• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Puanlama ile alakali formul

ekte bulunan dosyada bir oyunda gecen puanlarla alakali bir dizi formul uyguladim fakat bazi yerlerde sapmalar cikti ve isin altindan kalkamadim.

1-sadece koz secildiginde takım puani devreye girsin secilmediginde girmesin,
2-koz secildiginde eger bir evli varsa, takım disinda evli puani gelmesin
3-tum kartlardan 1 tane evli varsa ve elde takim varsa puan (240+110) 350 olsun

Ornek:
1-koz karo ise ve elde maca'nin as,10,papaz,kız,vale'si varsa takım olarak hicbir katkısı olmaz, kısacaa hicbirise yaramaz fakat ne yaptiysam elde takim varsa ve koz secilmediyse kaale almiyor takim yoksa ve koz secilmediyse butun puanlama sistemi #deger'e donuyor

2- koz maca ve elimde birer adet as,10,papaz,kiz,vale var. burdan gelecek puan 150 fakat bunu yaptigim zaman ayrica kiz ve papaz evli kabul ettiginden 20, ve koz maca oldugu icin bu evli 40 olarak devreye giriyor ve toplamda 190 oluyor. benim istedigim takim varsa hepsini 150 gorsun evliyi gormezden gelsin. takim yoksa 40 olarak puana eklensin.

3-koz harici evlilier 20 puandan 60 yapar, koz olan kartin evlisi 40 yapar, 4 tane papaz 80, 4 tane kiz 60 yapar(60+40+80+60) toplamda 240 oluyor ayrica takimdan gelen 150 ile sayi 390 a cikiyor, fakat oyun icinde tum evlilier ve takım (tam takım) 350 olarak kabul ediliyor.

Ekli dosyalar

Geri