• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Personel çalışması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar
Ekteki dosya bir personel bilgileri programı çalışmasıdır. Bu programı hem işyerinde böyle bir ihtiyaç olduğundan hem de makro bilgimi arttırmak için yapmaya çalıştım. Ama belli bir yerden sonra gerçekten tıkandım. Yapamadığım konuların bazılarını aşağıda maddeler halinde yazdım. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Saygı ve selam ile …
1- Ana menüde Bul, kaydet yada değiştir dediğimizde karşımıza “… ile başlayan” yada “içerir” mantığıyla arama yapmamızı isteyen bir userform açılıyor. Seçimimize göre ile başlayan yada içerir userformları açılıyor. Buradaki listbox’a VT sayfasındaki verilerin gelmesini istiyorum (Ben sadece isimleri getirebildim).
2- Listboxtaki verilere tıklayınca image1 nesnesine; dosyanın bulunduğu klasör içindeki resimler sicil nosuna göre ekrana gelecek.
3- Listboxtaki isimlere tıklayınca veriler geliyor ama temizle butonuna bastıktan sonra aynı isme yine tıklayınca veriler ekrana gelmiyor.
4- Bul butonunun kodunu yazamadım. Şöyle ki; userformumuz “… ile başlayan” ise textboxlardan herhangi birine bir şey yazdığımızda alttaki listboxa yazdığımız karakterle başlayanlar listelenecek. Yok eğer userformumuz “içerir” ise içinde o karakteri barındıranlar listelenecek.
5- Değiştir butonunun kodunu yazamadım. Şöyle ki; Listboxtan seçimimizi yaptıktan sonra üstteki textboxlardan ilgili olanları değiştirdiğimde “Değiştir” butonuna tıklayınca veri değiştirilmiş olsun.
6- Keza sil butonuda aynı şekilde seçimimi yaptıktan sonra sil deyice veri silinsin.
7- Ana menüdeki Label 3 nesnesine günün tarih ve saatini yazdırıyorum ama o zamanda Excele hiçbir şey yazamıyorum Excel kilitleniyor. O yüzden kodların başına “ ‘ “ işareti koydum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yardım edebilir misniz?

Arkadaşlar yardım edebilir misniz?
Merhaba.
Eklediğiniz dosyaya göre: Dosyanızda 18 tane sütun var.
Formlarda "Listbox" yerine "Listview" nesnesi kullanmalısınız.
("Listview" Sütun başlıkları döngü kullanılmadan)
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
ListView1.View = lvwReport
ListView1.Gridlines = True
ListView1.FullRowSelect = True
ListView1.ListItems.Clear
ListView1.ColumnHeaders.Clear
With ListView1.ColumnHeaders
.Add , , "S.NO", 30
.Add , , "ADI", 55
.Add , , "SOYADI", 60
.Add , , "SİCİL NO", 70
.Add , , "ÜNVANI", 70
.Add , , "GÖREVİ", 70
.Add , , "ÇALIŞTIĞI BİRİM", 85
.Add , , "DOĞUM TARİHİ", 30
.Add , , "MEMLEKETİ", 50
.Add , , "MEZUN OL.OK.YIL", 75
.Add , , "MEDENİ DURUMU", 25
.Add , , "KAN GRUBU", 20
.Add , , "ÇOCUK SAYISI", 10
.Add , , "İŞE GİRİŞ TAR.", 60
.Add , , "İŞ TEL.(CEP)", 60
.Add , , "İŞ TEL.(DAHİLİ", 60
.Add , , "CEP TEL.", 60
.Add , , "EV TEL.(SİTE DAHLİ)", 60

End With
For s = 6 To Sheets("VT").Cells(65530, 1).End(xlUp).Row
ListView1.ListItems.Add , , Sheets("VT").Cells(s, 1).Text
y = ListView1.ListItems.Count
For a = 2 To 18
ListView1.ListItems(y).ListSubItems.Add , , Sheets("VT").Cells(s, a).Value
Next
Next
End Sub

Son düzenleme:
Sayın Husgvarna
İşler nedeniyle siteye giremiyordum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Hemen inceleyip size sonucu bildireceğim. Saygı ve selam ile ...

Merhabalar
Aşağıdaki hataları alıyorum. Acaba yardımcı olabilir misiniz? Saygı ve selam ile …

1- VBA sayfasında hiçbir değişiklik yapamıyorum, VBA sayfası kilitleniyor hiçbir yazı yazamıyorum. Sanırım sorun ana menüdeki tarih ve saat kodlarından kaynaklanıyor. Acaba başka bir çözüm yolu var mı?
2- VT sayfasındaki verilerden herhangi birini sildikten sonra yeni bir kayıt yaparsam yeni kaydı silinen yere kaydetmiyor. En alta kaydediyor. Acaba bu düzeltilebilir mi?
3- Liestwiev nesnesindeki sütun başlıklarını nasıl genişletebiliriz?
4- Bul işlemini sadece isme göre yapıyor. Diğer veriler içinde yapabilir mi? Ayrıca temizle dediğimizde Liestwievdeki tüm veriler tekrar ekrana gelebilir mi?
5- Doğum tarihi ve işe giriş tarihi kısmında ay ve günleri tek haneli girersek otomatik olarak bunun başına 0 ekleyebilir mi? (Örnek 3.3.1999 yazarsak bunu 03.03.1999 yazacak)
6- Exceli açmadan userform üzerinden yani kayıt yapıp çıktığımızda excele kayıt yapmıyor.
7- Excel ve userform açıkken çıkış işlemi yaptığımızda excelin menüleri kapanmıyor.

Ekli dosyalar

1-Kod sayfasında menü çubuğunda bulunan "Design Mode" butonunu tıklarsanız
kodları değiştirebilirsiniz.
2-Anladığım kadarıyla satırın boş kalması gerekiyor.
3-Kodlarda bulunan kırmızı bölümleri artırarak sütun başlıklarını genişletebilirsiniz.

Kod:
With ListView1.ColumnHeaders
.Add , , "S.NO", [COLOR="#ff0000"]30[/COLOR]
.Add , , "ADI", [COLOR="Red"]55[/COLOR]
.Add , , "SOYADI", [COLOR="#ff0000"]60[/COLOR]

Son düzenleme:
Sayın Husgvarna
ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Çalışmanızı inceledim. Birkaç ufak sorun dışında herşey çok güzel. Aşağıdaki problemler de halledilirse mükemmel bir çalışma olacak. Zahmet olmazsa inceleyebilir misiniz? Saygı ve selam ile ...
1- Bul işleminde; Liestwievdeki sütun başlıklarını da bulma işlemine dahil ediyor. Acaba bu düzeltilebilir mi? Yani İsmi İ harfi ile başlayanları ararken İsim sütun başlığını da ekrana getiriyor.
2- İş telefonu (Cep) ve Cep telefonu hanelerini doldururken başına 0 yazmadan yazdığımızda başına otomatik olarak 0 yazıp aralıklı hale getirebilir mi? Yani 1234567899 yazdığımızda bunu 0 123 456 78 99 yapabilir mi?
3- VT sayfasındaki verilerden herhangi birini sildikten sonra yeni bir kayıt yaparsam sıra nosu hanesini boş bırakıyor.
4- Veri girdiğimde küçük yazsam dahi Verilerin ilk harfini büyük yapabilir mi. Eğer verinin ilk harfi rakam ise rakamdan sonraki ilk harfi büyük yapabilir mi? 9 eylül -9 Eylül gibi
5- Eklediğim resimlerin bazıları image nesnesine göre küçük kalıyor. Acaba userforma bir buton koyup resmin durumuna göre “sığdır, büyült, ortala ve döşe” seçenekleri konulabilir mi?

Sayın Husgvarna
Çok ufak bir ayrıntı dışında herşey mükemmel. Sil işlemi yaptığımızda sıra nosu hanesini silmiyor. Sil işleminden sonra sıra nosunu silip diğer sıra nolarını da otomatikman yeni haline göre güncelleyebilir miyiz?
Sizden birşey isterken artık utanıyorum. ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin.Saygı ve selam ile ...

Sayın Husgvarna
Çok ufak bir ayrıntı dışında herşey mükemmel. Sil işlemi yaptığımızda sıra nosu hanesini silmiyor. Sil işleminden sonra sıra nosunu silip diğer sıra nolarını da otomatikman yeni haline göre güncelleyebilir miyiz?
Sizden birşey isterken artık utanıyorum. ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin.Saygı ve selam ile ...

Daha önce ki mesajdan o şekilde istediğinizi sanmıştım.
Aşağıdaki dosyaları indirip deneyin.
( Link yukarıdakiyle aynıdır )
http://www.dosya.tc/server13/MPhT2E/PersonelProgram_.zip.html

Son düzenleme:
Sayın Husgvarna
Tam istediğim gibi olmuş. Sadece aşağıdaki kodları nasıl revize etmem lazım. (Textbox'a yazılan tüm harfleri otomatik olarak büyük yazması için.)

ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin.Saygı ve selam ile ...

Private Sub TextBox2_Change()
If TextBox2.Text = "" Then Exit Sub
If Len(TextBox2.Text) = 1 Then GoTo a
If Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text) - 1, 1) = " " Then
a:
On Error Resume Next
b = Evaluate("=büyükharf(""" & Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text), 1) & """)")
b = Evaluate("=upper(""" & Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text), 1) & """)")
TextBox2 = Left(TextBox2, Len(TextBox2.Text) - 1) & b
End If
End Sub

Sayın Husgvarna
Tam istediğim gibi olmuş. Sadece aşağıdaki kodları nasıl revize etmem lazım. (Textbox'a yazılan tüm harfleri otomatik olarak büyük yazması için.)

ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin.Saygı ve selam ile ...

Private Sub TextBox2_Change()
If TextBox2.Text = "" Then Exit Sub
If Len(TextBox2.Text) = 1 Then GoTo a
If Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text) - 1, 1) = " " Then
a:
On Error Resume Next
b = Evaluate("=büyükharf(""" & Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text), 1) & """)")
b = Evaluate("=upper(""" & Mid(TextBox2, Len(TextBox2.Text), 1) & """)")
TextBox2 = Left(TextBox2, Len(TextBox2.Text) - 1) & b
End If
End Sub

Merhaba
Formda var:

Kod:
Private Sub TextBox[COLOR="Red"]1[/COLOR]_Change()
On Error Resume Next
TextBox[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR] = Evaluate("=büyükharf(""" & TextBox[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR] & """)")
TextBox[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR] = Evaluate("=upper(""" & TextBox[COLOR="#ff0000"]1[/COLOR] & """)")
End sub

Alakanız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim Sayın Husgvarna.
Hakkınızı helal edin. Saygı ve selam ile ...

merhaba
süz sayfasındaki programı aç butonu çalışmıyor.

Geri