• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Projenin Başka Sürüm ve İşletim Sistemlerinde Çalışmasını Sağlamak

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
Bknz. Son Mesaj

Arkadaşlar,

Biten projemi farklı bilgisayarlarda test edince bazı sorunlarla karşılaştım.
Arkadaşların verdiği bilgilere göre bunun çeşitli nedenlerle olabileceğini öğrendim.

Bu nedenlerin olabildiğince önünü almak mümkün mü acaba? Bir script dosyasıyla projenin kullanılacağı bilgisayarda uygun ayarları yapmak mümkün olabilir mi acaba?

Tools /Referans Menüsü: Missing referansı nedir?
Ne işe yarar? 2007 de yaptığım bir proje aynı 2007 sürümünde çalışmadı. Missing referansını kaldırınca çalıştı. Bu sorun tam olarak neden kaynaklanıyor? Nasıl çözülür? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Kütüphane olayıyla ilgili olduğunu sanıyorum ama şimdi hangi referans hangi nesne içindi hatırlamıyorum. Kullandığım nesneleri yazsam ve işaretli referansların ekran fotoğrafını atsam hangilerinin işaretli olması, hangilerinin işaretinin kaldırılması gerekir, söyleyebilecek arkadaş var mı?

Bu genellikle DTPicker ve ListView nesnesi kullanıldığında oluşan bir durumdur.

32-64 bit sorunlarıdır.

Bu bir çok sebeplerden olabilir işletim sistemi lisanssız ,ofis proğramınız lisanssız veya işletim sistem farkından yada farklı ofis sürümlerinden kaynaklanmaktadır.

Korhan bey küçük bir örnek vermiş bende farklı bir örnekler vereyim Timer nesnesi bir çok ofis proğramında yok veya shockwave flash object nesnesi bu nesnelerin reg olduğu bilgisayarlarda bu nesnelerle yapılan proğramlar başka bilgisayarlarda yüklü değilse açılan dosyalarda hata verecektir referanslar bölümünde bununla ilgili nesne hataları missing ile başlayan ifadelerden oluşmaktadır.

Yani kısacası ocx dll nesnelerinin işletim sisteminde olmadığı veya uyum sağlamadığı durumlarda bu hatalar olmaktadır.

Korhan Hocam,
Halit Hocam,

Çok teşekkürler.
Anladığım kadarıyla kullanılmayan nesnelere ait referansları kaldırmak gerekiyor, bu hatayla karşılaşmamak için.

Arkadaşlar,

Ekte projemde kullandığım nesneler ve referanslar mevcut...
Bu bilgilerle hangilerinin gereksiz olduğu kontrol edilebilir mi?

Ekli dosyalar

• 2017-08-20_01-06-31.jpg
    2017-08-20_01-06-31.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 2
Arkadaşlar,

Biten projemi farklı bilgisayarlarda test edince bazı sorunlarla karşılaştım.
Arkadaşların verdiği bilgilere göre bunun çeşitli nedenlerle olabileceğini öğrendim.
Missing hatası mesela...

Bu nedenlerin olabildiğince önünü almak mümkün mü acaba? Bir script dosyasıyla projenin kullanılacağı bilgisayarda uygun ayarları yapmak mümkün olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Siz 32 bitte proje hazırlarsanız 64 bit bir sistemde sorun yaşamanız kaçınılmazdır. Çünkü tüm nesnelerin 64 bit olanı henüz aktif değildir. Bu sebeple birçok üyemize 64 bitte sorun çıkaran nesneleri kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.

Siz 32 bitte proje hazırlarsanız 64 bit bir sistemde sorun yaşamanız kaçınılmazdır. Çünkü tüm nesnelerin 64 bit olanı henüz aktif değildir. Bu sebeple birçok üyemize 64 bitte sorun çıkaran nesneleri kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.

Korhan Hocam,

İlginiz için çok teşekkürler.

6 nolu mesajımda kullandığım nesneleri yazdım.
Hangileri sorun çıkarabilir? Ona göre revize edeyim projeyi. Bir de 32-64 derken işletim sistemini mi, yoksa Excel sürümünü mü kastediyorsunuz?

Geri