• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

personel raporlama yardım

Mehmet bey Özür dilerim işyerinden erken ayrılmak zorunda kaldım. istediğiniz belgeleri şimdi gönderiyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
şimdi izleyeceğim yol şudur;
Nisan listesindeki herkesi, biriken vergi matrahları ile tahakkuk sonuç tablosuna kaydedeceğim. Siz sadece dosyadaki biçimde Mayıs için liste ve puantaj ekleyip çalıştıracaksınız. Sonuçlar kendiliğinden eklenecek.

bunu yapmam için benim biraz tarife ihtiyacım olacak
ama ortaya çıkacak olan tablo çok müthiş bir şey olacak sanırım.
size minnettarım teşekkürler

birde ben bunu her ay nasıl güncelleyebilirim ya üzerine sayfa olarakmı kayıt edicem

Merhaba,
rapor personel sayfasını temizleyip mayıs ayı için personeli, puantajı ve net ücretlerini yapıştırın ve butona basın. Şiimdi matrah sayfasından matrahları dikkate alarak hesaplama yapacaktır. Bu şimdi işinizi görecektir, saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın mehmet bey sizede çok zahmet verdim çok teşekkür ederim. Yalnız bir sorum daha olacak sanırım her ay bu matrah sayfasını güncellemem gerekecek değilmi?

Günaydın,
evet her ay matrah sayfasını bana gönderdiğiniz sonuçlardan aldığım gibi güncelleyeceksiniz.
Aslında yaptığımız tahakkuk sonuçlarını matrah sayfasına ekleyip buna gerek bırakmayabilirdik. Ancak siz farklı bir programda gerçek tahakkuk yapıyorsunuz ve bu raporu öngörü için kullanacaksınız. Bu yüzden biriken vergi matrahları güncellenirse gerçeğe en yakın sonucu alırsınız. Çünkü gerçek tahakkukta vergi indirimleri, ek kazançlar, mesailer vb. var. Oysa bizim yaptığımız sadece güne ve güncel vergi matrahına göre sonuç bulmak. Bu yüzden, bu şekilde karar verdim. Dolayısıyla her ay dosyanız şişmeyecek ve daha gerçekçi bir tahminde bulunacaksınız, hoşçakalın.

peki bu güncellemeyi neye göre esas alıp yapıcam daha doğrusu siz bu vergi matrahını bulurken hangi işlemi yaptınız. bunu soruyorum çünkü yaptığınız listeye yaz aylarında yaklaşık 800 kişi daha ekleyeceğim ve 3 oteli birleştireceğim.
bizim daha önce yaptığımız bütçe listesi her ay günlerimizi alıyordu ve karma karışıktı.
ama sizin yaptığınız tablo samimi olarak söylüyorum yaklaşık 1-2 saatte sonuçlanacak bir işlem ihtiyacım olan sadeceneye göre matrahı bulduğunuzu söylemeniz yada buna her ay yeni liste ekleyip o sayfadan matrah bulma işlemi yapabilirmiyiz.
birde ben her ay bu listenin üzerinde sayfa ekliyip ayları bunun üzerinde saklama imkanım varmı?

Merhaba,
matrahları sizin verdiğiniz nisan listesindeki kümülatif matrah sütunundan aldım. Çok fazla zamanınızı almayacak bir işlem. Sonuçları saklama imkanı var. Yukarıda bahsettiğim gibi bizim yapacağımız tahakkuk gerçek olmayacağından(vergi indirimleri, ek kazançlar, mesailer vb. yok), biraz sapma olacaktır. Eğer bunu tolere edebiliyorsanız, kendi yaptığımız tahakkuk sonuçlarını her ay altlata kaydeder, matrahları ve raporu o tablodan alırız.

Ozamanda harika olur.
Sizede çok yük oldum artık. Artık soru sorarken bile utanıyorum çok teşekkürler.

Merhaba,
matrahları sizin verdiğiniz nisan listesindeki kümülatif matrah sütunundan aldım. Çok fazla zamanınızı almayacak bir işlem. Sonuçları saklama imkanı var. Yukarıda bahsettiğim gibi bizim yapacağımız tahakkuk gerçek olmayacağından(vergi indirimleri, ek kazançlar, mesailer vb. yok), biraz sapma olacaktır. Eğer bunu tolere edebiliyorsanız, kendi yaptığımız tahakkuk sonuçlarını her ay altlata kaydeder, matrahları ve raporu o tablodan alırız.

kolay gelsin mehmet bey
şimdi bu rapor çok beğenildi üzerine bir yük daha kondu :(
bu raporu senelik istiyorlar.bu kümülatif vergi matrahlarını alt alta kaydedersem nasıl bir sonuç alırım yada senelik olması için ne yapabilirim

sayın mehmet bey bu yapılan tabloya ssk işveren prim payınıda ekleyebilirmiyiz

neyaptıysak olmadı kimden ricaettiysek hep sizin yaptığınız makrolar bozuldu.

tabloyu en iyi bilende siz olduğunuz için sizden başka kimse yapamıyor

Son düzenleme:
Geri