• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivottable Sutun

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Pivottable uygulması ile ilgi bir sorum olacak
Ekteki dosyada hazırladığım bir pivot table var

Benim istediğim "modül" seceneğini sutunlarda göstermek. Modül seceneğini pivottable alanlar kısmındaki sutun hanesine kaydırdığımda değerlere göre bir sürü modül çıkıyor.

Tam anlatabildim mi bilemiyorum, ama dosyada örnek olarak açıklamaya çalıştım. İstediğim Pivot table mantığınıda ters gibi duruyor. Olur veya olmaz diye bi fikir verebilirmisiniz

Ekli dosyalar

Ek olarak topla.çarpım yardımı ile yaptığım örnek dosyayıda ekliyorum

Ekli dosyalar

istediğiniz bböyle bişeymi tam anlayamadım bi bakın

Merhaba,

Özet tablonuzu seçtiğinizde sağ tarafta otomatik alan menüsü açılır.
Bu menüden "MODUL NO" alanını mouse ile tutun ve alt kısımdaki "Sütun Etiketleri" bölümüne sürükleyip bırakın.
Böylece ilgili alanı sütun olarak eklemiş olursunuz.
Tablonuzun görünümünü yine bu menüden sürükle-bırak yöntemi ile dilediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz.

Korhan bey sizin tarif ettiğiniz yöntemi kullanıyorum. Problemde orada çıkıyor.
Otomatik alan menüsü içine "modül no" yu ekleyince, sutunlar şu şekilde oluşuyor

Örneğin
P102 (tpl süre)
P102 (tpl adet)
P102 (tpl % do)
P102 (tpl kod)
P103 (tpl süre)
P103 (tpl adet).....vs

Benim istediğim ise sadece modüllere süre kısımlarının yansıması
P102 (tpl süre)
P103 (tpl süre)...vs

Ekte bi fotoğraf ekliyorum. Üstteki resim oluşan durum, alltaki resim ise benim istediğim durum

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    101.9 KB · Görüntüleme: 8
Özet tablo menüsünde alt kısımda "Değerler" bölümünde sadece "TPL Süre" kalacak şekilde diğer alanları kaldırıp deneyin.

Korhan bey değerler kısmındaki toplamların kalmasını istiyorum
tplsüre, tpladt, tplkod, tpl%do (toplamlar kalacak, bunları kullanıyorum)
modüllerde sadece süreler gözükecek. Bunu yapamadığım için modül kısımlarını ayrı bir yerde topla.çarpım ile yapmaya çalıştım.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((hat=$K$1)*(modul=Oj)*(durus=$j$5)*(süre))

Sadece topla.çarpım yerine bu iş pivottable'in içinde yapılabilirmi, yoksa bu imkansız mı

Özet tabloda bildiğim kadarıyla bir seçeneği alana eklediğinizde bu seçenekle ilgili tüm detaylar görünür. Görünmesini istemediğiniz alanlar üzerine gelip sağ klik yaparak "GİZLE" komutu ile gizleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri