• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel yıllık izin hesaplama formülü

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Merhaba Değerli Exel Üstadları,
Sizden bir konu hakkımda yardım talep ediyorum Ek'te yıllık izin tablom var. yapmaya çalıştığım 2010 yılında giren bir personelin bu gün itibari ile kaç yılını doldurduğu yani 2013-2010 = 3 birde sendika durumu ve her yılın ayrı bir yıllık izin hakedişi var
örneğin,

sendikasız personel 2 yılını doldurmuş ise 14 gün

sendikalı personel 3 yılını doldurmuş ise 19 gün

ekli dosyada detaylı açıklama mevcut yardım edenlere şimdiden sonsuz teşekkürler.

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz.
Ekli dosyayı ve açıklamayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bugünün tarihinin yazılı olduğu sütünu sildim.

Yıl hesaplaması için S8 :

Kod:
=ETARİHLİ(Q8;BUGÜN();"Y")

Hak ediş izin gününü bulmak için T8

Kod:
=EĞER(R8="Var";ARA(S8;{0;1;3;4;6;15};{0;14;19;21;26;30});ARA(S8;{0;4;14;99};{0;14;20;26}))

Not : "Sendikalı" ya da "Sendikasız" yazmak yerine Sadece "Sendikalı" lar için "Var" yazmak yeterli.

Ayrıca Yıl ve Gün sütunlarının biçimini de inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için çok teşekkürler. güzel bir tablo oldu ayrıca öğrenmiş oldum. Ama son olarak bir sorum olacak aşağıdaki formülü tek bir hücrede birleştirebilirmiyim forumda bir kaç örnek buldum ama uygulayamadım. birde formülde 0 değeri verdiğinde o'ı görmek istemiyorum bunu nasıl yapabilirim.
not: sizleri meşkul etmemek için önce forumda araştırıyorum çoğu formülü böyle öğrendim. yarımlarınız için şimdiden teşekkürler.
=AY(G4) =EĞER(H4=1;L4;0)

Merhaba,

Formülde Sıfır değerini göstermemek için formülü uzatmak gerek, oysa excel'in seçeneklerinde ilgili sayfada değeri 0 olanları gösterme diye bir seçenek var, onu çentikleyin.

2. sorunuza gelince formül yerine ne yapmak istediğinizi yazın, çözüme daha hızlı ulaşırsınız.

N4 hücresine bu formülü uygulayın
Kod:
=EĞER(AY(G4)=1;L4;0)

çok teşekkürler.

Geri