• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Plakaya göre aylık toplam

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Selamlar,
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(ÇALIŞMA!$B$2:$B$5741)=$g2)*(BÜYÜKHARF(
METNEÇEVİR(ÇALIŞMA!$B$2:$B$5741;"aaaa"))=$h2)*
(ÇALIŞMA!F$2:F$5741))
g2=yılı (2014)
h2= ay (ocak)
Bu şekilde "çalışma" isimli sayfanın toplamları geliyor.
Ben istiyorum ki: A4 hücresindeki plakaya ait toplamı alsın.
Saygılıar.

merhaba dosya paylaşım sitesinden örnek dosya paylaşabilirmisiniz?Bu şekilde anlaşılmıyor tam olrak ne istediğin

Anladığım kadarı ile formülünüze,

(ÇALIŞMA!$A$2:$A$5741)=$A$4) İlave etmeniz gerekiyor.

Evet öyle de ekleyemedim. Hata verdi. Dosya da ekleyemedim.

http://dosya.co/ bu sitede bulut olan yere dosya tut bırak daha sonra, yüklemeye başlaya bas daha sonra altta yazan indirme linkini gönder

=etopla(çalışma!$c:$c;$a4;çalışma!ı:ı)

şeklinde deneyin

Formülü aşağıdaki gibi yazarmısınız.
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15)=$G$2)*(BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15;"aaaa"))=$H$2)*(ÇALIŞMA!$C$2:$C$15=$A$4)*
(ÇALIŞMA!F$2:F$15))

ben formülü kısaltmışdım siz lütfen satır sayısını arttırın.

Teşekkür ederim Sayın soykan, sarigol ve excel41. İşlem tamam.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15)=$G$2)*(BÜYÜ KHARF(METNEÇEVİR(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15;"aaaa"))=$H$2) *(ÇALIŞMA!$C$2:$C$15=$A$4)*
(ÇALIŞMA!F$2:F$15))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15)=$G$2)*(BÜYÜ KHARF(METNEÇEVİR(ÇALIŞMA!$B$2:$B$15;"aaaa"))=$H$2) *(ÇALIŞMA!$C$2:$C$15=$A$4)*
(ÇALIŞMA!J$2:J$15))

Bu formülde şöyle bir değişiklik nasıl yapıiır. çalışma J sütununda sıfır dan farklı hücreler işleme konmasın, sıfır değeri olan hücrelerinse paralelindeki denk gelen f sütununun toplamını nasıl alabiliriz.
Selamlar, Saygılar.

Aylık Sefer İçin
Kod:
=ÇOKETOPLA(ÇALIŞMA!$F$2:$F$1436;ÇALIŞMA!$C$2:$C$1436;A4)

Yakıt Miktarı İçin
Kod:
=ÇOKETOPLA(AKARYAKITSARF!$E$2:$E$10000;AKARYAKITSARF!$C$2:$C$10000;A4)

=ÇOKETOPLA(İŞLEM1;İŞLEM2;İŞLEM3)

iŞLEM1= TOPLAMLARI ALINACAK SAYFADAKİ YAKILARIN OLDUĞU SÜTUN ADRESİ = AKARYAKITSARF!$E$2:$E$10000
İŞLEM2= TOPLAMLARI ALINACAK SAYFADAKİ PLAKALARIN OLDUĞU SÜTUN ADRESİ = AKARYAKITSARF!$C$2:$C$10000
iŞLEM3= FORMÜLÜ YAZDIĞIN SAYFADAKİ HANGİ PLAKAYI HEDEF OLARAK ALACAKSA O HÜCRENİN ADRESİ = A4

Ben plakaya göre yaptım ayrıca formülün içinde ayları belirterek sadece belirtilmiş aya ait toplamı alır. yani koşulları çoğalta biliriz

yapamaz iseniz bildirin yardımcı oluyum

Kolay Gelsin

Son düzenleme:
Cengiz Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Formül hem hata verdi, (plaka yazılı kısma "değer" diyor) hem de benim anlattığım farklı bir şey. Şöyle ki: J sütununda tutar yazılı. Atıyorum oradaki toplamları aşağıdaki fonsiyonla tarihe göre toplam aldığımı düşünelim.
=TOPLA.ÇARPIM((ÇALIŞMA!$B$2:$B$5741=$H$2)*(ÇALIŞMA!$C$2:$C$5741=A5)*(ÇALIŞMA!J$2:J$5741))
c sütunu plaka, b sütunu tarih
J sütununda "0" değerlere yada boş değerlere tekamül eden F sütunundaki seferleri zarar diye toplam almak istiyorum

Çok teşekkür ederim Sayın asr35. Ben bu dolaylı formülünü pek anlamıyorum ama sanırım sadece formülü ana dosyaya aktarınca sorun çıkmaz.

Sayın kelkitli
Sutun ve hücreler ayni ise sorun çıkmaz
7. ve 8. satırda 06 JMP 80 iki defa yazılmış
ücretsiz sefer sayısı 151 görünüyor
doğrusu 150 olmalı 06 JMP 80 plakanın
birini silin lütfen sonuç 150 olucak
kolay gelsin iyi çalışmalar.

Geri