• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

puantaja userform ekleme

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
Hayırlı günler.
Ustalar bir puantaj programı hazırlıyorum. Programın bir bölümünü yükledim.
Programın giriş bölümünü hazırlamak için userform ekledim. Ancak sayfaya monte edemedim. Açıklamayı içeriye yazdım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Oldukça geliştirilmiş bir çalışma , tebrikler ..

Dosya üzerinde bıraktığınız :
" userform3 ün dosyayla birlikte açılmasını ve sürekli burada bulunmasını istiyorum ." için;
Modüllerden birinde

Sub auto_open()
userform3.show
end sub

eklediğinizde dosya ile birlikte açılır. Userforma ait properties'te showmodal satırını False yaparsanız form açıkken altındaki sayfada işlem yapmanıza izin verir. Yine de dosyanın tecrübesine bakarsam, bunu biliyor olduğunuzu ve isteğinize cevap veren cevabın bu olmadığını düşünüyorum.

Diğer sorulardan
"2.DERSLERİ DAĞIT VE GİZLE TUŞUNA BASTIĞIMDA MAKROYU İSTEDİĞİM GİBİ ÇALIŞTIRAMADIM." derken -istediğiniz gibi - ne içeriyor ? Bunun dışında sayfadaki şekle sağtıklayıp makro ata seçince açılan listede makrosunu seçip oklemeniz yeter.

" 3. TAKVİMİ OLUŞTUR DEDİĞİMDE SON TARİHTEN SONRA DA TARİH ATMAYA DEVAM ETTİ" Bu takvim uygulaması bende çalışmadı , nedenini anlamadım .

Bu arada sayfada rakam olarak yazılan herşey aslında rakam değil metin , kırmızı uyarılara dikkat edin. Bunlar rakam olarak kaydedilmedikçe de bir yerlerde toplamı alınamayabilir, dolayısı ile anlaşılamayan hesap sıkıntıları oluşabilir. Bununla ilgili sitede "userformdan veriyi sayı olarak yazma" konularını araştırıp adapte etmeye çalışırsanız iyi olur.

Dosyanızda bir çok userform var, çok emek sarfedilmiş . Yine de yerinizde olsaydım , herşeyi tek userform üzerinde multipage nesnesi üzerinde oluşturur her multipage sayfasına ayrı bir konu açar ve sabitlerdim. Bu durumda sayfa verisatırları olarak kalır, userform nesne ve görsellerini daha kolay kullanırdım.

An itibarı ile dosya ( benim için ) çok büyük ve ilerlemiş , böyle bir geridönüşün anlamı sadece zarar vermek olur.

Oldukça geliştirilmiş bir çalışma , tebrikler ..

Dosya üzerinde bıraktığınız :
" userform3 ün dosyayla birlikte açılmasını ve sürekli burada bulunmasını istiyorum ." için;
Modüllerden birinde

Sub auto_open()
userform3.show
end sub

eklediğinizde dosya ile birlikte açılır. Userforma ait properties'te showmodal satırını False yaparsanız form açıkken altındaki sayfada işlem yapmanıza izin verir. Yine de dosyanın tecrübesine bakarsam, bunu biliyor olduğunuzu ve isteğinize cevap veren cevabın bu olmadığını düşünüyorum.

Diğer sorulardan
"2.DERSLERİ DAĞIT VE GİZLE TUŞUNA BASTIĞIMDA MAKROYU İSTEDİĞİM GİBİ ÇALIŞTIRAMADIM." derken -istediğiniz gibi - ne içeriyor ? Bunun dışında sayfadaki şekle sağtıklayıp makro ata seçince açılan listede makrosunu seçip oklemeniz yeter.

" 3. TAKVİMİ OLUŞTUR DEDİĞİMDE SON TARİHTEN SONRA DA TARİH ATMAYA DEVAM ETTİ" Bu takvim uygulaması bende çalışmadı , nedenini anlamadım .

Bu arada sayfada rakam olarak yazılan herşey aslında rakam değil metin , kırmızı uyarılara dikkat edin. Bunlar rakam olarak kaydedilmedikçe de bir yerlerde toplamı alınamayabilir, dolayısı ile anlaşılamayan hesap sıkıntıları oluşabilir. Bununla ilgili sitede "userformdan veriyi sayı olarak yazma" konularını araştırıp adapte etmeye çalışırsanız iyi olur.

Dosyanızda bir çok userform var, çok emek sarfedilmiş . Yine de yerinizde olsaydım , herşeyi tek userform üzerinde multipage nesnesi üzerinde oluşturur her multipage sayfasına ayrı bir konu açar ve sabitlerdim. Bu durumda sayfa verisatırları olarak kalır, userform nesne ve görsellerini daha kolay kullanırdım.

An itibarı ile dosya ( benim için ) çok büyük ve ilerlemiş , böyle bir geridönüşün anlamı sadece zarar vermek olur.

Cem bey alakanız için çok teşekkür ederim. isterseniz programın tam halini size özelden gönderebilirim. Program aslında iki bölümden ve 7 sayfadan oluşuyor. Bilgi konusunda excel de formül yazma konusunda çok araştırıyorum ve bulduklarımla idare ediyorum. Birazda kendim mantık geliştirerek bu formüller oluşuyor. Ancak visual basic kve makro yazma konusunda çok zayıfım. Bu programı bir kaç yerden derleyerek yaptım. Program bu haliyle zaten çalışıyor. Sadece programın Devamsızlık bölümünün menüsünü biraz daha güzelleştirmek ondan sonrada sizin dediğiniz gibi sayfaları bir sayfa üzerinden yönetmek için bir başlangıç yapmak istiyorum.
Sorunuza gelince yüklü programda hiç bir şey yapmadan sade Ayın ilk günü ve Ayın son günü bölümlerine arası 35 günü geçmeyen tarihler yazın örneğin 05.01.2018 27.01.2018 yazarsanız 27.01.2018 tarihinden sonraki hücrelerin boşaldığını göreceksiniz. Ben bunu userform3 te belirttiğim zaman bu işlemi yapmıyor.

Yada şöyle diyeyim. Manuel olarak yaptıklarımı userformdaki butonlara eklemek istiyorum.

userform puantaj

programın tamamı; daha iyi anlaşılsın diye

Son düzenleme:
Program bu haliyle zaten çalışıyor. Sadece programın Devamsızlık bölümünün menüsünü biraz daha güzelleştirmek ondan sonrada sizin dediğiniz gibi sayfaları bir sayfa üzerinden yönetmek için bir başlangıç yapmak istiyorum.

Yada şöyle diyeyim. Manuel olarak yaptıklarımı userformdaki butonlara eklemek istiyorum.

Sayın Şahika51 ;

Naciz aklımca ; bu program sitenin MEB örnekleri kısmına taşınması daha doğru olacak kadar nokta atışlı ve çok fazla emek sarfedilmiş sayısı az olan örnekelrden. Tamamı olarak gönderdiğiniz programı incelemeye çalıştım, malum meslekten olmayınca bazı konuların neden sonuç ilişkisini bilmiyorum ve aklım klasik endüstriyel puantajlamaya kayıyor.

Eğer ki öz işlerimin hafiflediği bir dönem ve elimde halihazırda buradan bitirmem beklenilen dosyalar olmasaydı konuyu userform üzerine taşımak için elimden geleni yapardım , zira burada 4 * 4 lük bilgi ve iş akışı ile konusunu iyi bilen biri var. Bu işlerde asıl sorun , iyi bilmeyen birinin işi tarifteki hataları ve " sen biliyorsan ekle " tutumu ile program yapımını susuz çay yapmaya çevirmesi oluyor.

Ben yapabildiklerimi her ne kadar userformda biraz geliştirmiş olsam da formül bilgim sizin edindiğinizin de çok altında olabilir. Üzerine gitmememde sebep ; formül ve fonksiyonlar işi çok kolaylaştırsa da ( bana göre ) sayfa üstünde kaza ile silinmeye ya da kasdi değiştirmelere çok açık .

Sitede çok çok iyi fonksiyon ya da formül kuran arkadaşların ve ustaların, artk bu son dakikasına gelmiş programa bir katre destek olmasını ümit ederek konuyu "up" yapmanızı öneriyorum.

Kendi hesabıma ; dosyanızı özel bir köşeme ayırdım ve belirsiz br zaman sonra userform üzerine aktarmayı izniniz ve bilginiz altında deneyeceğim . Ancak ; bu kısa zaman zarfında olmaz , onu bilmenizi isterim ...

Olduğunda neye benzeyeceği ya da başarısı konusunda ise , üyeler için yapıp göndermş olduğum bazı fakir dosyalarımı , profilde " kullanıcının daha fazla mesajını bul" özelliği yolu ile bulup eklerini inceleyerek fikir edinebilirsiniz .

Son düzenleme:
Puantaj

Cem bey sorun değil. İstediğiniz zaman bakabilirsiniz. Ben yine yapabilecekleri kadarıtma programda oynama yaparım. Eğer vaktiniz olursa sizde incelersiniz. Her türlü öneriyi açığım. Özellikle devamsızlık bolumundeki uzun formüller de bakarsanız sevinirim belki bunları makrolara dahil edilirse olur. Formüller Kısalar.

sahika51;

Eklediğiniz dosyada 10'larca gerçek TC Kimlik No ve isim var. Bence dosyayı hemen mesajınızdan kaldırın.

.

haluk bey haklısınız bir kısımda kalmış farketmemişim. kaldırdım. sağolun

Geri