- Excel Vers. ve Dili
- 2010
Hocam tamam şimdi oldu, çok teşekkürler yordum sizi, hakkınızı helal edin, çok iyisiniz.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam tamam şimdi oldu, çok teşekkürler yordum sizi, hakkınızı helal edin, çok iyisiniz.
Hocam diğer sorunlar için, ne zaman kapınızı çalayım, saygılar.
Değiştirme kodunu ben yaptığımı hatırlamıyorum.!Ama yinde bir bakayım.Tamam hocam, yeni başlık açıyorum. hocam kodlamayı siz yaptığınız için değiştirmedeki hataya bir bakabilirmisiniz. Saygılar.
Dim Satir As Long, sh As Worksheet
' SAYFADA VERİYİ BULUP, KAYDI DEĞİŞTİRİR(Trafo % pf testleri)
If ListView1.SelectedItem Is Nothing Then
MsgBox "Lütfen listeden bir seçim yapınız!", vbCritical, "UYARI"
Exit Sub
End If
If MsgBox("Seçili satırı değiştirmek istiyormusunuz?", vbYesNo, "DEĞİŞTİR") = vbNo Then
ListView1.SelectedItem = Nothing
Exit Sub
End If
Set sh = Sheets("GüçTrafolarıTestleri")
Satir = ListView1.SelectedItem.Index
Satir = ListView1.SelectedItem.Index + 8 ' 13 RAKAMINI SÜTUN SAYINIZA GÖRE AYARLAYIN
sh.Cells(Satir, 2) = TextBox2.Text
sh.Cells(Satir, 3) = ComboBox1.Text
sh.Cells(Satir, 4) = ComboBox2.Text
sh.Cells(Satir, 5) = TextBox3.Text
sh.Cells(Satir, 6) = ComboBox3.Text
For i = 7 To 16
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 3)
Next i
sh.Cells(Satir, 17) = ComboBox4.Text
For i = 18 To 70
sh.Cells(Satir, i).Value = Controls("TextBox" & i - 4)
Next i
sh.Cells(Satir, 71) = ComboBox5.Text
sh.Cells(Satir, 72) = TextBox67.Text
For i = 73 To 132
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 5)
Next i
sh.Cells(Satir, 133) = ComboBox6.Text
sh.Cells(Satir, 134) = TextBox128.Text
For i = 135 To 224
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 6)
Next i
sh.Cells(Satir, 225) = ComboBox7.Text
sh.Cells(Satir, 226) = TextBox219.Text
For i = 227 To 241
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 7)
Next i
sh.Cells(Satir, 242) = ComboBox8.Text
sh.Cells(Satir, 243) = TextBox235.Text
For i = 244 To 377
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 8)
Next i
sh.Cells(Satir, 378) = ComboBox9.Text
sh.Cells(Satir, 379) = TextBox370.Text
For i = 380 To 512
sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 9)
Next i
sh.Cells(Satir, 513) = ComboBox10.Text
sh.Cells(Satir, 514) = TextBox504.Text
Call liste
hocam değiştir, butonunun kodları bunlar Satir = ListView1.SelectedItem.Index + 8 buradaki 8 i anlamadım hocamKod:Dim Satir As Long, sh As Worksheet ' SAYFADA VERİYİ BULUP, KAYDI DEĞİŞTİRİR(Trafo % pf testleri) If ListView1.SelectedItem Is Nothing Then MsgBox "Lütfen listeden bir seçim yapınız!", vbCritical, "UYARI" Exit Sub End If If MsgBox("Seçili satırı değiştirmek istiyormusunuz?", vbYesNo, "DEĞİŞTİR") = vbNo Then ListView1.SelectedItem = Nothing Exit Sub End If Set sh = Sheets("GüçTrafolarıTestleri") Satir = ListView1.SelectedItem.Index Satir = ListView1.SelectedItem.Index + 8 ' 13 RAKAMINI SÜTUN SAYINIZA GÖRE AYARLAYIN sh.Cells(Satir, 2) = TextBox2.Text sh.Cells(Satir, 3) = ComboBox1.Text sh.Cells(Satir, 4) = ComboBox2.Text sh.Cells(Satir, 5) = TextBox3.Text sh.Cells(Satir, 6) = ComboBox3.Text For i = 7 To 16 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 3) Next i sh.Cells(Satir, 17) = ComboBox4.Text For i = 18 To 70 sh.Cells(Satir, i).Value = Controls("TextBox" & i - 4) Next i sh.Cells(Satir, 71) = ComboBox5.Text sh.Cells(Satir, 72) = TextBox67.Text For i = 73 To 132 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 5) Next i sh.Cells(Satir, 133) = ComboBox6.Text sh.Cells(Satir, 134) = TextBox128.Text For i = 135 To 224 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 6) Next i sh.Cells(Satir, 225) = ComboBox7.Text sh.Cells(Satir, 226) = TextBox219.Text For i = 227 To 241 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 7) Next i sh.Cells(Satir, 242) = ComboBox8.Text sh.Cells(Satir, 243) = TextBox235.Text For i = 244 To 377 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 8) Next i sh.Cells(Satir, 378) = ComboBox9.Text sh.Cells(Satir, 379) = TextBox370.Text For i = 380 To 512 sh.Cells(Satir, i) = Controls("TextBox" & i - 9) Next i sh.Cells(Satir, 513) = ComboBox10.Text sh.Cells(Satir, 514) = TextBox504.Text Call liste
combobox 1,2,3 için listviewden veri gelmeyecek.Oralara başka box lar koyacaksınız,o koyduklarınıza listviewden veri gelecek.1,2,3 ile sadece süzme yapılacak.Hocam yanlışmı anlıyorum bilmiyorum ama, combobox1,2,3 içinmi listviewden gelen verileri görecek box koymam gerekiyor. ya hocam şunu bi halledelim sizden başka bişey istemeyeceğim. yorduğum yeter sizi.
Bunlara listviewden veri gelmezse olur.o zaman hocam combobox 1,2,3 kalsın yeni ekleyeceğim comboboxlar süzme işlemi yapsın.
yeni combobox ekleyip içerisinede bu üç combobox daki kodları girsem çalışırmı, başka bişey yapmaya gerek varmı.