• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

permütasyon

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
arkadaşlar merhaba sizden birşey rica edeceğim. acaba istediğim şey excel de yapılabilirmi ? makro da kod ile olur diye tahmin ediyorum istediğim şey 15 satır sayının sadece x , y , z den birisi gelecek şekilde bütün permütasyonları . örneğin

1- x x x x x x x x x x x x x x x
2- y y y y y y y y y y y y y y
3- z z z z z z z z z z z z z z z
4- x y x x x x x x x x x x x x x
5- x z z z y z x x x z z y x x x

toplamda 2730 farklı satır oluyor galiba ama işte onun nasıl yapılacağını bilmiyorum yardım edermisiinz ?

baktım ama benim istediğim şekilde olmuyor yada ben yapamadım ben xyz yazıyorum bana
xyz
xzy
yxz
yzx
zxy
zyx
şeklinde 3 haneli olarak sıralıyor bana 15 haneli olarak sıralaması lazım istediğim bu 2730 satır olması lazım toplam fakat bunda yazdıgım harf sayısından yüksek bi rakam giremiyorum sayı kısmına :S

xyz yazdım ve onun permutasyonunu verdi diyorsununuz, abcdef...... diye 15 tane harf yazın sonucu görün.

anlamadınız sadece xyz olabilicek veya abc en fazla 3 farklı harf olabilicek ama 15 haneli sıralayacak abc kullanarak yapayım örnek size

a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b
c-c-c-c-c-c-c-c-c-c-c-c-c-c-c
a-b-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
a-c-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
a-b-c-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
a-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b-b
a-b-c-b-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a
b-c-b-a-b-b-b-c-a-a-b-a-b-c-a

bu şekilde 15 tane olacak ama sadece 3 farklı harf olacak bütün oluşturulabilecek olan sütunları excelde istiyorum ben anlatabilmişimdir umarım

dostum, istediğin örnek eğer mantık olarak yanlışım yoksa
3^15 = 14,348,907 satır ediyor. :)

Geri