• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

personel raporlama yardım

Excel Vers. ve Dili
2007-TÜRKÇE
yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı firmanın raporlaması için sizden yardım diliyorum.

ekdeki excel tablosunda bulunan belirlenmiş maaşları gün olarak (net , brüt , işveren maliyeti vergi matrahı olarak hesaplamasını istiyorum. (emekli ve Normal çalışan olarak mutlaka ayrı hesaplamalı)

arkasından özet olarakdiğer sekmede bulunan dosyaya departmanlara göre toplam rakamları atmasını istiyorum.
yardım ederseniz aysonlarında mecburen geceyarılarına kadar çalışmayacağım.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
ilk mesajınızda sorununuzu bu şekiide anlatmadığınız için yanıt alamadınız sanırım.
Şimdi;
1 - Bu gerçek bir bordromu olacak, yoksa bir yaklaşık maliyet hesaplama mı?
2 - "H" sütununda yazan netlere göre mi bordro hazırlanacak.
3 - Örneğin Mayıs bordrosu yapacak olursak biriken vergi matrahlarını nereden alacağız.
bu soruları soruyorum çünkü, benim asıl işim de bununla ilgili. Bu şekilde bir çalışma yapabiliriz, saygılar.

yok hayır gerçek bir bordrolama olmayacak sadece raporlama amacı ile kullanacağım şimdi mayıs ayını yapacağım haziran ayında ise değişmesi gereken verileri değiştirip tekrar rapor alacağım

2 - "H" sütununda yazan netlere göre mi bordro hazırlanacak.
3 - Örneğin Mayıs bordrosu yapacak olursak biriken vergi matrahlarını nereden alacağız.

O zaman işimiz daha kolay, ama yukarıdaki soruları da yanıtlarmısınız, eğer nettten brüte gideceksek, biriken vergi matrahları maliyetleri değiştirecektir, saygılar.

sn dentex

biriken vergi matrahını almaya gerek olmayacak. o yaklaşık bir sonuç olabilir.
ve evet netlere göre alıcaz. çok teşekkürler

İyi akşamlar,
dosyayı incelermisiniz,
kolay gelsin.

Ekli dosyalar

teşekkürler

hocam ellerine sağlık çok teşekkür ederim yardımların için istediğim gibi olmuş.
yarın eğer uygun olursan başka bir konudada gürüşünü ve yardımını rica edicem. teşekkürler.

sayın dentex günaydın:)

Başınıza biraz bela oldum kusuruma bakmayın. Eğer uygun olursanız birşey rica edicem bu rapor konusunda. Şimdi mayıs ayında 5000,00 tl net maaş alan bir kişi haziran ayında vergi dilimine girecek. gerçi siz bunu söylemiştiniz dolaylı olarak ama benim kafama daha yeni dank etti.
bunu nasıl yapabiliriz. bir fikriniz varmı?

kolay gelsin 1 soru daha

Günaydın kolay gelsin.
Kusurabakmayın başınıza bela oldum ben ama bir sorum daha olacak. (eğer cevap vermek isterseniz) Soracağımı dün siz bana söylemiştiniz ama şimdi anladım ben. Şimdi 5000 tl net maaş alan birkişi 1. tamam problem yok ama 2. ay vergi dilimine giriyor. peki bunu nasıl yapabiliriz? bu konuda farklı bir düşünceniz. varmı?
Kolay gelsin.

Günaydın,
ilk size verdiğim linkteki dosya yıllık değerleri hesaplar. Bunu herkes için yapmak da mümkün biraz çalışma ile. Ancak siz gerçek zamanlı takip etmek isterseniz (yani oluşan gerçek matrahlarla) her ay tahakkuk sonuçları ile beraber vergi matrahlarını da saklamak zorundasınız. Gerçek uygulamalarda bu sonuçlar veritabanında saklanır ve tahakkuk yapılırken cari yılın geçmiş ayları sorgulanır. Saygılar.

:) sıkıştım :)

acaba vergi dilimi bölümü için ne yapabiliriz birşey yapma şansınız oldumu?
birde eğer izin verirseniz ben bunu tüm foruma sormak istiyorum fikriniz nedir bunda sizin emeğiniz var ne dersiniz?

Şüphesiz sorabilirsiniz, burası açık bir platform. Yaratıcı önerilerin çıkması için de bir fırsat. Benim görüşüme göre şudur;
Bu değerler aylık gerçekleşen değerler, yani gün sayıları değişken. Bu yüzden herkes için 12 aylık standart maliyet beklentimiz yok. Bu yüzden her ay çıkacak sonucu başka bir sayfaya kaydetmek, ya da başka bir sayfada vergi matrahını personel bazında her ay güncellemek. Siz tercih edin. Gerçek bordro veritabanlarında yıl ay personel bazında veriler saklanır.

peki bana sizin dediğiniz şekilde bir dosyayla yardım etmeniz mümkünmü. bu arada beni msn e eklemişsiniz teşekkür ederim :) fakat işyerimde mns gibi programları kullanamıyoruz. ancak akşamları evden görüşebilir tartışa biliriz teşekkür ederim :) cevabınızı bekliyorum

teşekkürler

peki bana bu şekilde bir dosya hazırlamanızı istesem bana yuh dermisiniz :)

yada kodları nereden bulabileceğimi söylemeniz bile yeterli olur .bunları teker teker hazırlamaya başladım ama zannedersem diğer raporlarla beraber yetiştiremicem. teşekkür ederim

Merhaba,
elinizde bu personellerin ocak'tan bu yana vergi matrahları var mı?

Bu personellerin,
sicil numaraları varmıdır? Eğer varsa tablonuzun en başına bunları ekleyiniz. Buna göre tabloyu düzenleyeyim. Ocak için puantaj ve netlerini yazın, buna uygun "m1" ve "n1" hücrelerine yıl, ay değerlerini yazın ve çalıştırın. Program başka bir sayfaya sonuçları kaydetsin. Sonra şubat için, sonra diğer aylar için yapın. Ve artık bir veritabanınız olur. En mantıklı çözüm bu gibi geldi bana.

sanırım vergi.rar dosyaysında istediğiniz bilgiler var deha farklı birşey isteyecekseniz onlarıda hemen çıkartabilirim

Merhaba,
dosyaları inceledim. Ocak=53, Şubat=54, Mart=99, Nisan=183 kişi gözüküyor. Bu personeller bana ilk gönderdiğiniz dosyadakinden farklı. Birde bu personellerin unique(benzersiz) sicil numaraları varsa ki bu çok önemli, buna göre dizayn edeceğim tabloyu.

Geri