• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Puantajda İşe Giriş Tarihi kontrolü ile hücreye İZİN GÜNÜ yazmak.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Bütün arkadaşlara merhaba,

Elimde puantaj hesaplaması yapan bir dosyam var. Ona personelin işe giriş tarihine bakarak makro ile izin gününü hücreye yazmasını ve izinli olduğu günlerin hücrelerine İ yazmasını istiyorum.

Açılan UseFormda butona bastığımda, hücrelere izin sayısı kadar İ yazsın ve ikinci sayfada da izin kullananları aktarsın. Ekli dosyada ayrıntısı mevcuttur.

Saygı ve hürmetle kalın.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekli dosya hatasız çalışıyor. Sadece işe giriş tarihlerine bakarak hücreye yıla göre gün yazacak makro.

Tarihe göre sitede buna uygun makroyu bulamadım. Örn: Giriş tarihi 1 ile 5 yıl arası ise hücreye 17 yazacak gibi.

Herkese saygılar.

Merhaba.

Belgenize konuyu açtığınızda bakmıştım.

Formül ile çözüm önerisi isterseniz, aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formül işe giriş tarihine göre hak edilen izin süresini verir ve bu sayı
tabii ki yeni izin dilimine geçene kadar uygulanacak YILLIK üst sınır oluyor.

Makroya gelince, soru biraz anlaşılmaz geldi bana.

Tablonuz aylık puantaj tablosu ve kişinin izin başlangıç tarihi verisi olmadan,
haftasonu ve resmi tatil günlerinin durumu netleştirilmeden, seçilen bir ay için günlere
izinli olunduğunu gösteren veri yazılamaz bence,
zira kişiye ait hizmet başlangıç tarihine göre önceki aylarda kullandığı izin miktarı bilinmediğine göre,
kalan izin miktarı da hesaplanamayacak ve dolayısıyla da yıllık izin üst sınır gün sayısının kontrolü yapılamayacak gibi geldi bana.

Yoksa belirtilen gün sayısı kadar hücreye (işten çıkış tarihi gözönünde tutularak) İ harfinin yazılması sorun değil elbette.
.
Kod:
=EĞER(C5="";"";ARA(ETARİHLİ(C5;BUGÜN();"y");{0;1;6;15};{0;17;23;30}))

Merhaba Ömer Bey,
İlginize teşekkür ederim. Formül önerinizi uyguladım sorun yok uyguladım çalışıyor.
Formül yerine makro olması nedeni şu; hücrelere yazılan formül yanlışlıkla silinmesin diye idi.

Ama makro ile söyledikleriniz çok doğru. İzin başlangıç, hafta sonu tatili, resmi tatil gibi bilgilerin olması gerekli. Burada bu bilgileri yani tatil günlerini manuel olarak ben ilave edeceğim.
Ayın 1’inden itibaren hücrelere izin günü kadar İ koysun. Ben tatil günleri kadar ilave ederim. Yani basitlendirme açısından içindi. Bundan dolayı sizi tekrar kutluyorum muhasebe bilgileriniz yeterince çok iyi.

Ancak dediğiniz gibi önceki aylarda kullanılan izin günlerini bilmek gerekir. Bunu için ikinci sayfada
İzin listesine izin kullananlar yazılsın. Kontrol buradan yapılabilir gibi geliyor bana.

Not: Ay içinde; kazanılan tüm izin günü kullanılacağı için sonraki aya sarkma olmayacak. Yıl içinde izin günü gelenler zorunlu olarak her ayın 1’i itibariye izinleri kullandırılacak. Aynı puantaj dosyası kullanılacak. Dolayısıyla 2.sayfadaki İzin Listesi her ay güncellenerek YIL İÇİNDE İZİN KONTROLÜ yapılabilir.

Saygı ve sevgiyle kalın.

Sanırım tam anlatamadım, örneğin bir 2013 yılı Mart ayında göreve başlamış bir personel Haziran 2016 ayında,
hakkı olan 17 günlük izni kullanmıştı, siz Temmuz puantajını yaparken izin hakkının tümünün kullanıldığının kotrolü gerekir.

Puantaj tablonuzu aslında ücret gibi parasal unsurların hesabı için kullanıp,
izin hakkı, ne kadar izin kaldığı. izin haketme tarihi, izin kullandığında izin başlangıç tarihi vs.
sürelere ilişkin işlemleri "İzin Defteri" sayfasında izlemek doğru olur.

Dolayısıyla öncelikle, İzin Defteri sayfası üzerinde durup orayı çözmelisiniz bence.

Yine de müsait olduğumda bakarım elbette.
.

Çok doğru Ömer Bey, siz söyleyince bende eksiklerimi daha iyi anlıyorum. İzin defterine işlemek için burada küçük bir kontrol koymak istedim. Her ay "Alın bu listeyi izin defterine işleyin" diye bakmaya çalıştım.
İzin defterine işlenmek üzere izin listesini tekrar bakıp size bilgi vereceğim.

Saygılar sunarım.

Tekrar merhaba Ömer Bey,

Mümkün olduğunca basitleştirdim umarım anlaşılabilir. Özet olarak bu puantaj her ay bağımsız işlenecek ve İzin Defterine işlenmesi için ön bilgi sadece.

Dediğiniz gibi tatiller, bayram tatilleri veya kullanılan izin, kalan izin gibi bir çok bilgi olmadan hazırlanamaz.

Bende sadeleştirmeye çalıştım. O ay haketmişse izninin tamamını kullanacak ve iznini kullandı diye K sütununa EVET yazıp bir dahaki ay Evet yazılanları hesaplamayacak.

Saygı ve selamlar

Ekli dosyalar

Ömer Bey Merhaba,

Bayram sonrası umarım vaktiniz olur. Herkese sağlıklı hayırlı bayramlar diliyorum.

Merhaba Ömer Bey,

Umarım vaktiniz olduğunda dosyaya bakabilirsiniz.
Saygılar,

Hem önceki belgeniz üzerinde de birşeyler yapmıştım hem de yeni yüklediğiniz belgeye biraz bakmış ve birşeyler yapmıştım.

Ancak anlayamadığım hususlar vardı ve daha da önemlisi belgedeki işlem/veri akışını tam kavrayamadım sanırım.

Ayrıca birkaç hususta da sanki çelişkili durumlar oluşuyor gibi hatırlıyorum.

Bazı verilerin hazır veriler olduğunu söylemiştiniz sanırım.

Seçilen ayın ilk gününden itibaren izin kullanılmasını varsayılan durum olarak öngörmeniz de çelişkili gelmişti.

Hafta tatili/resmi tatil - yıllık izinden sayılan süreler/devreden izin hakkı/izin haketme tarihi/izin kullanma yılı ilişkisi gibi (ücretli izinden bahsediyorum tabi) konular da biraz sorunlu sanırım.

Mevzuatına bakarsanız siz de fark edersiniz. Neticede doğdudan uğraştığım konular olmadığından en azından ben tereddüte düşmüştüm.

Bu hafta biraz yoğunluğum var, önümüzdeki hafta umarım birşeyler yapıp konu sayfasına yüklerim.

Hatırladığım bir hususu ileteyim şimdilik; öngördüğünüz izin süreleri hukuken doğru süreler midir, doğruluğundan emin değilim.
Bu konunun mevzuatına bakmanızı önermeliyim.

Sağlıcakla.
.

Son düzenleme:
Sayın Filose,

İzin defterini tamamladım...

Gerçekten cok uykum geldi.. gözlerim kapanıyor... aktarım işlemi kaldı...Diger arkadaşlar mdahale etmezlerse yarın yaparım
İizin dügmesine basmanız yeterli
Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer bey merhaba,

Mevzuata göre puantaj zaten ayrıca izin defterine uygun olarak işyerinde tutuluyor. (Sadeleştirmemin amacı da buydu) Buradaki puantajın özü, sadece kontrol içindir. Yani mükellefe diyorum ki izinleri gelenler bunlardır. “Sen izin günlerini kendine ayarla yeni puantaj hazırla ve izin defterine işle.”

Bana zaten ay içinde sadece resmi izin günü gerekli. Bordro hazırlanırken, örn: 17 gün izin 13 gün de çalışıldı gibi. İznin nerden başladığı önemli değil. Bu puantajı bilgi amaçlı mükellefe veriliyor. Amaç izin günü gelenler bilinsin ve mükellefe bilgi verilsin.

İzin günlerine gelince ben ortalama izin günlerine pazarları ilave ederek yazdım. Ayrıca resmi tatil gibi diğer bayramlar varsa mükellef yeni puantajda bunları zaten hazırlıyor. Sonuç olarak doğru olarak hazırlanan puantaj işyerinde izin defterine de işleniyor.

Mevzuat ise şöyle, (Puantaj sayfa sonunda görülmektedir.)
1 Yıl 5 Yıl Aras 14 Gün
5 Yıl 15 Yıl Arası 20 Gün
15 Yıl Dahil ve Fazlası 26 Gün (Hafta tatilleri ve bayramlar ayrıca ilave edilir.)

Kod yazma konusundaki geniş kapsamlı düşüncenizi saygıyla karşılıyorum. İstediğiniz cevaplar ve bilgiler elinizde yoksa işlemlerin hem karmaşık hem de zaman alacağını biliyorum.

Her şey için teşekkür eder saygılar sunarım.

Sağlıkla kalın.

Sayın Trilenium,

Öncelikle uğraşlarınızı için teşekkür ederim. Kodlarınızı henüz inceleyemedim bakıp deneyeceğim.
Emeğinize ve bilginize çok teşekkür ederim.

Ellerinize sağlık.

Sayın Trilenium,

Kodlarınızı inceledim. Emeğinize sağlık. Teknik olarak doğru ancak bağlantı şartlarına göre küçük detayları aşağıda ayrıntılı yazdım.
1. İzin Defteri sayfasındaki B, C, D, E, F Sütunları makro ile MERKEZ sayfasından aktarılması iyi olur. (Formüller sehven silinmemesi için)
2. G sütunu DOĞRU hesaplandı.
3. H Sütununda eksiklik şu; Merkez sayfasındaki Q2 ve T2’deki tarih hangi aya ait ise; bu sayfanın C sütununda bulunan İşe Giriş tarihlerinin hangisi Q2 ve T2’ye eşitse buraya onun izin gününü yazsın. Diğerlerini yazmasın.
4. I, Sütunu ise, H sütununda izin günü varsa, yazsın yoksa yazmasın.
5. J Sütunu de aynı, I Sütununda tarih varsa buraya işbaşı tarihi yazsın yoksa yazmasın.
6. K Sütunu ise, H Sütununda izin günü varsa buraya EVET yazsın yoksa HAYIR yazsın.

BİR SONRAKİ AY EVET YAZILAN SATIRLAR İÇİN HESAPLAMA YAPMASIN
(Yani sonraki ay K Sütununda HAYIR olanları hesaplayacak)
Her yıl Ocak ayında ise bu sütun manuel silinip yeniden başlayacak.

Merkez Sayfası ise;
(Makro ile)
1. İzin defteri sayfasındaki H sütununda yazılan GÜN bu sayfanın AS Sütununa gelecek.
2. AS Sütununda izin günü varsa, H5 hücresinden sağa doğru AS5 hücresindeki sayı kadar İ yazsın

Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.

Sağlıkla kalın uykusuz kalmayın..

Geri