• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

periyodik muayene takip formu

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR-64
Merhaba arkadaşlar,

Ekli tabloda işyeri revirimizin periyodik muayene kayıtlarını tutmaktayız. Bu muayeneler her yıl dolduğunda tekrarlanmalı. Yapmak istediğim şu ki; işe giriş tarihinden itibaren 1. yıla kadar ve 1 yılı geçenlerin tespitini yapmak istiyorum. M4-P4 hücre aralığındaki değerlerden faylalanılarak BC4 hücresine 1 yılı dolduğunda "KONTROL" yazdırmak istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bu günün tarihi ile M-P hücreleri arasındaki herhangi bir tarihi kontrol etmeli. (en büyük hangisi ise)

M-P aralığındaki hücreler, kişinin her yıl için yapılan muayenelerini ifade etmektedir. bizim işimiz 4 yıllık olduğu için 4 sütun açtım.

Kısaca M-P hücre aralığındaki hücreler muayene tarihleridir. Her işe başlayan personel muayene olmalı ve de yılda 1 kez periyodik muayene yapılması zorunluluğu vardır.
Saygılar,

BC4 hücresine aşağıdaki formülü yazıp çoğaltır mısınız?

=EĞER(VE(M4="";N4="";O4="";P4="");"KONTROL";EĞER(($BC$2)-MAK(I4:P4)>=365;"KONTROL";""))

Örnek sayınızı çoğaltarak deneyiniz. Anlatmak istediğinizi anladığımı düşünüyorum ama olurda kaçırdığım bi yer olursa düzelteyim.

İyi Çalışmalar.

Günaydın,

M-N-O-P hücreleri boş ise koşulunu doğru veriyor. I sütununu hiç dikkate almamalıyız sadece bilgi içindir. Fakat G sütunu ile günün tarihi arasındaki gün sayısı farkı 365 ten fazla ise KONTROL yazmalı aşağıdaki şekilde düzelttiğim halde yazmıyor.

=EĞER(VE(M4="";N4="";O4="";P4="");"KONTROL";EĞER(( $BC$2)-MAK(G4:P4)>=365;"KONTROL";""))

Evet arada gizli hücreler olduğu için böyle bir sorun oluyor diye düşünüyorum. Çok dikkat etmemiştim ben. Sizin dediğiniz gibi G sütunundan başlatırsak sütünü yine bir çok gizli hücredeki değeride değerlendirmiş oluyoruz.

Ayrıca bahsettiğiniz G sütunu ile günün tarihi arasındaki fark 365 tan fazla olduğunda KOntrol yazdırmamız doğru olmaz. Çünkü eğer muayene olduysa işe giriş tarihi bize anlam ifade etmiyor olacak.

=EĞER(VE(M4="";N4="";O4="";P4="");"KONTROL";EĞER(( $BC$2)-MAK(M4:P4)>=365;"KONTROL";"")) olarak düzeltirseniz gizli hücrelerden dolayı hata oluşmasını engellemiş oluruz. Ben bi kaç örnek denedim. Sorun olmuyor. Sizde yine örneklerinizi çoğaltıp deneyiniz. Eğer hatalı yeni örneklerinizin olduğu dosyayı patlaşırsanız hatamı daha kolay anlarım.

İyi Çalışmalar.

Geri