• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Plaka Hangi Vergi Dairesine ait

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Kolay Gelsin Arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada I1 hücresine girdiğim bir plakanın A2:H33 aralığında mevcut plaka değerlerine göre hangi vergi dairesine ait plaka olduğunu öğrenmek mümkün mü? bunun değerini O1 hücresine yazdırmak istiyorum.
Edirne plaka grubunu örnek olarak verdim tüm illerin plakaları olacak

Ekli dosyalar

. . .

Örnek verdiğinizi 22m4851 plaka hangi verdi dairesine ait. Yani formül sonucunda çıkması gereken sonuç nedir ?

. . .

22 Edirne'nin Trafik Kod Numarası M serisi plakalardan 4000 ile 5999 plaka arası Keşan'a verilmiş bunun gibi 81 il plakası ve 500 kadar vergi dairesi var

Merhaba,

O1

Kod:
=DOLAYLI("G" & KAÇINCI(TOPLA.ÇARPIM(--(B2:B33=L1)*--(C2:C33<=M1)*--(E2:E33>=M1)*--(D2:D33<=N1)*--(F2:F33>=N1)*H2:H33);H1:H33;0))

Bir deneyin bakalım olmuş mu?

Plaka hangi trafiğe ait

#YOK Sonucunu verdi (dizi formülü değil herhalde) H sütunu saymanlık kodu onun çok önemi yok buna benzer bir işlem yapmıştım o nu da ekliyorum ancak burada plaka sayı değerleri arasında olduğu için çözemedim.
Ekteki örnekte F1 e yazılan plakanın hangi trafiğe ait olduğunu G1 de gösteriyor

Ekli dosyalar

Merhaba,

Olan bir plakaya mı "YOK" sonucunu verdi?

Ben gönderdiğiniz ilk dosyada çeşitli olasılıkları denedin doğru çalıştı.

formülü olduğu gibi O1 e yapıştırdım sonuç yo olarak çıktı başka plakalarda da aynı şey çıkıyor

Merhaba,

6 Nolu mesajı yeniden düzenledim. Harf gurubunu kontrol etmeyi unutmuşum. Tekrar dener misiniz?

. . .

Bende şöyle bir düzenlemeden sonra çalıştı.

Kod:
=DOLAYLI("G" & KAÇINCI(TOPLA.ÇARPIM(--(B2:B33=L1[B][COLOR="Red"]*1[/COLOR][/B])*--(C2:C33<=M1)*--(E2:E33>=M1)*--(D2:D33<=N1[COLOR="Red"][B]*1[/B][/COLOR])*--(F2:F33>=N1[COLOR="Red"][B]*1[/B][/COLOR])*H2:H33);H1:H33;0))

. . .

İyi Akşamlar Necdet Bey
Yine "YOK" sonucunu veriyor.

Son düzenleme:
Vallahi çok teşekkür ederim Hüseyin Bey formül çalıştı
İnşallah 81 ilin plakasını alt alta yazdığımda da çalışır

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben L1 ve N1 deki formülü de her olasılığa karşı değiştirmiştim.

L1

Kod:
=[COLOR=red][B]--[/B][/COLOR]PARÇAAL(I1;1;2)

M1

Kod:
=[COLOR=red][B]--[/B][/COLOR]SAĞDAN(I1;J1)

Teşekkür ederim Necdet Bey L1 ve N1 deki formülleri değiştirdiğimde sizinki side çalıştı (Çift tirenin anlamı ne olaki)

Merhaba,

Parçaal ile elde edilen değerler metin değerleridir. -- onları rakama dönüştürür. Ama bunları da yapmadan verdiğim formül çalışıyordu da garantiye alayım dedim.
Açıklamada Harf grubunda da başlangıç ve bitiş olacağını düşünmemiştim, o yüzden hata almıştık.

Yine de hatalı durumu kontrol etmedim, gerçekten bulamadığı bir durumda hata yani #YOK değerini alabilirsiniz.

Açıklamalarınız ve özellikle yardımlarınız için teşekkür ederim Necdet Bey İyi akşamlar

Geri