• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Programı Kapat" dendiğinde Resetleme...

Katılım
26 Kasım 2007
Mesajlar
308
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
merhaba arkadaşlar, programı kapat dediğimzde aynı zamanda vba penceresindeki RESET komutunu çalıştırmak için nasıl bir kod yazmalıyız?
 
Eğer araç çubuklarını resetlemekten bahsediyorsak;

Sub test()
On Error Resume Next
For Each res In Application.CommandBars
res.Reset
Next
End Sub
 
Merhaba,

Reset'in ne zaman çalışmasını istiyorsanız o satıra "Reset" yazın... ;)
 
formu çalıştırdıktan sonra bir butonla "programı kapat" dediğimizde işlem yapmaya devam edebilmek için her seferinde VBA penceresine geçip ÇALIŞTIR (run) butonu 2 sağındaki RESET tuşuna basmak zorunda kalıyorum. Sormak istediğim şey ise; buraya unload me dedikten sonra bunu bir kodla çalıştırabilir miyiz .

Private Sub CommandButton3_Click()
Unload Me
....
End Sub
 
Ayhan bey dediğiniz gibi yapmıştım ama hata vermişti ???? Ben ana form içinde bir form daha açıyorum. her ikisinde de kapat butonu var. Yani arka arkaya 2 kez kapat yapıyorum her ikisine reset ekledim olmuyor. Ama sadece Ana formu çalıştırıp kapat dediğimde RESET komutu çalışıyor.
 
Dosyanızın bir örneğini yollayabilirmisiniz?
 
Private Sub CommandButton3_Click()
Unload Me
....
End Sub

burada "Unload Me" yerine End yazınca sorun çözüldü :rolleyes:
 
Geri
Üst