• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personellere göre carilerin açık hesap takibi

Excel Vers. ve Dili
Office2003
Merhaba Excel Üstatları,
Ekte sunduğum çalışma sayfamla carilerin açık hesap (vade) takibini sağlamaktayım. Fakat data artıkça kontrol ve işleyiş yetersiz kalıyor. 20 Personele ait borcu olan carilerin ayrı ayrı yazıcıdan çıktılarını alıyorum. Fakat bu işlem günlük yapıldığı için Veri süz işlemi ile tek tek seçilerek gerçekleştirildiğinden zahmetli ve uzun bir işlem oluyor. Bu borçlu olan carilerin personellere göre ayrıştırılarak yazıcı çıktılarının alınması,
Diğer bir sıkıntı ise carilerin örneğin 100 lira olan bakiyesinden 50 lira tahsilat yapılmakta. Ekteki tabloya göre 100 olan borç tamamı düşülüyor kalan 50 lira geri borç yazılıyor. Bu da sıkıntılı ve belgesiz işlemler oluşuyor. Bunu düşülürken 50 lira düşülerek 50 kalmasını sağlamak istiyorum. Bu belki tek fatura için 5-6 seferde tahsilat gerçekleştirilebiliyor. Bunun için nasıl bir işleyiş gerçekleştirilebilir.
TARİH/ÖDEME TARİHİ sütunlarındaki tarihleri ve bunlara bağlı satırları ve personel isimlerine göre TOPLA.ÇARPIM formülü ile diğer tablolara data aktarımı sağlanmakta.
Gerçekten bu benim için önemli iki sıkıntıyı çözersek işlemlerin kolaylaşacak.
Siz değerli üstatlardan desteklerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

tam olarak ne işlem yaptırmak istediğinizi anlayabilirsem sizin için userform üzerinde bişeyler yapılabilinir.. örnekle tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklayınız.. saygılar..

Umarım istenilenler açıklayıcıdır.Ekte açıklamaya çalıştım ama.
Tablonun gerçek halinide jpeg olarak ekledim.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• VADE01.rar
    VADE01.rar
    6.1 KB · Görüntüleme: 47
  • vadejpg.jpg
    vadejpg.jpg
    83.9 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Umarım istenilenler açıklayıcıdır.Ekte açıklamaya çalıştım ama.
Tablonun gerçek halinide jpeg olarak ekledim.
Teşekkürler.

sayın dbicer,

gece geç saate kadar uğraştım.. ekteki dosyayi inceleyiniz.. kabataslak bişey yaptim fakat, nerde neyi istediğinizi tam olarak anlayamadım.. userformu inceleyin ve bu aşamadan sonra istediğiniz hesaplamaları adım adım bana belirtirseniz, çalışmayı tamamlayabiliriz.. umarım yardımcı olabilmişimdir.. saygılarımla.. iyi geceler..

Ekli dosyalar

Gerçekten emeğinize ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Ayrıca benim için gece geç saatlere kadar uykunuzdan ettiğim için hakkınızı helal edin.
Şimdi personellere ait yaklaşık 50-60 adet standar cariler mevcut. Her akşam bu carilerden açık hesap verme -tahsilat hareketleri mevcut bu hareketleri günü birlik verilenleri boş satırlara sırayla ; TARİH-PERSONEL ADI-CARİ ADI -MİKTAR-ÖDEME TARİHİ gibi veriler işlenmekte. Tahsilat konumuna gelince daha önceden işlenmiş olan açık hesap verilerinin ÖDEME TARİHİ kısmına ödeme gününe ait tarih girilmek suretiyle borcu düşüyor. Personele ait cari listesinide BORÇLU ve PERSONEL ADI seçilerek takip ediliyor. Fakat sıkıntı şurada başlıyor verilEn açık hesap tutarının tamamı değilde parça tahsilat yapılması durumunda ve listelrin tek tek baskı alınmasında.

Gerçekten emeğinize ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.Ayrıca benim için gece geç saatlere kadar uykunuzdan ettiğim için hakkınızı helal edin.
Şimdi personellere ait yaklaşık 50-60 adet standar cariler mevcut. Her akşam bu carilerden açık hesap verme -tahsilat hareketleri mevcut bu hareketleri günü birlik verilenleri boş satırlara sırayla ; TARİH-PERSONEL ADI-CARİ ADI -MİKTAR-ÖDEME TARİHİ gibi veriler işlenmekte. Tahsilat konumuna gelince daha önceden işlenmiş olan açık hesap verilerinin ÖDEME TARİHİ kısmına ödeme gününe ait tarih girilmek suretiyle borcu düşüyor. Personele ait cari listesinide BORÇLU ve PERSONEL ADI seçilerek takip ediliyor. Fakat sıkıntı şurada başlıyor verilEn açık hesap tutarının tamamı değilde parça tahsilat yapılması durumunda ve listelrin tek tek baskı alınmasında.

personele ait cari leri ve ödeme tarih ve miktarlarını sizde takdir edersiniz ki, userform üzerinde zaten bunu yapmış durumdayız.. tek tek liste alma olayına gelince, seçilen personel ve personele ait cari bilgileri, ödeme tarihi, ve ödeme miktarlarınıda sayfa2 'ye otomatik olarak attıracaz, yani çıktı alırken otomatikman sayfa2'yi yazdıracağız.. merak etmeyin sıkıntı yok yani siz benimle irtibata geçin, gerisini hallederiz inşallah..

saygılar..

konu ile ilgili değil ama bir yanlışlığı düzeltmek isterim.

personel fransızca kökenli yabancı bir kelime olup bir şirket için çalışanları ifade eder. yani çalışanlar demektir. personeller dediğimiz zaman "çalışanlarlar" demiş oluyoruz.

doğrudan işgörenler veya çalışanlar desek daha iyi olmaz mı?

konu ile ilgili değil ama bir yanlışlığı düzeltmek isterim.

personel fransızca kökenli yabancı bir kelime olup bir şirket için çalışanları ifade eder. yani çalışanlar demektir. personeller dediğimiz zaman "çalışanlarlar" demiş oluyoruz.

doğrudan işgörenler veya çalışanlar desek daha iyi olmaz mı?

Türk dilimizin kullanılması konusundaki hassasiyetinize saygı duyuyorum.. Saygılar..

Türk dilimizin kullanılması konusundaki hassasiyetinize saygı duyuyorum.. Saygılar..

yanlış anlama olmasın.

Ziya Gökalp'in şiirinde dediği gibi, "Uydurma söz yapmayız, / Yapma yola sapmayız, / Türkçeleşmiş Türkçedir, / Eski köke tapmayız."

dünyanın hiç bir dili tamamen saf değildir. her dilde başka dilden ithal edilmiş kelimeler mevcuttur. bu yabancı kelime bünyeye uyuyorsa yerine kelime uydurmanın gereği de yoktur. o kelime artık bizim olmuştur. özellikle teknik terimlerde ithal kelimelere kesinlikle karşı değilim.

internet yerine ne icat ederlerse etsinler internet kelimesini kullanacağım; benim gözümde internet artık Türkçe bir kelimedir. yabancı "emulatör" kelimesini kullanacak, "öykünücü" demeyeceğim. "enter key" demeyeceğim ama "gir tuşu" da demeyeceğim; "entır tuşu" diyeceğim.

örneğin yukarıda kullandığım "kelime" kelimesi Arapça kökenli olup yerine icat edilen "tümce" kelimesi geniş "halk" (bir başka yabancı kelime) kitlelerince kabul görmemiştir. ben de "kelime"yi kullanmaya devam edeceğim.

neyse konuyu fazla saptırmayayım. anlayışınız için teşekkürler.

Arkadaşlar daha düzenli bir şey yok mu ya

Geri