• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivottan Mail Atmak

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Değerli arkadaşlar hergün mağazalarımıza transferlerini mail atıyorum ancak 140 mağaza ile bu işlem biraz zor oluyor. Ek'te bir dosya yaptım format olarak bu şekilde hazırlıyorum sonrasında ise pivottan alacak mağazayı seçiyor ve belli bir formatta yazı yazıyorum ve mail atıyorum. Bunu otomatik şekilde yapabilirsem 3 saatlik işimi 15 dakikaya indirebilirim, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Mail yazısı : Detayları verilen ürünler mağazanıza gonderilmiş ancak sistemsel girişleri yapılmamış gorunmektedir, kargo günü 5 gün üzerinde olan bu sevkiyatların kontrolünün yapılarak bilgi verilmesini rica ederim.

Ekli dosyalar

Bakmaniz gereken ozellik Word'un "Mail Merge" ozelligi. Fakat sorun su ki verileri her adres icin tek bir satir icerisinden almalisiniz. Dolayisiyla pivot tablonuzu suzup, ilgili satira kopyaladiginizda formatini kaybetmis olacaksiniz. Eger ekteki resimde goruldugu gibi olmasini dert etmezseniz, ilgili calisma sayfasini hazirlayip nasil "Mail Merge" yapildigini anlatabilirim.

Ekli dosyalar

• test.jpg
    test.jpg
    18.6 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba

Bakmaniz gereken ozellik Word'un "Mail Merge" ozelligi. Fakat sorun su ki verileri her adres icin tek bir satir icerisinden almalisiniz. Dolayisiyla pivot tablonuzu suzup, ilgili satira kopyaladiginizda formatini kaybetmis olacaksiniz. Eger ekteki resimde goruldugu gibi olmasini dert etmezseniz, ilgili calisma sayfasini hazirlayip nasil "Mail Merge" yapildigini anlatabilirim.

Merhaba,

ilginize teşekkür ederim bu format mağazalarda sıkıntı yaratabilir, peki bunu pivot yapmasak mağazalara gore satır şeklinde mail atabilitmiyiz.

Ekte bir Excel bir de Word dosyasi goreceksiniz. Word dosyasinin icerisine alan kodlarini kullanarak bir taslak yazdim. Mail Merge ile iki dosyayi iliskilendirip Directory olarak devam ettiginizde merge islemine, en sonda size nasil bir belge olusturdugunu gosterecek. Bu islemler pivot tablo kullanmiyor. Direkt olarak transfer sayfasindan bilgileri alip, kategorilendiriyor. Dolayisiyla tam olarak herkese ilgili e-postayi gonderemiyor fakat e-posta metinini olusturuyor. Diger turlusu icin dedigim gibi birden fazla olan satir ve sutun olan veriyi ayni hucre icerisine almak gerekecek. O da formatin bozulmasina sebep oluyor. Bu format isini biraz arastiracagim.

Ekli dosyalar

Ekte bir Excel bir de Word dosyasi goreceksiniz. Word dosyasinin icerisine alan kodlarini kullanarak bir taslak yazdim. Mail Merge ile iki dosyayi iliskilendirip Directory olarak devam ettiginizde merge islemine, en sonda size nasil bir belge olusturdugunu gosterecek. Bu islemler pivot tablo kullanmiyor. Direkt olarak transfer sayfasindan bilgileri alip, kategorilendiriyor. Dolayisiyla tam olarak herkese ilgili e-postayi gonderemiyor fakat e-posta metinini olusturuyor. Diger turlusu icin dedigim gibi birden fazla olan satir ve sutun olan veriyi ayni hucre icerisine almak gerekecek. O da formatin bozulmasina sebep oluyor. Bu format isini biraz arastiracagim.
Mail merge olan dosyayı açtım ancak dosyayı seçtikten sonra bahsettiğiniz gibi tablo yapmadı. Eksik yaptığım bir şey mi var caba

Yardım lütfen

Mail merge olan dosyayı açtım ancak dosyayı seçtikten sonra bahsettiğiniz gibi tablo yapmadı. Eksik yaptığım bir şey mi var caba

Arkadaşlar merhaba,

Pivotu geçtim sadece ilgili mağazaların satırlarını o mağazalara atsın yeter bana, çünkü liste her geçen gün büyüyor.

Geri