• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Plaka özet ve detay sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Tüm site sakinleri arkadaşlara hayırlı akşamlar diler; Tüm işlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Ekteki dosya içerisinde gerekli açıklamayı yaptığım bir çalışma dosya ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Ben üç gündür uğraştım ama başarılı olamadım.

Ekli dosyalar

Sayın üstadlar yukarıda belirtilen dosya ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum;
kusura bakmayın biran önce dosyayı hazırlamam gerektiği için önemsiyorum, iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba, Sayın hassas.

Belgenizde diyelimki SORGU sayfası A sütununda tüm sayfalardaki H sütunlarında bulunan plakalar benzersiz olarak listelendi (yada böyle bir liste yerine seçeceğiniz yıla ait sayfadaki plakalar mı listelenecek sadece, gerçi şu anda tüm sayfalardaki plakalar birbirinin aynısı ama farklı olabilir diye soruyorum), ardından ne yapmak istiyorsunuz acaba?
(Hücre adresi, sayfa adı vererek cevaplayın lütfen)

Son düzenleme:
Sayın ömer bey öncelikle ilginizden çok teşekkür ederim.
Sizinde belirttiğiniz gibi A sutununa sadece belirlenen tarih aralığındaki verileri -2012 ile 2020 arasındaki sayfalardan teke düşürerek getirecek.
yine sizinde belittiğiniz gibi tüm sayfalardaki veriler aynı olmayabilir, ve her sayfadaki veri sayısı ortalama 750.000 altında olmayacaktır buna göre birde hızlı getirme yapabilirmiyiz.
Daha önce yine siz buna benzer bir konuda yardımcı olmuştunuz.

Sayın üstadlar yardımlarınızı bekliyorum;

Sayın arkadaşlar öncelikle iyiakşamlar dilerim;
Dün de belirttiğim üzere daha önce üçgün üzerinde uğraştın fakat başaramadım ve bu konuda sizin yardımlarınızı bekliyorum;
yoksa diğer türlü beni çok uğraştırıyor, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Merhabalar.

Son cevabımda kodların uygulandığı belge yüklediğimden mu mesaj içeriğini sildim.
Belge 10 numaralı cevapta.

Son düzenleme:
Merhabalar.

Son cevabımda kodların uygulandığı belge yüklediğimden mu mesaj içeriğini sildim.
Belge 10 numaralı cevapta.

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey çok teşekkür ederim;
İnşaallah vaktiniz olurda diğer lerini de yapabilirseniz çok memnun kalacağım,
Tüm işlerinizde kolaylıklar ve muvaffakiyetler dilerim.

Ömer Bey,

Üyemiz sayfalarda en az 750.000 satır olacağından bahsetmiş. Bu sebeple döngü yerine aşağıdaki yöntemleri kullanmak daha hızlı sonuç verecektir.

ADO
Scripting.Dictionary
Filtrele-Aktar

......döngü yerine aşağıdaki yöntemleri kullanmak daha hızlı sonuç verecektir.
ADO
Scripting.Dictionary
Filtrele-Aktar

Sayın AYHAN döngü olayını becermek bile benim için büyük olay.
ADO ve Scripting.Dictionary kodlarını hiç kullanmış değilim.

Belki filtrele-aktar konusunu uğraşıp becerebilirim.

Malum kodlarla (sayfaya yönelik olmak üzere) yeni uğraşmaya başladım.
UserForm kodlarını ise malesef hiç beceremiyorum ve kendi ihtiyaçlarımı da karşılayamıyorum halen.
.

Merhaba.
10 numaralı cevaptaki belgede küçük de olsa değişiklik (biçime yönelik) yaptım, daha önce indirmişseniz tekrar indirip test eder misiniz?

Sayın Ömer bey öncelikle ilginizden ve emeğinizden dolayı çok teşekkür ederim; Sosu sayfasındaki a sutununda plaka özetle butonuna istasyon seçimi de koyabilirmiyiz,istenilen istasyon veya tümü seçenekli olabilirmi ? Birde bendeki orjinal verileri 2015 sayfasına koyduğumda, bu veri bilgisi de her sutunda 65.000 adet olduğu halde 20 dakikadır verileri oluşturamadı bunu da hızlandırabilirmiyiz.
Korhan beye de teşeküür edrim.
Allah 'CC' Tüm işlerinizde kolaylıklar başarılar kılsın.
*

Merhaba.
Modül1 içerisindeki Sub BARAN diye başlayan kodların
-- Dim diye başlayan satırlarından hemen sonra aşağıdaki ilk iki satırı,
-- End Sub satırından hemen önce de sonraki iki satırı ekleyip
Kod:
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True

SORGU sayfasının kod bölümünde ise aşağıdaki
-- ilk satırı, For sayfa = 12 To 20 satırının üstüne,
-- ikinci satırı da If Target.Row <> 1 Then satırından önce ekleyip dener misiniz?

Kod:
Application.ScreenUpdating = False

Application.ScreenUpdating = True
Gerçi Sayın AYHAN uyarmıştı hız sorunu yaşanabileceği konusunda ama benim elimden gelen budur malesef.

Acaba;
-- plakaların listelenmesi mi,
-- yoksa seçilen plakaya ait satışların dökümü mü
uzun sürüyor?

Sayın ömer bey hayırlı sabahlar dilerim;
Sizinde belirttiğiniz gibi akaşam size attıktan sonra bir 20 dakika daha bekledim yani 40 dakika içerisinde ;plakaların listelenmesi daha gelmemişti.
Fakat ben sadece tarih krirteri olarak ta 2015 yılını seçtim ve 2015 yılına ait veri sayısı da sadece 65.000 adetti.
Sizinde belirttiğiniz gibi üzerine tıkladığımız verilerin detaylandırılması değil.

İşlemi yaptığınız bilgisayarın özellikleri nedir?

Tekrar merhaba.

Bir de ekteki belgeyi test eder misiniz?

Bendeki verilerle;
-- alfabetik, benzersiz plaka listeleme, TTS ve POMPACI adeti ile LİTRE hesaplama : 2 saniyenin altında,
(Sol taraftaki plaka ve adet/miktar listesi için seçenek ekledim.)
-- satış dökümü: 1 saniyenin altında
(Satış ddökümü mutlaka tarih aralığına göre yapılıyor, gerekirse o da aynı seçeneğe bağlanabilir)
gerçekleşiyor.

NOT: Belgeyi yeniledim.
Kodları biraz daha kısaltabilirim, vakit olursa bakacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın ömer bey öncelikle iyi akşamlar dilerim.
Şimdi veriler geliyor Örnek olarak 1700 hücreden oluşan gerçek veriler ile test ettim; yaklaşık 10 dakikada Aile D sutunu arasındaki veriler geliyor. Plaka detayı ise sizinde belirttiğiniz gibi 5 saniye içerisinde geliyor.
Fakat benim gerçek verilerim her sayfadaki hücre sayım ortalama 750.000 adettir, bunun için ,A ile D sutun arasının hızlı gelmesi gerekiyor.
Birde ORAYA İstasyon kriterli sorguyu da koyabilirmiyiz. Yani önce tarih aralığı girdikten sonra istasyon da soracak istenilen istasyon seçildikten sonra da seçilen istasyon verilerini örnek te olduğu gibi Ave D sutununa getirecek.

Kusura bakmayın korhan beye de cevap veremedim.
Sebebi ise işyerindeki pc ler kısıtlamalı olduğundan foruma cevap yazamıyorum.
Kullandığım pc: İ5 Probook 4 gb ram bellek, 64 bit

Geri