• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Table içine formül yazma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
Merhaba,

Ek dosyada gönderdiğim örnek veri tablosunda, bir mağazanın atlık dönemine göre ortalamasını özet tabloda göstermek istiyorum. Fakat burada ortalamayı alırken olması gereken durum; ortalmayı satış yapılan gün sayısına göre değil de, ilgili ayın toplam gün sayısına göre alıp özetlesin. Bu konuda önerilerini rica edebilirmiyim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bu konuda öneri yokmu acaba? tşk.

Selamlar,

Ben pivot yapılmasını bilmiyorum nasıl oluyo ama formülle bi çözüm hazırladım inceleyin...

Toplam Alma
Kod:
=EĞER(A3<>"";TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(veri!$C$2:$C$4600;"aaaa")=Sayfa1!$B$2)*(veri!$A$2:$A$4600=$A3)*(veri!$D$2:$D$4600));"")
Ortalama
Kod:
=EĞER(A16<>"";TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(veri!$C$2:$C$4600;"aaaa")=Sayfa1!$B$2)*(veri!$A$2:$A$4600=$A16)*(veri!$D$2:$D$4600));"")/B14

Ekli dosyalar

• FFF.xls
    FFF.xls
    51.5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Merhaba,

Ek dosyada gönderdiğim örnek veri tablosunda, bir mağazanın atlık dönemine göre ortalamasını özet tabloda göstermek istiyorum. Fakat burada ortalamayı alırken olması gereken durum; ortalmayı satış yapılan gün sayısına göre değil de, ilgili ayın toplam gün sayısına göre alıp özetlesin. Bu konuda önerilerini rica edebilirmiyim.

Teşekkürler.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ben içimden dedim kesin yurttas hocam cevap verir :)

Sayın Yurttaş ve Sn.Özer,

Geç döndüğüm için özür dilerim. Yardımlarınız için teşekkürler.

syg.

Geri