• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot veri aralığı

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba herkese hayırlı geceler.

Excel dosyamın sayfalar arası geçiş yaptığımda ekte gönderdiğim resimdeki gibi makro ile veri kaynağı aralığını yazmasını istiyorum.

Dosyayı kullanan arkadaşlar sürekli bozduğu için bunu otomatik yapmak istiyorum, makro kaydet ile yapmaya çalıştığımda kodlar oluşmuyor.

Yardımcı olur musunuz?
.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    77 KB · Görüntüleme: 15
Sayın İdris Bey ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

http://www.excelgurusu.com/pivot-table-ozet-tablo/ bu link içerisindeki güncelenenözettablo bu tabloyu indirdim inceledim, yapmaya çalıştım ancak bir türlü yapamadım. pivot-2 sayfasındaki Yenile butonundaki makro olmadığı için çalışmıyor, oluşturulmuş olan Macro2 kodu yok.

Bozulmasını istemediğim sayfa 25 tane.

Bir örnek gönderebilir misiniz?

Son düzenleme:
Hayırlı akşamlar İdris Bey.

Örneği ekte gönderiyorum, sayfalar arası geçiş yaptığımda pivot tabloya otomatik olarak veri kaynağını değiştir kısmında veri aralığını 'ANA SAYFA'!$A$1:$J$21 yazmasını istiyorum.
.

Ekli dosyalar

Sayın İdris Bey, benim dediğim gibi olmuyor zannedersem.

Gönderdiğim örnekteki ANA SAYFA'yı tabloya çevirip, pivot'lu olan alt sayfalarında veri aralığınıda Tablo1 olarak tanıtıldığında istenen sonuç alınıyor, sayfalardaki veri aralığı da bozulmuyor.

Çözüm için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık. Hayırlı çalışmalar, hayırlı akşamlar diliyorum.

Geri