• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Tablo tarih filtresinden bugüne göre veri alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evlek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba, elimde tarih filtresi bulunan bir pivot tablo var. Günlük olarak tarihe göre değerler değişiyor. Yani 2011 yılı için süzgecimde 365 gün mevcut. Ben bu verilerden elde ettiğim veri tabanından başka bir sayfada kimlik no girerek bilgi çekiyorum. Ancak veriler hergün değiştiği için pivot tablodaki tarih süzgecini hergün o güne getirmek zorunda kalıyorum. Mesela;

02.06.2011 tarihinde bir sorgulama yapmak istiyorsam pivot tablodaki süzgeçte sadece 02.06.2011 tarihi işaretli olması gerekiyor ki bilgiler doğru gelsin.

Eğer anlatabildiysem sorum şu; hergün bu süzgeci manuel güncellemek yerine pivot tablonun kendisi süzgeci otomatik olarak bulunduğumuz güne güncelleyebilir mi?

Teşekkürler

Merhaba, sorunuzu cevaplayabilmek için, belirttiğiniz özelliklerde bir tablo oluşturup. Üzerinde çalışılması gerekir. Bunu bizden bekleyeceğinize. Çalışmanızın küçük bir örneğini ekleyerek. Daha hızlı cevap alabilirsiniz.

Tablo ektedir. Bu tabloda hergüne ait farklı bir fiyat var, ancak tarihin hepsini seçersek bu fiyatların toplamı geliyor yani benim bir işime yaramıyor. Benim görmek istediğim baktığım gündeki fiyat. BU sebeple filtredeki tarihi otomatik olarak bulunulan güne getirebilecek bir çözüm var mıdır acaba?
Teşekkürler

Ekli dosyalar

örneği inceledim, özet tablonun alan listesindeki " rapor filtresindeki" tarih alanını " satır etiketlerine sürükle. (ama, ürün'ün üzerinde olsun).... sonrasında alan listesinden çık. güncelle.. özet tablo satır etiketlerindeki filtre üzerine gelerek "tarih filitreler"nden buğün ü işaretle. kolay gelsin.

Teşekkür ederim
Gönderdiğim örnek çok basit, bendeki tablo 300binden fazla satıra sahip olan bir özet tablo ve değerleri de yani ham veriyi OLAP sisteminden çekiyor. Ham veriyi ben göremiyorum sadece özet tablo ekranı çıkıyor ve ben istediğim özelliklerde tablo oluşturuyorum. Yani dediğiniz yolla excel kilitleniyor. Bana lazım olan rapor filtresini otomatik olarak bugüne daha doğrusu bulunulan güne ayarlayacak makro vb birşey. Rapor görünümü değişmemesi lazım

Zor bir soru sordum galiba, inşallah cevabı vardır :)

Ek dosyayı inceleyiniz.

Sayın usta07 güzel bir çalışma olmuş teşekkürler. Yalnız şöyle bir sorunumuz var; benim örnek tabloda "sayfa2" ham verinin bulunduğu sheet, ancak üzerinde çalışacağım asıl dosya OLAP sorgusuyla ham veriyi getiren pivot tablo, yani ham veriyi görme şansım yok dolayısıyla ham verinin yanına =A2=BUGÜN() gibi bir formülü yazamam. Formül, makro vs yazılacaksa pivot tabloya yazılması gerekiyor.
Bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz inşallah, teşekkürler.

.

Sorunuzu bir türlü anlayamadım.

Pivot Table'ın dayandığı veri tabanını görmüyorsunuz ve ona bir formül yazamıyorsunuz. Burası tamam.

Pivot Table'ı oluşturdunuz. Ve şimdi net olarak ne istiyorsunuz? Onu söyleyin. Zaten oluşturduğunuz pivotta tarih filtresi var. Bu yeterli değil mi?
Ben kullanmadım ama, Excel 2010'da büyük miktarlarda verilerin analizine olanak tanımak için filtreleme geliştirilmiştir. Excel 2010 ürününde, birden fazla öğeye göre filtreleme çok daha hızlıdır.

Excel 2010 ürününde, verileri filtrelemek için dilimleyici kullanma seçeneği de bulunmaktadır. Dilimleyiciler, PivotTable verilerini filtrelemek için kullanabilecek düğmeler sağlar. Hızlı filtrelemeye ek olarak, dilimleyiciler o anki filtre durumunu da gösterir ve bu da filtrelenmiş PivotTable raporunda tam olarak ne gösterildiğini anlamayı kolaylaştırır. Şeklinde bir bilgiye sahibim.

.

.

Sayın usta07 güzel bir çalışma olmuş teşekkürler. Yalnız şöyle bir sorunumuz var; benim örnek tabloda "sayfa2" ham verinin bulunduğu sheet, ancak üzerinde çalışacağım asıl dosya OLAP sorgusuyla ham veriyi getiren pivot tablo, yani ham veriyi görme şansım yok dolayısıyla ham verinin yanına =A2=BUGÜN() gibi bir formülü yazamam. Formül, makro vs yazılacaksa pivot tabloya yazılması gerekiyor.
Bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz inşallah, teşekkürler.

Pivot tablonun yer aldığı sayfanın kod alanına aşağıdaki kodu yazınız.
Selamlar iyi çalışmalar.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim pt As PivotTable
For Each pt In ActiveSheet.PivotTables
pt.RefreshTable
pt.PivotFields("Tarih").ClearAllFilters
pt.PivotFields("Tarih").PivotFilters.Add _
    Type:=xlDateToday

Next pt

End Sub

Pivot tablonun yer aldığı sayfanın kod alanına aşağıdaki kodu yazınız.
Selamlar iyi çalışmalar.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim pt As PivotTable
For Each pt In ActiveSheet.PivotTables
pt.RefreshTable
pt.PivotFields("Tarih").ClearAllFilters
pt.PivotFields("Tarih").PivotFilters.Add _
    Type:=xlDateToday

Next pt

End Sub

Sayın Usta07, dediğiniz gibi kodu yapıştırdım, kodun içinde "Tarih" yazısını bendeki tablodaki şekliyle yani "Takvim Tarihi.Gün" değiştirdim ancak çalışmadı. Ekte bendeki tablonun ekran görüntüsü ve özet tablo alanı listesi var. Günlük otomatik değişmesini istediği filtre Rapor Filtresi olarak görünüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    63.4 KB · Görüntüleme: 17
  • adsız1.JPG
    adsız1.JPG
    24.7 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Tarih alanını, rapor filitresi yerine satır etiketleri bölümünde görmenizde bir sakınca yok ise, isteğiniz örnek ek dosyada çalışıyor.
Selamlar iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Tarih alanını, rapor filitresi yerine satır etiketleri bölümünde görmenizde bir sakınca yok ise, isteğiniz örnek ek dosyada çalışıyor.
Selamlar iyi çalışmalar.

Sayın Usta07 dediğiniz şekilde yapmaya çalıştım ancak excel çöküyor :(
Rapor filtresinde kalması gerekiyor gibi...

iyi çalışmalar ekdeki tabloda tarih üst bölüm aalınca yine aynı yenile işlemi nasıl olmalı kodda hata veriyor

Ekli dosyalar

Geri