• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Plaka özet ve detay sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben kendim eklediğiniz örnek dosyadaki 2015 sayfası için elle kopyala-yapıştır yaparak 800.000 satıra kadar çoğalttım. Bütün plakaları da benzersiz yaptım. Denediğimde hata almadım.

İşlem 60 saniye civarında sürüyor.

Sayın korhan bey iyi akşamlar;
Sizinde belirttiğiniz gibi ben de bugün tekrar test yaptım bir hata almadım;
Fakat farklı formatta yapılmış başka bir yerden veri aldım ve o verileri yalnız denediğim de veya ;aynı dosya verisine eklediğimde debuğ hatası verdi;
Farklı yerlerden aldığım verileri de ;
data sayfalarında aynı sutunlara yerleştirdim fakat hata veriyor.
iyi çalışmalar diler huzurlu ve sağlıklı hayatlar dilerim.

Bahsettiğiniz verileri foruma ekleme şansınız varsa deneme şansımız olabilir.

Kusura bakmayın gündüzleri cevap dönemiyorum;Çünkü işyeri pc leri izin vermiyor kısıtlıyor.
Daha öncede belirttiğim gibi debuğ hatası veriyor; Yaptığınız dosya formatı çok güzel istediğimi karşılıyor;
Tek problem geçmiş yıllardaki verileri sayfalara ekldiğimde ;ekte gönderdiğim hatayı alıyorum; Geçmiş yıllardaki verileri başka data sayfalarından çekmek zorunda kalıyorum;
iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• diğer veri dosyası.xlsx
    diğer veri dosyası.xlsx
    10.5 KB · Görüntüleme: 7
  • İSTASYON TIKLAIDĞIM DADA AYNI HATAYI VERİYOR.PNG
    İSTASYON TIKLAIDĞIM DADA AYNI HATAYI VERİYOR.PNG
    3.8 KB · Görüntüleme: 12
Eklediğiniz hata resmindeki Son değeri üzerine mouse ile geldiğinizde sayısal bir değer gösteriyor mu ona bakın. Eğer sıfır değeri üretiyorsa hata oluşabilir.

Ayrıca eklediğiniz excel dosyasında çok az sayıda veri var. Bu dosyamı hataya sebep oluyor?

Korhan bey öncelikle iyi akşamlar dilerim,
kusura bakmayın işlerim çıktığı için size dönüş yapamadım.
Ekteki dosyada da görüleceği üzere 2015 sayfasındaki 132.322. satırdan itibaren yeni data verileri mevcut (yani gri renklendirilmiş hücreler) sadece bu verileri yüklediğimde sorun yaşamıyorum;
Fakat 2012,2013,2014 ve 2015 in gri boyalı hücreleri yüklediğimde devamlı hata uyarısı alıyorum.
2012 ile 2015 gri renkli hüceye kadar olan verileri başka data sayfasından almak zorunda kaldım.
örnek dosyayı ek'e koydum inceleyip bir bakabilirseniz sevinirim.
iyi akşamalar diler tüm işlerinizde kolaylıklar dilerim.

http://www.dosya.tc/server4/qw646t/HASAN_P.KART_CALISMA.zip.html

Sayın korhan bey iyi akşamlar,
Ekli dosya ya bakma imkanınız oldu mu acaba
İyi çalışmalar dilerim

Merhaba,

Dosyanızda kodu çalıştırdım fakat 30 dakika sonra durdurmak zorunda kaldım. Hala çalışıyordu. Bu haliyle çok verimli olmadı. Daha farklı bir yol düşünmek gerekiyor. Belki özet tablo kullanabiliriz.

Sayın Korhan bey iyi günler;
Kusura bakmayın size de zahmet veriyorum hakkınızı helal ediniz.
Eğer bahsettiğiniz özet tablo ile Tarih ve istasyon Kriterine göre Sorgu sayfasındaki A sutunu ile D sutunu arasındaki verileri aynı şekilde alabilecekmiyim. Ve birde A sutununda bulunan herhangi bir plakanın üzerine tıkladığımda Tıkladığım plakanın veri detayı da H sutunu ile O sutunu arasında sıralayabilecekmiyim.
iyi çalışmalar dilerim.

Sayın üstadlar korhan beyin ve ömer baran beyin çok emek sarfettiği ve yardımcı olduğu konu ile ilgili yardimlarinizi bekliyorum

Merhaba,

Eklemiş olduğunuz son dosyada sayfalarınızdaki benzersiz veri sayısı çoklu sorgular için uygun değil. Daha önceki mesajlarınızda 25.000 adedi geçmez demiştiniz. Fakat son eklediğiniz dosyada neredeyse tüm plakalar benzersiz.

Ben ekteki örnek dosyada her yılı kendi içinde rahatça sorgulayabileceğiniz şekilde kodu revize ettim.

Gerçek verilerinizi yükleyip farklı yılları kapsayan tarih aralığı girerseniz kodlar büyük ihtimalle hata verecektir.

Her sorgunuzda tek tek yılları sorgulayıp sonuçları görmek isterseniz ekteki dosyayı inceleyiniz.

Eğer çoklu yıl aralığı verip sorgulama durumunuz varsa excel size yetersiz gelecektir. Bunun yerine access kullanmanızı tavsiye ederim. Fakat bu konuda benim bilgim yeterli değil. Konuya hakim olan üyelerimiz destek verebilirler.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Bey iyi akşamlar, kusura bakmayın gerçekten size karşı çok mahçup oluyorum Hakkınızı helal ediniz .
Yeni gönderdiğiniz yeni versiyonu gerçek verilerle sizin belirttğiniz şekilde denedim fakat bir yıla ait tarih kriterini girdiğimde ''Tablo.RepeatAllLabels xlRepeatLabels '' Hata veriyor, ve sizin verdiğniz verileri hiç değiştirmiyor.
Birde Benzersiz plaka sayısı daha öncede size belirttiğim gibi toplam tüm yıllar dahil 25.000 adedi geçmez fakat ben size örnk. çalışma dosyası gönderdiğim zaman sıralama yaptığım için fazla oldu.

Excel 2010 versiyonda sorunsuz çalıştırıyorum. Siz 2007 kullanıyorsunuz sanırım. Bir üst versiyonda deneme şansınız varsa deneyip sonucu bildirir misiniz?

Korhan bey iyi akşamlar;
Şu an ben sizinde belirttiğiniz gibi Ofis 2007 kullanıyorum.
Ofis 2010 temin ettiğimde deneyip size bilgi vereceğim .
İyi akşamlar diler Huzurlu ve sağlıklı hayat dilerim.

Sizin gönderdiğiniz dosya yı 2010 ofis proğramında denedim sizinde belirttiğiniz gibi yıl yıl veriler geliyor fakat A sutunundaki istenilen plakanın üzerine tıkladığınızda o plakanın verilerini H sutunu ile O SUTUNU arasında sıralaması gerekiyordu bunu yapmıyor.
Birde G sutununda bulunan istasyon kriteri hiç değişmiyor sizin yaptığınız istasyon seçimleri aynen duruyor değişmiyor.
iyi çalışmalar diler işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Merhaba,

#51 nolu mesajımda ki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.

G sütununda veri doğrulamayı silip başka bir hücreyi seçtikten sonra tekrar G1 hücresini seçip deneyin. Eğer doğrulama oluşuyorsa bir sıkıntı yok demektir.

Sayın Korhan bey iyi akşamlar;
Kusura bakmayın sizi tekrar rahatsız ediyorum fakat, Sorgu sayfasındaki A,B,C sutunlarındaki veriler yıllarına göre doğru geliyor, fakat A sutununda bulunan plakanın üzerine tıkladığınızda o verinin detaylarını H sutunu ile O sutununa sıralamıyor, Bir daha önce belirttiğim gibi G sutunundaki verileri değiştiemiyorum yani istasyon seçenekli veya tümü yapılamıyor.

Merhaba,

2010 versiyonda denediğinizde bahsettiğiniz hatalar oluşuyor mu?

Ben şuanda evde 2016 versiyonda denediğimde olumlu sonuç alıyorum.

Korhan bey tekrar iyi günler dilerim.
Evet bir önceki konuda da belirttiğim gibi 2010 ofis'i yükledim,
Sorgu sayfasındaki A,B,C sutunlarındaki veriler yıllarına göre doğru geliyor, fakat ( A) sutununda bulunan plakanın üzerine tıkladığınızda o verinin detaylarını H sutunu ile O sutununa sıralamıyor, Bir (G) sutunundaki verileri değiştiemiyorum yani istasyon seçenekli veya tümü yapılamıyor.
Birde veri raporlaması ortalama 2 dakikayı buluyor, daha önce en geç 7 saniyede raporlama yapabiliyordu

Son düzenleme:
İsterseniz uygulamayı yaptığınız bilgisayara bağlanıp beraber bakabiliriz.

Özelden TeamViewer bağlantı kodunu yazabilirsiniz.

Geri