• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Planlama makrosu yardm

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan indeng10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba;

hs+f+m gibi operasyonlarımız mevcut bu operasyonları "+" işaretçisi ne gelene kadar parçaladım ama hs operasyonu olan satırı "hs" sayfasına kopyalama işlemini gerçekleştiremedim.

M3 hücresinde hs operasyonu var ise (sayfa 1) A3 ten L3 e kadar olan kısmı kopyayıp hs sayfasına yapıştırsın. tekrar sayfa 1 e dönüp N3 hücresi için aynı işlemi yapsın boş hücre görene kadar devam etsin, boş hücre gördüğünde alt satırda aynı işlemleri yinelesin (M4 satırı)

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

bu işlemi eski usul kopyala yapıştır yapmak benim ortalama günde 2 saatim gidiyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub AKTAR()
    Dim S1 As Worksheet, X As Long, Y As Byte, Satir As Long

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("Sayfa1")

For X = 3 To S1.Cells(S1.Rows.Count, 1).End(3).Row
        For Y = 13 To 23
            If S1.Cells(X, Y) <> "" Then
                With Sheets(S1.Cells(X, Y).Text)
                    Satir = .Cells(.Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
                    S1.Range("A" & X & ":L" & X).Copy .Cells(Satir, 1)
                End With
            End If
        Next
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Korhan bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

vardiyalara göre üretim listesi verirken 8*60dk = 480 Dakikalık iş verebiliyoruz.

eğer A firmasının 200 DK lık işlemi B fırmasının 150 dk işlemi C firmasının 200 Dk lık işlemleri var ise sırayla 1.ci vardiya A firması -B firması - C firması (toplam sure 550 dk oldu ve ilk vardiyada işlem bitmedi.) ikinci vardiya bu işe devam edecek ve geride kalan işler arkasından devam edecek. şeklinde bır sıralama yapmak istiyorum operasyonlar içinde.

SAYFA 1 veri giriş ekranım gibi kullanacagım "işlemi parçala" düğmesini tıkladığımda
1- operasyonları sayfalara aktaracak.( Korhan beye teşekkür ederim sayesınde bu aşama halledildi.)
2- Sayfalara aktarılan operasyonların makine hızları kumaş cinsine gore "veri" sayfasından alınacak
3- süre hesaplaması kumaş uzunluk (sayfa 1 içine giriyoruz zaten) / hız (veri sayfasından gelicek)
4- vardiyalara göre iş kesilmesi (vardiyalık iş yükü 480 olacak iş fazla gelirse o iş bir sonraki vardiyada devam edecek )(eğer vardiyada 200 dk lık iş yükü var ise 400 dk lık iş yükünün 280 dk sı A vardiyası kalan 120 dk sı B vardıyası )
şeklinde parçalamak istiyoruz.

ÖRN: HS sokme sayfasındaki
ilk vardiya 30 Satır içine yazılsın (480 dk)
2. vardiya 33 ila 63 satırları arasına (480 dk)
3. vardiya 66 ila 99 satırları arasına (480 dk) yazılsın.

ekte bulunan dosyadaki sayfa 1 "f" sütununda bulunan kumaş cinslerine göre operasyon hızları "veri sayfasında" bulunmaktadır.

Ekli dosyalar

Biraz İlerleme kaydettim ama kodlama konusunda sıkıntılar mevcut.

Üretim planlamasında kullanılan en etkili yöntem üretim çizelgelemedir.
Vardiyalara ve kapasiteye göre neyin ne kadar üretileceğini excelin kendi hesaplamasını isteriz.
Ekte senin tam işine yarayacağını düşündüğüm bir dosya var. Modifiye edip istediğin gibi kullanabilirsin.
Haftalık üretim programı yapabilirsin. Makine yada ürettim hattı vardiya sayılarını ayarlayabilirsin. İşine yarayacaktır.

Ekli dosyalar

Geri