modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım sabah fonksiyonlar bölümüne de sormuş olduğum çalışmanın makro ile çözümü de olursa 2011 senesinde bu çözümü kullanmak istiyorum. fonksiyonlar böümüne yazdığım açıklamayı alta kopyalıyorum şimdi
sayın hocalarım şimdi ekleyeceğim tablo tarzında soru şekillerimden yine sormuştum ve hocalarım sekmelerden belirli kurallara göre veri formüllemede formüllerden ziyade makro yapılırsa daha kullanışlı faydalı olcağını söylemişlerdi
tablomu özetleyecek olursam
74 sekmeli (şimdilik)
her bir sekmelik biçimi satır ve sütunlardaki verilerin yerleri biçimleri aynı
ekleyeceğim çizelgede daha önce bir makro yazılmıştı ben onu silerek ilk hali gibi ekledim.
her bir sekmede B4:B1000 arasında TARİH
N4:N1000 arasında TUTAR
O4:O1000 arasında "FİŞ" yada "FATURA" yazılacak
P4
1000 arasına harcamanın neye ait olduğu yazılcak (iş makine,kamyon vs)
AYLIK DÖKÜM Sekmesinde B4:B100 arasına sekmelerdeki P4
1000 arasına yazdığımız farklı farklı iş makine kamyon plaka vs adlarını benzersiz sıralayacak (bu kısmı manuelde yazabilirim)
C3:N3 arasında 1den 12 ye kadar ayların sayı karşıklıları yazılmış halde
C4 den başlamak üzere formül yada makro ile bulmak istediğim şeyin metinsel açıklaması ise
sekmelerde P4
1000 sütunlarına yazdığım iş makine binek adlarını (B4:B100)benzesiz sıralanmış verileri her sekmede tarih sütununa bakıp hangi aya denk geliyosa onlara karşılık gelen N4:N1000 sütunları arası parasal karşıklıklarını buldurmak ben satırları 1000 ,le sonlandırdım en fazla bir firmada 1000 e kadar veri inebiliyo olduğundan
piyasa firması adına yada sekme adına göre bir soru sormamış oldum
2009 ve 2010 senesinde bu fişleri faturaları yazan arkadaşımızın kendi çizelgesi olan ekteki dosya haricinde biz fişleri faturaları birkez daha altalta farklı bi çizelgeye yazıp o listedne ben bu istediğim sonuca sizlerin yardımıyla formüllerle ulaşabiliyodum
ama bu sene 2 defa yazmayı yenmemiz lazım.
yardımlarınızı bekliyorum
formülle ve makro ile
sorumda sadece M1 ve M17 sekmelerinde sonuca gidecek veriler var.
diğerlerinde eklemelerde bulunmadın (kendim bişeler kurcalıyodum)
sayın hocalarım şimdi ekleyeceğim tablo tarzında soru şekillerimden yine sormuştum ve hocalarım sekmelerden belirli kurallara göre veri formüllemede formüllerden ziyade makro yapılırsa daha kullanışlı faydalı olcağını söylemişlerdi
tablomu özetleyecek olursam
74 sekmeli (şimdilik)
her bir sekmelik biçimi satır ve sütunlardaki verilerin yerleri biçimleri aynı
ekleyeceğim çizelgede daha önce bir makro yazılmıştı ben onu silerek ilk hali gibi ekledim.
her bir sekmede B4:B1000 arasında TARİH
N4:N1000 arasında TUTAR
O4:O1000 arasında "FİŞ" yada "FATURA" yazılacak
P4
AYLIK DÖKÜM Sekmesinde B4:B100 arasına sekmelerdeki P4
C3:N3 arasında 1den 12 ye kadar ayların sayı karşıklıları yazılmış halde
C4 den başlamak üzere formül yada makro ile bulmak istediğim şeyin metinsel açıklaması ise
sekmelerde P4
piyasa firması adına yada sekme adına göre bir soru sormamış oldum
2009 ve 2010 senesinde bu fişleri faturaları yazan arkadaşımızın kendi çizelgesi olan ekteki dosya haricinde biz fişleri faturaları birkez daha altalta farklı bi çizelgeye yazıp o listedne ben bu istediğim sonuca sizlerin yardımıyla formüllerle ulaşabiliyodum
ama bu sene 2 defa yazmayı yenmemiz lazım.
yardımlarınızı bekliyorum
formülle ve makro ile
sorumda sadece M1 ve M17 sekmelerinde sonuca gidecek veriler var.
diğerlerinde eklemelerde bulunmadın (kendim bişeler kurcalıyodum)