• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel Takip

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - Türkçe

excel 2007 - Türkçe

excel 2010 - Türkçe
Personel Takip Beraber Yapalım ve Öğrenelim

Ustalar,

Buradan öğrendiklerimle, kopyalayıp yaptıklarımla görev yaptığım kurumda kullandığım bir çalışma yaptım.,

Yalnız bazı şeyleri yapamadım, şöyleki;

- Formu tam ekran yapmak
- Kendime göre bir arşiv bölümü yaptım doğrumu ?
- veri al butonu ile personeli seçtiğimde fotoğrafı gelmiyor
- combobox ile seçtiğimde fotoğraf geliyor
- mesala kan grubuna göre liste nasıl alınır
- veya ünvanlara göre liste nasıl alınır
- userform'da veya eklenecek ikinci userform'da personel ünvan dökümlerinin sayısı nasıl yaplır. Mesela mühendis 5 tane, teknisyen 3 tane veya bayan memur 4 tane gibi
- Raporlama yapılabilir mi ? Mesala ünvan gruplarının raporu gibi
- Yani çıktı almak için rapor tarzı bir şey yapılabilir mi ?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Sayenizde öğrenirim zaten sizlerden çok şeyler öğrendim, herkese teşekkürler.

Engin bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum, örnek çalışmam ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızda bazı değişiklikler yaptım .
Tam ekran yaptım, görseli değiştirdim, textboxların sıralamasını düzelttim, combobox'a bul tuşu koydum ve bunu arsiv sayfasına bağladım. Sizin tuşlarınızdan bazısına soru işareti koydum çünki ne işlev yapacağını anlamadım. Anladığım; bu bir kayıt alma formu ve arsiv sayfasına yeni kayıtları atması gerekiyor. Bu durumda combobox'ya sayfa1'in verilerini getirmek yanıltıcı. Güncelle tuşu koydum zira kayıtta onarım gerektiğinde yeni bir satır atmaması gerek, o kaydın içinden düzelmeli ama kodlarına çok dikkat edemedim zaman yüzünden. Bir de progressbar ekledim, kaydederken görsel yapsın diye.

Eğer ki bu bir yeni kayıt formu ise klasik tuş adları ( BUL SİL KAYDET GÜNCELLE) burdaki ortak anlayış için daha iyi olabilir ve forumda örneklere bir göz atınız.

Yukarıda sormuş olduğunuz raporlar yapılabilir ama bunlardan önce sayfaların ne iş için olduğu mantığını tam oturtmak gerek. Raporu yeni kayıttan mı ya da sayfa1 kayıtlarından mı alınması gerek. Bu durumda söylediğiniz işler için yazılan kodları ve box'ları olan başka bir userform konması gerek o sayfadan açılan. Resmin gelmesinde, eğer ki koddaki adreste o ad verilmiş bir jpg varsa sorun çıkarmıyor. Resmin adına dikkat edin lütfen.

Onemli: kaydetme ya da onarma işlevlerinde save komutu vermeyi unutmayın. Yoksa dosya tekrar açıldığında girilmiş olduğunu hatırladığınız verileri göremeyebilirsiniz. Burda gerekli yerlere save komutu ekledim.

Alttaki dosya iki form halinde güncellendi. İstediklerinizi ikinci form özetliyor.
İlk userformdaki değişiklikler (data bagı kaydet guncelle arsive aktar yapıldı) aktarılanı sil yapılmadı
ikinci userformdaki degisiklikler ( listbox üzerinde kangrubuna, unvana göre ozetler çıkarıldı )

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tam ekran yaptım, görseli değiştirdim, textboxların sıralamasını düzelttim, combobox'a bul tuşu koydum ve bunu arsiv sayfasına bağladım. Sizin tuşlarınızdan bazısına soru işareti koydum çünki ne işlev yapacağını anlamadım. Anladığım; bu bir kayıt alma formu ve arsiv sayfasına yeni kayıtları atması gerekiyor. Bu durumda combobox'ya sayfa1'in verilerini getirmek yanıltıcı. Güncelle tuşu koydum zira kayıtta onarım gerektiğinde yeni bir satır atmaması gerek, o kaydın içinden düzelmeli ama kodlarına çok dikkat edemedim zaman yüzünden. Bir de progressbar ekledim, kaydederken görsel yapsın diye.

Eğer ki bu bir yeni kayıt formu ise klasik tuş adları ( BUL SİL KAYDET GÜNCELLE) burdaki ortak anlayış için daha iyi olabilir ve forumda örneklere bir göz atınız.

Yukarıda sormuş olduğunuz raporlar yapılabilir ama bunlardan önce sayfaların ne iş için olduğu mantığını tam oturtmak gerek. Raporu yeni kayıttan mı ya da sayfa1 kayıtlarından mı alınması gerek. Bu durumda söylediğiniz işler için yazılan kodları ve box'ları olan başka bir userform konması gerek o sayfadan açılan. Resmin gelmesinde, eğer ki koddaki adreste o ad verilmiş bir jpg varsa sorun çıkarmıyor. Resmin adına dikkat edin lütfen.

Onemli: kaydetme ya da onarma işlevlerinde save komutu vermeyi unutmayın. Yoksa dosya tekrar açıldığında girilmiş olduğunu hatırladığınız verileri göremeyebilirsiniz. Burda gerekli yerlere save komutu ekledim.

Tebrik ederim,
epey emek harcamışsınız...

Çok teşekkür ederim Üstad,
Epeyce uğraşmışsın bir bakayım neler olmuş.
Anlatımından güzel bir iş çıkardığın belli,
Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Elerine sağlık

Üstad şimdi inceleme fırsatım oldu;

Gerçekten güzel ve görsel olmuş, tekrar ellerine sağlık
Birde şu aklımdaydı, dün gece yazmayı unutmuşum.
Yeni kayıt edilecek personelin sayfa1'deki listeye alfabetik olarak girmesini sağlayabilirmiyiz.

Combobox ile Sayfa1'e kopyala yapıştır ile eklediğim yaklaşık 250 personelin adı gözükmüyor,çünkü arsive bağlamışsınız. Ben arsiv'i silip sayfa1 yaptım yine olmadı.

Veri Al butonu ile kopyala yapıştır yaparak bulduğum personel ismi forma geliyor ama combobox'ta sadece arsiv sayfasındakiler gözüküyor

Fotoğraf ekleme ile ilgili bir sorun yok bendeki örnekte tam çalışıyor.
Ancak combobox'tan seçtiğimde çalışıyor.
Veri Al butonu ile istediğim personeli çağırıp forma aldığımda fotoğraf gelmiyordu onu bir türlü yapamamıştım hala da yapamıyorum.

DURUM ŞÖYLEKİ;
Benim ana sayfam SAYFA1
Yani yeni gelen personel Sayfa1'e eklenecek. Veri Gönder butonu ile zaten bu işi yapabiliyorum.
Veri Gönder butonu ile textboxlara girdiğim yeni personel bilgileri alfabetik olarak sıralama içinde yerine gidecek, alfabetik olarak olabilirmi

Arsiv sayfası gidenleri alacak.
Veri Al butonu ile giden personeli Sayfa1'den bulup forma çağıracak ve
Arşive Al butonu ile arsiv sayfasına atacak.

Rapor için ise bilgileri sayfa1'den alacak.
mesela; kan gurupları ile ilgili olarak A RH + olanları gibi
mesala; ünvanı mühendis olanları
mesala; ünvanı teknisyen olanları
Bu listeyi veya listeleri bir excel çalışma sayfasıda olabilir , açık bulunan çalışma sayfalarına ekleyerek alabilirmiyiz

Aklıma gelmişken giden personeli arsive kayıt ettikten sonra,
sayfa1'de hala bilgileri kalan giden personelin bilgilerini silecek bir buton vb. birşey yapabilirmiyiz. Yani güncel listedeki giden personeli silebilirmiyiz veya arşive girdiğinde otomatik olarak silebilirmi ?

Birde sayfa1 ismini değiştirmek istiyorum ama kodlar bozuluyor, mesala data olmasını istiyorum.
Bir takım denemelerde bulundum, hepsini değiştim ama nerede hata yapıyorum bulamadım.

Ayrıca Güncelle butonunun nasıl çalıştığın formda ne gibi değişiklikler yaptığını anlayamadım.

Kusura bakma o kadar çok şey sordum ki, zamanını alıyorum.
İlgi ve alakan için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Sayın Hüseyin ;
Administratörlerimizden takdir ve tebrik almak biz çıraklar için onurdur, teşekkür ederim .
Sayın erselonur vesile olduğunuz için ayrıca size de teşekkür ederim .

Saydığınız ve beni ters köşeye yatıran diğer amaçlara göre formu yeniden düzenlemeye çalışacağım , üstadlardan da yönerge ya da bilgi gelebilir ve birşeyleri zamana yayarak oluşturmaya çalışırız.

Dosyanız ikinci mesaj ekinde güncellendi. Eksik olan konu ; arşive atılanı datadan silmek. Sanırım bir ustamız bunun için araya yazılacak kodlarda fikrini söyler.

Dosyanız ikinci mesaj ekinde güncellendi. Eksik olan konu ; arşive atılanı datadan silmek. Sanırım bir ustamız bunun için araya yazılacak kodlarda fikrini söyler.

Üstad çok güzel olmuş,
Ellerine sağlık.

Birazda ben uğraşayım, farklı birşeyler olacakmı acaba.

Veri özeti ile ilgili olarak,

listeleri excel çalışma sayfası olarak atabilirmiyiz.

Gerçi ben kendi personellerimi ekledikten sonra veri özeti alamadım ama senin örnekteki ile denemeler yapacağım.

Ayrıca ana formdaki kan gurubu düzeni, kendi personellerimi ekleyeince örnekteki işlev gibi olmuyor, kan alabileceği gruplar çıkmıyor
Olsun ben deneme yapar birşeyler yapmaya çalışırım,

Bu form her türlü değişikliğe, geliştirmeye açık olduğu için Üstadlar ilgilenirse,
özellikle kayıt silme ve alfabetik olarak veri ekleme işiyle ilgili bilgi ve deneyimleri bekliyorum.

Evet bekliyorum ki, ben ve herkes öğrensin.

CEMS tekrar teşekkürler, ellerine sağlık.:dua2::hey:

Saygıdeğer erselonur ;
Yer kabuğu gibi excel'de de YER KAYMASI büyük problemdir. Önerim o ki tabloları tamamen değil sütun sütun doğru yere almanız. Bu şekilde yer kaymasının önüne geçersiniz. Veri özetlerinde ve kan gruplarında kodun baktığı satır alanına dikkat edin, ihtimalen bakılan alan verinizden daha kısa kalıyordur bunu sayısal kısmından uzatın düzelir.Örnek düzgün gösteriyorsa eklenen doğru yere düşmeyebilir ki; bir olası problem bu.

Başka bir kan bilgilerinin gelmeme sebeplerinden biri de, bilgi sayfasındaki modele EŞ yazılmamış olmalarından olabilir. Kan verileri bilgi sayfasından, kişinin grubuna göre STANDART YAZIMDA geliyor.Dikkat ederseniz kangrubu için combobox var ve bu STANDART DIŞI yazımı engellemek içindir. Seçerek yazdırılır zira insan aynı şeyi 10 kere hatasız yazamayabiliyor. Durum bu ise textbox'a çevirmeyin ama kan sütununuzu bilgi sayfasındaki forma uydurun. Zaman alsa da doğru olan bu ve bu programı kullanırken ; büyük hacimli iş veya diğer ortamlarda asla bilemezsiniz kime ne zaman hangi grup kan gerekeceğini, bu sorunlarda dakikalar ve " doğru bilgi ile " alınacak "tek " karar hayatîdir.

Veri özetini excel sayfalarına atmak için, sizin bir model rapor sayfası hazırlamanız iyi olur. Bunun biçimi hazır olduğunda kod ile süzüp aktarmak sorun olmaz. Özetlerde sanırım asıl sorun sizin kafanızdaki rapor sayfası biçimi ve neler içermesi gerektiği yani ne raporunda neyi nerde hangi ad altında görmek istediğinizi anlamak .

Siz de bir devam edin bakalım neler çıkacak, ayrıca üstadlar da arşive gönderileni data sayfasından silme + harf sırasına dizme konusunda bilgi kod uyarı verirlerse harika olur .
Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
Teşekürler Cems,

Ben kan gruplarını formdan kaldırdım.
Ona başka bir şeyler düşünüyorum.

yalnız iki tane yeni textbox ekledim.
Başlayış tarihi ve
Ayrılış tarihi olarak.

Yalnız buraya girdiğim tarihler aa.gg.yy olarak geliyor
bunu nasıl normal hale getiririm yani gg.aa.yy olarak
Bu arada: arşive gönderileni data sayfasından silme + harf sırasına dizme konusunda Üstadların yardımını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

Textbox'u tarih formatlamayı unutmuşum. Forumda örnekler var denerseniz sevinirim bugün yoğun gün benim için.

TextBox4 = Format(TextBox4, "dd.mm.yyyy") Uyarlamanız gerek

Ben neden hiç bir eXcel ulaşamıyorum

Geri