• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel programı çalışması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar
Aşağıdaki programı Sn. Husgvarna’nın çok büyük yardımlarıyla (Link: http://www.excel.web.tr/f48/personel-caly-masy-t113516/sayfa2.html) yapmaya çalıştım. Aslında büyük oranda bitti ama bazı takıldığım ve çözemediğim konular var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
1- Ana menüde Bul, kaydet yada değiştir dediğimizde karşımıza “… ile başlayan” yada “içerir” mantığıyla arama yapmamızı isteyen bir userform açılıyor. Seçimimize göre ile başlayan yada içerir userformları açılıyor. Arama yaparken Türkçe karakterlere duyarlı arama yaptıramadım. Örneğin; veritabanında KADİR olarak birisini Kadir olarak aratırsam sonuç alamıyorum Kadİr olarak aratırsam sonuç alabiliyorum.
2- Çok kriterli arama yaptırabilirmiyiz? Şöyleki; … ile başlayan mantığıyla arama yaptırdığımızı varsayalım. Ad kısmına er, soyadı kısmına k, telefonu kısmına 3 yazdığımda adı er, soyadı k, telefonu 3 ile başlayanların kesişimini listelesin.
3- Programdaki SUZ sayfasını kaldırmak istiyorum ama sildiğimde program doğru çalışmıyor. Acaba kodları nasıl revize edebilirim?
4- Kaydet ve arama userformlarında kayıtlı kişi sayısını saydırıyorum. Ama yeni bir kişi eklediğimde veya silme yaptığımda kayıtlı kişi sayısı kendini otomatik olarak güncellemiyor. İllaki o userformdan çıkıp tekrar girmem gerekiyor. Girip çıkma yapmadan otomatik olarak kendini nasıl güncelleyebilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygı ve selam ile …

Ekli dosyalar

Merhabalar
Konum günceldir. Saygı ve selam ile ...

Sorularınıza vereceğim cevaplar aşağıdaki gibidir.

1- Karşılaştırmada kullandığınız Lcase fornksiyonunu kaldırın bu fonksiyon Türkçe karakterleri kabul etmez.

If LCase(bul) Like LCase(Me.Controls("TextBox" & a) & "*") Then

yerine

If bul Like Me.Controls("TextBox" & a) & "*" Then

2- Çok kriterli arama excel sayfalarında zor olan bir uygulamadır. En hızlı çözüm gelişmiş filtre yöntemini kodlarınız içinde kullanmanızdır.

3- Suz sayfasını kaldırabilirsiniz burada bir sorun yok. Sadece vt sayfasında yeni bir buton ekleyip bu butona userform1.show kodunu yazmalısınız.

4- Kayıtlı kişi sayısını her seferinde güncellemeniz gerekir. Bunu içinde her kaydet kodlarınız en altına son satır olarak aşağıdaki satırı ekleyin.

Label19 = [d4]

İlginiz için teşekkür ederim Levent Bey
Dediklerinizi uygulayıp en kısa zamanda geri dönüş yapacağım. Saygı ve selam ile ...

Merhabalar
İşlerin yoğunluğundan dosyalara ancak bakabildim.
Sn Levent Bey çok kriterli arama dışındaki dediklerinizi yapamadım.
Sn. Husgvarna
Sizin eklemiş olduğunuz dosya da içerir userformunda arama yapmıyor geri kalan ise istediğim gibi. Her ikinize de çok teşekkür ederim. ALLAH (C. C.) hepinizden razı olsun. Saygı ve selam ile ...

Merhabalar
İşlerin yoğunluğundan dosyalara ancak bakabildim.
Sn Levent Bey çok kriterli arama dışındaki dediklerinizi yapamadım.
Sn. Husgvarna
Sizin eklemiş olduğunuz dosya da içerir userformunda arama yapmıyor geri kalan ise istediğim gibi. Her ikinize de çok teşekkür ederim. ALLAH (C. C.) hepinizden razı olsun. Saygı ve selam ile ...

2- Çok kriterli arama yaptırabilirmiyiz? Şöyleki; … ile başlayan mantığıyla arama yaptırdığımızı varsayalım. Ad kısmına er, soyadı kısmına k, telefonu kısmına 3 yazdığımda adı er, soyadı k, telefonu 3 ile başlayanların kesişimini listelesin.
Merhaba.
"içerir" için istediğinizi belirtmediğinizden düzenleme olmamıştı; yukarıdaki değişen dosyayı inceleyin.

Geri