• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

PES ligi yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WeliC@N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Herkese merhaba
Biz üç arkadaş sıklıkla PES oyunu oynuyoruz Fakat genelde herkes büyük takımlar aldığından artık için işin tadı kaçtı =))) Arkadşalar lig yapmak istiyoruz ama bizim lig farklı bir lig olmasını istiyoruz..Aklımızdan geçen kısaca özetleyeyim

öncelikle kura çekimi yapılacak
kuralar 3 torbadan oluşacak
Kuralar sonucunda her kişi 3 tane takım gelecek
biz iç kişiyiz ve toplam 9 takım olacak ve Fikstür çekilecek
Fikstürde her kişi üç takım seçeceği için kendi takımları ile oynamayacak Bay geçecek
hem takımların puanlaması ayrıca ki bu önemli kişilerin aldıkları galip yenilgi beraberlik attığı gol yediği gol gibi ayrıca lig tablosu lazım..

ben Forumda 2 tane işimi görecek buldum oynadık bu şekilde süper oluyor ayrı bir heyecan geldi bu şekilde ama biz istiyoruz bunu toplu bir şekilde tek bir excel'de olmasını onun için buraya yardımlarınızı bekliyorum

Kullandığım excel formatları ektedir.

Şimden teşekkürler

Ekli dosyalar

Seçilebilecek toplam takım sayısı belli mi?

Tek devreli lig yoksa çift devreli lig mi? İkili averaj var mı?

Seçilebilecek toplam takım sayısı belli mi?

muokumus Toplam takım sayı belli değil aslında yani eklemede yapabiliriz çıkarmada yapabiliriz takımları ayrıca bir konuda daha var kura çekiminde ekteki excelde örneği var torba torba ayırdım ben sebebi güçlülerden 1 tane orta seviye bir tane zayıf bir tane takım herkese gelsin diye adaletli olsun diye Ş. ligi gibi bişey :)

Fikstürü ayarlayamıyorum? Nasıl olmalı?

benim paylaştığım daha önce çalışma yapan arkadaştada problem olmuştu bu konu art arta geliyordu maçlar bir türlü ayarlayamamıştım.Hocam yaptığın kadarını paylaşırmısın benimle merak ettim açıkçası :)

Fikstürü ayarlayamıyorum? Nasıl olmalı?

Benim istediğim fikstür biz zaten 1 kişiye 3 takım düşeceği için mümkün olduğu için karışmış bir fikstür olması forumda ben baktım ama fikstür olayını sadece biraz yakın olsada bir arkadaş paylaşmış onuda ekte paylaşmıştım..onda da bay geçtiklerimiz manuel gözle takip etmek baya zorluyor birşeyde yazamıyorsun kilitli olduğundan her hangi bişey yazdımı direk breberlik atıyordu :(

Benim ayarlayamadığım örneğin bir kişi üst üste 3 maç yapıyor.

Ama az kaldı. İkili averajı sonra ayarlayacağım.

Heyecanla bekleyen tek welic@an değil, aynı dosyayı düzenleyeğim bölümler arası turnuva da kullanmak istiyorum.
Hayırlı Bayramlar,

Hocam fikstürü hazırladım. Sıra makroları yazmaya geldi. Yarın nette yokum. 2-3 gün içinde hazır olur. Hazırlayınca yayınlarım.

Size de iyi bayramlar.

Bir tane dosya hazırladım. Fikstür beni çok uğraştırdı. Yine de bir yerde küçük bir sıkıntı var ama önemli değil. Sonra düzeltmeye çalışacağım.
İkil averaj mevcut değil. Onu da sonra düzenleyeceğim. Şimdilik genel averaj var.

Ekli dosyalar

Hocam öncelikle vakit ayırıp bu çalışmayı bizim için yaptığınız için teşekkür ederim.
Eğer biraz daha vakit ayırırsanız bize ben bir iki şey daha isteyecektim.
Yaptığınız çalışmayı inceledim
Öncelikle Kura sayfasında;
*KURA butonuna bastığımızda Torbaların gözükmemesi mümkün mü ?
*Kura çekmeden önce torbaları karıştırmak için bir buton yapılabilir mi ?
*Ayrıca KURA butonu bastığımızda çekilen kurada gelen takım hem yukarıda hemde aynı anda kişide gözüküyor biz bunu şu şekilde değiştirebilirmiyiz KURA butonuna bastığımzda ilk önce Üst ekranda hangi takım seçildiği daha sonra tekrar bir kez daha bastığımızda kişilere gelmesi ama karışık bir şekilde gelmesi mümkün mü ? Örneğin 1. torbada KURA butonuna basıldığında Barcelona geldi ve üste büyük bir şekilde yazıldı tekrar basıldığında sıra ile Welic@n değilde karışık bir şekilde mokumus gelmesi daha heyecan verici oluyor daha önceki örnek diye attığım dosyada bu şekilde idi ve kura çekerken sanki ş.ligi kurası kadar heyecanlı oluyordu :)
Fikstür kısmı ile ilgili olarak ;
Tek istediğim 3 kişinin genel tablosu zaten o tanlo şampiyonu beliyor :) Yani genel tabloda 1. torbadaki favori takımlar deli puan aldıkları için şampiyonu zaten diğer torbadaki takımların yaptığı maçlar önemli kılıyor.Onun için
Örneğin bana Barcelona Besiktas ve SK Brann Bergen geldi sizden istediğim bu üç takımla aldığım sonuçlarla ayrı bir tablo oluşturmanız yani toplamda 36 maç yapacağım bu takımlarla ekte excel dosyadaki gibibir tablo oluşturmanız mümkün mü ?

Diğer taraftan genel olarak bence mükemmel olmuş ellerinize sağlık :)

Ekli dosyalar

Hocam hala sizin dosyanızda çalışıyorum. Fikstür ile ilgili. Kura için söyledikleriniz daha önce aklımdan geçti. Puan durumu için ise hazırlayacaktım. O zaman ikili averaj olmayacak sanırım. Genel averaja bakılacak? Şimdi misafir geldi. Sonra ayarlayacağım.

Hocam hala sizin dosyanızda çalışıyorum. Fikstür ile ilgili. Kura için söyledikleriniz daha önce aklımdan geçti. Puan durumu için ise hazırlayacaktım. O zaman ikili averaj olmayacak sanırım. Genel averaja bakılacak? Şimdi misafir geldi. Sonra ayarlayacağım.

Aynen hocam o tabloda olmayacak ikili averaj :) ilk liste bile heyecanlanrıdı arkadaşlara bizi tekrar teşekkürler :)Vay be canım Türkiyem misafirler geliyor gidiyor dargınlar barışıyor çocuklar yeni elbiseleleri ile el öpüyor biz gurbetteyiz bayramı buruk yaşasak ta burada ( şu anda iş yerinde çalışıyoruz ) sizler ve okuduğumuz haberler telefonda ailelerle konuşmalarımızda olsun arkadaşlarımızla sosyal ağda konuşmalarımızda bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz bayramı =))

Geri