• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

pivot table

Excel Vers. ve Dili
EXCEL
ekte verdiğim iki sekmeli excel listesinde konu ve ders aynı satırda nasıl pratik bir şekilde yazabilirmiyim?.Eğer yaparsam işim çok kolaylaşacak.
1.sekme analiz 2.sekme oluşturulmak istenen liste

TEŞEKKÜR EDERİM İLGİLENEN DOSTLARA

Ekli dosyalar

İstediğiniz sayfadaki başlıklar veri sayfasındaki hangi başlıklara denk geliyor.

Mesela NO demişsiniz. Fakat veri sayfasında NO ile ilgili 3 sütun var.

Peki basari yuzdesi ve soru sayisi neye gore hesaplanacak?

Soru sayısı -(eksi) yanlış soru sayısı:(bölü)4 Neti olacak BAŞARI yüzdesi net :(bölü) soru sayısı şeklinde olacak.

O KISMI BEN HALLEDEBİLİRİM DİĞER ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM DURUM LAZIM SAYGILARIMLA

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Anladığım kadarıyla otomatik oluşan tablo yapısı sizin işinize yaramıyor. Siz verileri yan yana görmek istiyorsunuz.

Bunun kolay bir yöntemi var.

Özet tabloyu oluşturduktan sonra TASARIM menüsünde RAPOR DÜZENİ seçeneği bulunmaktadır.
Bu menüden ilk önce "Sıkıştırılmış Biçimde Göster" seçeneğini seçin. Daha sonra "Sekmeler Halinde Göster" seçeneğini seçtiğinizde görsel olarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim sekmeler halinde göster seçeneğini bulamadım görsel gönderebilirseniz sevinirim.
teşekkür ederim

onuda buldum numaralar alt alta kendimizmi alta doğru sürükleyeceğim yoksa pivot table otoatik mi geliyor...

Buldum dediğiniz menüde "Tüm öğe etiketlerini yinele" seçeneği bulunuyor. Onu seçtiğinizde alt kısımlar otomatikman dolacaktır.

Teşekkürler hallettim

allah razı olsun...

Geri