• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tabloda Aynı Alan İsmini İki Yerde Kullanma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
İyi Günler,
Ekteki dosyada pivot tablo yapmaya çalıştım fakat rapor filtesinde kullandığım "ŞUBE ADI" alanını satır etiketlerindede kullanmak istiyorum. Birde Toplam tutarda rakamların sonuna TL ilave ederken Tutar kısmında EURO ve USD ilave etmiyor. Yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Sayın hamitcan,
vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler fakat benim istediğim tam olarak bu değil. Zaten toplamda hatalı. 205 € ve 650,15 $ toplamış 855,15 yazmış bu yanlış. Benim asıl sorunum rapor filtresindeki ŞUBE ADI alanını P.Br ve AÇIKLAMA alanlarının arasınada eklemek istiyorum. Yani rapor filtresinden ŞUBE ADI seçildiğinde aşağıdaki alandada aynısı yazsın istiyorum.

ŞUBE ADI alanını P.Br ve AÇIKLAMA alanlarının arasınada eklemek istiyorum. .
Şube Adı Alanını satır etiketlerine taşırsanız istediğiniz olur. Hem satır etiketlerinde hem de rapor filitresinde görmeniz mümkün değil yada ben tasarlayamadım.

Zaten toplamda hatalı. 205 € ve 650,15 $ toplamış 855,15 yazmış bu yanlış.
Genel toplamı kaldırırsanız sorun çözülür.

Sayın hamitcan,
vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Hem rapor etiketlerinde hemde satır etiketlerinde kullanmayı çözdüm

Çözümünüzü bizle paylaşır mısınız? Sayın Conqueror20...

şube adını rapor filtresinde kullanmak yerine dilimleyici ekleyerek kullandım. Buda bir nevi filtre oldu. şube adı alanınıda daha sonra istediğim yere ekledim bu şekilde çözmüş oldum

Pivot ile ilgili bana da bu konu yardımcı oldu teşekkür ederim.

Geri