• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

pivot table

Excel Vers. ve Dili
excell 2007
üstadlar kolay gelsin pivot tablo oluştururken eskiden boş olan hücreler boş çıkardı şimdi "(boş)" diye bir ibare yazıyor. ben boş olan hücrelerde hiçbir şey görünmesini istemiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Boş olan hücreye sağ tıklayıp, seçenekleri incelersen orda boş hücrelerin nasıl gözükmesi gerektiğini gösteren seçenekten ayarlayabilrisn

Merhaba,

Veri kaynağınızda dinamik alan tanımlaması kullanarak boş hücreleri göstermeyebilirsiniz. Forumda Sayın yurttas beyin dinamik alan uygulamaları bulunmaktadır. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Pivot tablo ve toplam çarpım

Ekli dosyada döküm sayfasında açıklama mevcut. Topla çarpım degeri pivot tabloya göre çalışıyor.... Sadece 02.11.2012 tarihindee toplamda hata oluşmakta... Acaba yardımcı olabilir misiniz... Teşekkürler....

Ekli dosyalar

=+topla.çarpım((dolaylı("veri!$c$2:$c$"&$h$2)=döküm!$a$127)*(dolaylı("veri!$d$2:$d$"&$h$2)=döküm!$b$127)*(dolaylı("veri!$f$2:$f$"&$h$2)=(döküm!c128);dolaylı("veri!$ı$2:$ı$"&$h$2))/1000

yerine......
=+topla.çarpım((dolaylı("veri!$c$2:$c$"&$h$2)=döküm!$a$127)*(dolaylı("veri!$d$2:$d$"&$h$2)=döküm!$b$127)*(dolaylı("veri!$f$2:$f$"&$h$2)=tarihsayısı(döküm!c128));dolaylı("veri!$ı$2:$ı$"&$h$2))/1000

tarih sayısı yazınca düzeldi fakat sadece 02.11.2012 tarihinde çalışıyor... Diger tarihlerde hata veriyor....

Ekli dosyada döküm sayfasında açıklama mevcut. Topla çarpım degeri pivot tabloya göre çalışıyor.... Sadece 02.11.2012 tarihindee toplamda hata oluşmakta... Acaba yardımcı olabilir misiniz... Teşekkürler....

.

Formülü;

Kod:
=SUMPRODUCT((INDIRECT("VERİ!$C$2:$C$"&$H$2)=DÖKÜM!$A$3)*(INDIRECT("VERİ!$D$2:$D$"&$H$2)=DÖKÜM!$B$3)*(INDIRECT("VERİ!$F$2:$F$"&$H$2)=--DÖKÜM!C3);INDIRECT("VERİ!$I$2:$I$"&$H$2))/1000

şeklinde deneyin.

Formülün sizinkinizden farkı: --DÖKÜM!C3

0+DÖKÜM!C3
1*DÖKÜM!C3

Şekilerinden birisini de kullanabilrsiniz.

.

üstadım teşekkür edrim... elinize sağlık

Geri