• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot tablo otomatik AdanZye sıralama yapıp orijinal veri sıramı bozuyor

Katılım
26 Haziran 2009
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2007
Pivot tablo otomatik AdanZye sıralama yapıp orijinal veri sıramı bozuyor.
Pivot tablo - seçenekler - toplamlar ve filtrelerde sıralama tikini kaldırdım, yan panelde seri adlarında alt oka tıklayıp orada da sıralamayı kapattım ama tablo sıralamasında değişiklik olmuyor.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
232147
Örnekteki gibi sıra sütunu ekleyip yapma şansınız var. Aynı isimlere aynı sıra numarasını vermeniz gerekir.
 
232150
Bu şekilde manual sıralamayı seçip tek tek sürükle bırakla sıralama dışında, bir seçeneğiniz yok gibi,
Ya ilk dediğim yöntemi kullanacaksınız, bir yere benzersiz değerleri alıp sıra numarası verip, bu sıra numarasını düşeyara ile verilerin başında bir sütuna getireceksiniz.
Ya da başka bir raporlama çözümü kullanacaksınız.
 
.

Veysel beyin gösterdiği şekilde yapmanız mümkün.

Benim önerim: Bunları yapmak istemiyorsanız, Pivot Table ile inatlaşmayın, Veri setinizin ilgili sütununu A-Z veya Z-A şeklinde sıralayın. Bu ikiliyi de aynı zamanda Pivot Table'da da kullanmanız mümkün.

.
 
Geri
Üst