• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tablo Yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uKiGS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım şirkette yeni bir excel yaratmaya çalışıyorum. Pivot tablosundagördüğüm ürünleri makro yardımı ile otomatik olarak artı ve eksi değerlerini görebilir miyim başka bir sayfada? Mesala Pivot tablosunda MP00822 kodlu ürünün kaç tane giriş yaptığını ve kaç tane çıkış yaptığını görmek istiyorum tarihleri ile beraber. Bazı ürünlerin sirkülasyonu çok olduğu için Pivot tabloda görüntü uzayıp gidiyor ben bunu sadeleştirilmiş şekilde yapmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba tekrardan,

Sayfa1 kısmına liste olarak parça kodlarını getirdim fakat Giren ve Çıkan miktarlarını o listeye göre çekemiyorum. Sizlerden ricam Sayfa1 de Ürün Kodunu seçtiğimde Liste sayfasından o ürünün Giren ve Çıkan miktarlarını bana otomatik olarak getirmesini istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Yardım edebilecek kimse var mı ?

sayfa 1
b3 hücresine
Kod:
=ÇOKETOPLA(Liste!J:J;Liste!E:E;A3)
sayfa 1
c3 hücresine
Kod:
=ÇOKETOPLA(Liste!K:K;Liste!E:E;A3)

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Peki bir soru daha sormak istiyorum size. Hiç eksi değer almamış ürünleri nasıl sıralayabilirim ? Bazı ürünlerin hem eksi hem artı değerleri var fakat bazılarınında hiç eksi değeri yok bunları bulmak istiyorum.

liste sayfası L4 hücresine
Kod:
={EĞER((F:F=F4)*(G:G>0);"eksi değeri olmayan";" ")}

Son düzenleme:
1571926960115.png

Merhaba böyle bir hata alıyorum.

formulu aşağıda belirttim ama sonuca ulaşamadım nedenini anlayamadım üstadlar bilgilendirirse memnun olurum

Kod:
{=EĞER((E:E=E4)*(G:G>0);"eksi değeri olmayan";" ")}

Alakanız için teşekkür ederim. Umarım bir bilen çıkar.

Var mı arkadaşlar yardım edebilecek birisi bu konu hakkında ?

Merhaba Sayın İdris Bey,

istediğime benzer bir durum bu ama benim istediğim sadece giriş yapan ve hiç çıkış yapmayanların listesi. Bazı ürünler hem giriş hem çıkış yapmış oluyor ve yinelenen ürünler mevcut. Sizin yaptığınızda Giren olarak listelediğim zaman Giren ürünleri listeliyor ama Çıkan ürünleri bilmediğim için o üründen Çıkış olup olmadığını göremiyorum.

Çok rahatsız ediyorum ama konu benim için acil olduğu için var mı yardım edebilecek birisi?

Geri