• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivottable filitre toplam sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Pivot table'da filitreleme yapıyorum, Genel toplama göre büyükten küçüğe sırala, ve ilk 10 tanımı filitrele diyorum. Buraya kadar herşey güzel. Lakin filitreleme sonrasında genel toplam süresi sadece filitrelediğim alanı kapsıyor. Aslında ben tüm süreyi görmek istiyorum. Nasıl yapabilirim

Duruş nedeni filitresinde ilk 10 tanım
Parça no filitresinde ilk 5 tanım ayarlanmış şekildeki dosyam ektedir

Ekli dosyalar

Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. filitreler neden toplamları etkiliyor. Toplam süreyi satır kısmına ekliyorum yine olmuyor. bir türlü çözmedim. Pivot table konusunda deneyimli olan forum kullanıcılardan yardım bekliyorum

Özet tabloda filtre uyguladığınızda görünen veriler işleme alınır.

Adı üzerinde özet tablo...

Korhan hocam o zamanda birsürü satır veri oluyor. bana süre sıralamasına göre ilk 10 süreli duruşlar ve toplamda tüm süreler lazım. Makromu gerekli bunu yapmam için, veya buna benzer örnek varsa rica etsem paylaşabilirmisiniz

Formüllerle istediğiniz tabloyu oluşturabilirsiniz. Forumda formüllerle süzme örnekleri var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Korhan bey forumda aradım ama bulamadım. Şöyle bir şey aklıma geldi, onu denedim, ufak bir yardım ile bu iş çözülecek gibi.

A sutununda koşulu sağlayan satırlara formül ile 1 rakamı ekliyorum. Satır gizleme makrosu ile 1' i gören satırlar otomatik gizlenecek. Eğer satırdaki 1 koşula göre değişirse satır açılacak.

Satır gizleme makrosunu forumdan buldum. uyguladım ama, hücrenin içine manuel 1 yazınca satır yok oluyor. formül ile getirdiğimde satırlar gizlenmiyor. Kullandığım kodlar ve dosya ektedir

Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
If Intersect(Target, Range("A1:A800")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = 1 Then
Range("A" & Target.Row).EntireRow.Hidden = True
Else
Range("A" & Target.Row).EntireRow.Hidden = False
End If
End Sub

Şimdilik A sutunundaki satıralara 1 rakamlarıını F4 hücresine manuel 1 rakamı girerek veriyorum, bu problemi çözebilirsek A sutununundaki koşullar için formül yazacağım

Ekli dosyalar

Geri