• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

puanlama ve raporlama

Excel Vers. ve Dili
2007
müşterimiz bizi arıyor ve idsini söylüyor.örneğin 5654 id numaralı hasan bey
bu id'den bilgilerine ulaşmak istiyoruz.
bize bilgi veriyor biz de bu bilgilrei datalıyoruz.
sonradan da kontrol ediyoruz doğru mu değil mi diye
eğer doğru bilgi verdiyse biz bu 5654 id li müşterimize not vermek istiyoruz .

atıyrum bir kaç ay sonra bizi tekrar arıyor her aramasında ona puan verdiğimiz için son aramasında da onun verdiği bilginin doğruluğunu verdiğimi nota göre kontrol etmemize gerek kalmıyor.
1'den 5'e kadar not puanlama olsun mesela her aradığında ona ''çok kötü-kötü-iyi-çok iyi'' gibi tıklamalar yapalım. sistem bunu kendi içinde oranlasın ve bize 1'den 5'e kadar bir not çıkarsın.

bir de başka bir sayfada bunların raporlarını yapabilir misiniz yusuf bey sanırım yapamadı.
müşterilerimizin yüzde kaçı ve kaç kişi fenerli yüzde kaçı ve kaçkişi avealı
en iyi ve en kötü bilgi aktaranların listesi. yani 1 ve 5 puan alanlar.

ilginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

ekte dosyayı gönderiyorum

Ekli dosyalar

Önce çift tıklama ile puan yazmayı yapalım.Dosya ekte inceleyiniz burası tamammı?
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim puan
If Intersect(Target, Range("A2:M" & Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
puan = InputBox("Lütfen 1-5 arasında puanlama yapınız." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", "P U A N L A M A", 3)
If puan = "" Then
    MsgBox "İşlem gerçekleşmedi.", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
If Not IsNumeric(puan) Then
    MsgBox "İşlem gerçekleşmedi." & "Lütfen sayı giriniz!", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If
Range("M" & Target.Row).Value = CDbl(puan)
End Sub

Ekli dosyalar

Düzeltme: Bu mesajı Sayın Orion'un mesajını görmeden hazırlamıştım. O nedenle not verme olayı muhtemelen Sayın Orion tarafından daha iyi halledilmiş olabilir.

Bir şeyler yapmaya çalıştım:

1. Oturma ve çalışma yerleri istanbul ilçeleri olarak ayarlandı
  2. Not vermek için sütunlar eklendi, bu sütunlara 1-5 arası not verilebilir, verilen notların ortalaması L sütununda görünür. ancak not vermenin kolay yolu makro gerektiriyor. not vermek istediğinizde o kişinin hizasında M sütunundan itibaren ilk boş hücreye geçmenin bir yöntemi vardır mutlaka.
  3. Yeni düğmesi daha efektif hale getirildi.
  4. Rapor sayfasına, taraftarlık, operatör, ortalama puan, çalışılan ve oturulan yerle ilgili özetler yapıldı. Bilgi vermeyle ilgili isteğiniz ise maalesef beni aşıyor.
İsterseniz 51. satırı aşağıya kopyalayarak tabloyu istediğiniz kadar büyütebilirsiniz. Ben yapamıyorum çünkü dosya boyutu çok büyüyor, o da sitenin bandwithiyle benim dosya ekleme kotamı dolduruyor.

düzeltme: dosyayı değiştirdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Orion, puanlama nasıl olacak, ben beceremedim galiba sizin dosyada puan vermeyi.

Bir de neden ID sütununda arama yapılamıyor biliyor musunuz? Örneğin CTRL+F ile 2222'yi ara dediğimizde sadece telehon numarası sütunundakileri buluyor, ID sütunundakileri bulmuyor.

harikasınız arkadaşlarrrrrr. yusuf bey ayrıca bu puanlama olayını nasıl yapıyoruz. nasıl puan veriyoruz insanlara nasıl puan veriyoruz.
bu id içerisinde aramayı da halledersek bu iş tamamdır arkadaşlar.

Benim dosyamda, ortalama sütununda (L sütunu) kişiye verilen notların ortalaması bulunmaktadır. Ondan sonraki sütunlarda (M, N, O .... V sütunları) ise şahsa not verebilirsiniz. İsterseniz not vereceğiniz sütunları araya sütun ekleyerek ya da V sütununu sonraki sütunlara kopyalayarak çoğaltabilirsiniz. Ortalama formülü AZ sütununa kadar olanların ortalamasını almak üzere ayarlanmıştır. Kısacası M sütunundan itibaren AZ sütununa kadar kişinin hizasındaki herhangi ibr hücreye verdiğiniz 1, 2 ,3, 4 ya da 5 puan ortalama hesabında değerlendirilir.

Q sütununa kadar 1-5 dışında yazmamak üzere ayarladım ama diğerlerini ayarlamamışım, bu sütunu diğerlerine kopyalayarak dieğr sütunlarda da 1-5 dışında rakam girilmesini engelleyebilirsiniz.

ID içinde aramayı bir türlü çözemedim.

GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. müthiş bir çalışma çıkardınız. şimdi tek sorun id içerisinde arama.

Sayın Orion, puanlama nasıl olacak, ben beceremedim galiba sizin dosyada puan vermeyi.

Bir de neden ID sütununda arama yapılamıyor biliyor musunuz? Örneğin CTRL+F ile 2222'yi ara dediğimizde sadece telehon numarası sütunundakileri buluyor, ID sütunundakileri bulmuyor.
satıra çift tıklıyorsunuz,inputbox çıkıyor.
Oraya puanı yazıyorsunuz.Oda L sütununa yazıyor.
Kolay gelsin.:cool:

aa bu arada yusuf bey yeni kayıt yaparken doğrum yeri ve araba modeli için seçenek çıkmıyor.

Peki id içerisinde aramayı nasıl yapacağız?
önce aranacak aralığıda seçili hale getiriniz.
Arama özelliklerinden sütun seçiniz ve hücre içeriğinide değer olarak seçerseniz id aranıp bulunuyor.:cool:

Derya hanım 1.si doğum yeri ve araba modeli için bir şey istemediniz, 2.si binlerce seçenek var bunlar için, siz onların listesini ilçeleri yazdığımız gibi 3. Sayfaya yzın rehbere eklemek kolay.

Yusuf bey kolaygelsin.
Bu konuyu size bırakıyorum.İyi eğlenceler olsun. :D

yusuf bey affedersiniz:)
ya tam istediğim gibi yaptın çok heyecanlandım o yüzden bazı şeyleri atlıyor ya da eksik söylüyor olabilirim lütfen kusura bakmayın.
emeklerinize ve bu formu kuran herkese teşekkür ediyorum. yusuf bey özellikle de size teşekkür ederim.
iyi çalışmalarınız olsun.

araba markasının bulunduğu stnanun hemen yanına kaç model olduğunu belirten MODEL diye bir sütun eklerseniz çok sevinirim. yani DOĞUM YERİ-MARKA-MODEL ... gibi . bunların raporlarını da alabiliriz değil mi? (artık bu programda imkansız hiç birşey göremiyorum:))

ekte markaları gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Sayın Deryakanik, ilk sayfadaki dosyayı değiştirdim. Son halini ordan indiriniz.

Dosyada doğum yeri ve araba modelleriyle ilgili değişiklikleri hallettim. RApor sayfasındaki verileri birbirinden ayırdım.

Bir yardım sayfası ekledim ve ID sütununda arama yapma ile müşterilerin ortalamasına göre listesini almanın nasıl yapılacağını resimle gösterdim.

Kullanıcılar sayfasında A sütunundan ortalama puan sütununa kadar olanları yazdırılacak alan olarak ayarladım ve bir sayfa genişliğine sığdırdım.

Puan verme işleminde maalesef sayın Orion'un çözümünü bir türlü uygulayamadım. Bahsettiği inputbox çıkmıyor nedense. Siz yine de puan vermek için ortalama puanın sağındaki boş hücrelere puan verebilirsiniz. Ortalaması otomatik hesaplanır.

Yusuf bey herşey tamam gerçekten tam istediğim gibi oldu fakat bu araba modellerinde seçim yapamıyorum bir tek sıkıntı orada onun dışında herşey gerçekten mükemmel oldu. ellerinize sağlık

1990 'dan 2016'ya kadar model seçimi yapabilelim.

Ben 1900'den bu yılın bir fazlasına göre ayarlamıştım ama seçim değil doğrudan elle yazım şeklinde, bunların dışında bir şey yazılırsa kabul etmez.

Eğer 1990 ile 2016 arasında liste çıksın istiyorsanız:

sütunu seçin ve veri doğrulama menüsünden İzin verileni Liste yapın, Alttaki boşluğa da 1990;1991;..... gibi aralarına noktalı virgül koyarak listede olmasını istediğiniz yılalrı yazın. Örnek olarak taraftar ve operatör sütunlarındaki veri doğrulamayı inceleyebilrisiniz.

Ben olsam olduğu gibi bırakırdım çünkü klavyeden 4 rakama basmak listeden istediğiniz yılı seçmekten çok daha kolay olur. Ayrıca benim formülümde 2016 geldiğinde 2017'de yazabilirsiniz ama sizin istediğiniz şekilde olursa 1990-2016 arası dışında bir şey yazamazsınız. Örneğin 1989 ya da 2017 gibi.

anladım yusuf bey böyle bırakalım o zaman yardımlarınız için çok teşekkür ederim. özel mesajla bana adresinizi verirseniz size hediye göndermek isterim:) selamlar

Geri