• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pivot Table Alt Toplam % leri aldirmak_?

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Ekte gonderdigi dosya da pivot içindeki alt toplamları olusturan data nın sozkonusu alt toplam icindeki yuzdesini ogrenmem gerekiyor,
Layout ta data yı tekrar koyarak % of sutun/column dedigimde en alt toplama gore % hesaplaması yapıyor. Bunun alt toplam icin yapmasnı saglayabilir miyiz.

Bilgi verebilriseniz sevinirim.
tsk ler
ornek dosyayı da ekliyorum, tsk ler

Berker

daha oncedende soylemıstım ancak elden yapabılırsınız cunku excelın ıcındekı pivot tabloda yuzde hesabı en alttakı toplama gore yapılıyor bunun dısında ya elden ıslem yapmalısınız yada bekleyın belkı baska bır yol bılen cıkar...

biliyorum elden yap demistin ancak eşden yapmanin dezavantaji raporu farklı bolgler için hazırlayacagim. Eger her bolgeyi sectigimde siralamalr farkli oldugu için formullerde hatalı verileri kullanacak. Birinde dip toplam gozuken b50 hucresi digerinde ise b63 te yer alabilir. Bunu engelleyemeyiz bu durumda.

yine de tsk ler ilgin icin.

eger ıkıncı ( ve 3, 4 , vs. . . ) kategorılerı kullanmazsan ıstedıgın gıbı yuzde dagılımı alabılırsın ancak su andakı sorun o kullandıgın ıkıncı kategorı onsuz ıslem yapabılıyorsan yap yada mecburen elden formul gırıcen gıbıme gelıyor ...

Ekte gonderdigi dosya da pivot içindeki alt toplamları olusturan data nın sozkonusu alt toplam icindeki yuzdesini ogrenmem gerekiyor,
Layout ta data yı tekrar koyarak % of sutun/column dedigimde en alt toplama gore % hesaplaması yapıyor. Bunun alt toplam icin yapmasnı saglayabilir miyiz.

Bilgi verebilriseniz sevinirim.
tsk ler
ornek dosyayı da ekliyorum, tsk ler

Berker

Ekteki örneği inceleyin.

..

Arkadaşlar selam,

Konu ile ilgili çözüm ekxel linki açılmıyor. Nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olabilen var mı acaba ?

Geri