• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Piksel yerine cm

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Satır sütun boyutunu cm olarak ayarlamak

Excel'de A sütunun genişliğini ayarlarken B ile C harflerinin arasına tıklayıp Genişlik: 40,00 (285 piksel) değerine getiriyorum. Bu değeri cm olarak nasıl değiştirebilirim? Genişlik ayarlamak için farklı bir yöntem olarak A sütununa sağ tıkladıktan sonra sütun genişliğini 40 yazarakta ayarlanabilir.

Bende Çizim araç kutusundan dikdörtgeni seçtim. "Alt" basılıyken B5 hücresini kaplayacak şekilde dikdörtgeni çizdim. Dikdörtgene çift tıklayıp boyutdan genişliğinin 7,54cm olduğunu gördüm. Bu demek oluyorki eğer çıktı almaya kalksam kağıtta 7,54cm genişliğinde bir dikdörtgen çizilecekti.

Bütün satır ve sütun genişliklerini nasıl cm olarak ayarlayabilirim?

Son düzenleme:
Böyle bir ayar yok, yapacağınız pikseli cmye çevirerek bu değeri kullanmaktır.

Excel 2007' yi deneyin.

Son düzenleme:
satcm(yeni).xla bu dosyayı nasıl kullanacağız. Bunu genişlik.xls dosyasından open ile açtım. Makro etkinleştiri seçtim. Fakat bir değişiklik farketmedim. Visual Basic araç kutusundan VB düzenleyiciyi açtığımda VBAProject (satcm(yeni).xla) eklendiğini gördüm. Bunu açmaya çalıştığımda şifre istedi.
Ben nasıl kullancağım? Bu dosya niye şifreli?

satcm(yeni).xla bu dosyayı nasıl kullanacağız. Bunu genişlik.xls dosyasından open ile açtım. Makro etkinleştiri seçtim. Fakat bir değişiklik farketmedim. Visual Basic araç kutusundan VB düzenleyiciyi açtığımda VBAProject (satcm(yeni).xla) eklendiğini gördüm. Bunu açmaya çalıştığımda şifre istedi.
Ben nasıl kullancağım? Bu dosya niye şifreli?
Dosyanın şifresini kaldırdım. Şu dizine kopyalayın,
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\Library"

"Araçlar-Eklentiler" den bu dosyanın adının bulunduğu onay kutusunu işaretleyin. Sayfa üzerinde sağ tuş menüsünde ilaveler olduğunu
göreceksiniz.

Teşekkürler

Tam istediğim gibi.
Satır genişliği 40 için diktörtgenden çıkardığım 7,54cm. Fakat eklentiye göre 7,92cm. Acaba hangisi doğru?

ne zamandır böyle bir eklenti arıyordum çok teşekkürle

Varsayılan satır yüksekliği 12,75 noktadır (yaklaşık, 1/6 inç veya 0,4 cm)

eki indiremiyoruz guncelleme imkanı mevcutmudur

Mümkünse çok iyi olur ben de edinmek isterim ..

Reis çok güzel bir paylaşım. Fakat 2007 de biraz daha yardımcı olursan. Resmi açamadım. Teşekkürler

eki indirdim çıktı işaretledim fakat sağ tuşta ilaveler çıkmadı ?

Reis çok güzel bir paylaşım. Fakat 2007 de biraz daha yardımcı olursan. Resmi açamadım. Teşekkürler

Excell 2007-2010'da görünüm(view)->Sayfa Düzeni(Page Layout) Bu ekranda cm olarak ölçeklidir. Örneğin Hücre satır yüksekliğini veya Sütun genişliğini cm olarak istediğin değeri yazabilirsin.

Geri