Selamlar...

Ekli dosyalar

Alternatif dosya hazırladım.
Örnek deneme dosyası ile Resimler klasörü yan yana olmalı
1-veri sayfasındaki karıştır düğmesine tıkla
2-data sayfasındaki nesneleri aktar düğmesine tıkla

tek tek aktarmak içinde
data sayfasında M3 : P6 hücresine resim nesnelerinin adını yazarak değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim.
Sn. Kulomer Evet boşluk olmuyor. Sadece yuvarlak şeklinde, çok küçük bir kayma oluşuyor.

Halit bey, Örneğinizde herhangi bir boşluk oluşmadı.
Alternatif olarak devamlı bir klasördeki resmi çağırmak yerine çalışma sayfasında tanımlanan resimlerden kullanmak istesek nasıl bir yol izleyebiliriz.

Benim eklediğim dosyadan devam edersek
Dosyayı indirin ve bir sayfaya resimlerinizi hücreleri taşmayacak şekilde ekleyiniz sonrada o dosyayı buraya açıklamanızla ekleyin bir bakalım.

Not. Uyarı resimler bir sayfadan alacak olursa dosyanızın fiziki boyutu büyüyecektir ve yapılan işlemler yavaşlayacaktır bilgilerinize.

Halit bey,
Resimleri eklediğim dosyanız, ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Ekli dosyalar

• qb.rar
    qb.rar
    21.6 KB · Görüntüleme: 3
Bu dosyada hep sayfadan resimleri alıyor hemde klasördeki resimleri alıyor.

Ekli dosyalar

Halit bey,
Kendi bilgisayarımda resimlerin yerini değiştirdiğimde problem yaşadım.
En iyisi sizin de dediğiniz gibi resimleri bir klasörden çektirmek.
3 nolu mesajınızdaki çalışmanızı kullanmayı düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.

Teşekkürler iyi çalışmalar

Geri