• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Periyodik mail gönderme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nzmsmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
VBA
Merhaba Excelde belli bir adrese periyodik olarak her gün saat 09:00 da ve 14:00 de mail gönderebilmem için nasıl bir kod olması gerekir. Mailde ek veya çok detay olmayacak. sadece önemli olan dosya acık oldugu surece ben müdahale etmeden bunu hergün yinelemesi.

Outlook özelliklerinden baktım otulook bunu tek basına yapamıyor. hazırladığım bir maili hergün ben müdahale etmeden göndermesini istiyorum aslında son çarem bunu excelden komut gondererek olması yonunde. yardımlarınızı bekliorum

Öneri;

Mail gönderme kodlarınızı dosyanızın açılış olayına yazın.
Daha sonra Windows'un zamanlanmış görevler bölümünden dosyanızın açılış zaman tanımlamasını yapın.

Belirlediğiniz zamanlarda dosyanız otomatik açılacaktır. Açıldığında ise mail gönderme kodları devreye girecektir.

Böylece dolaylı yoldan istediğiniz sonuca ulaşmış olacaksınız.

Evet bu daha mantıklı, lakin dosyayı açtı ama makroyu otomatik çalıştırmadı kodda mı soru var

Sub Rectangle1_Click()

ActiveSheet.Range("A1:D5").Select

'ActiveSheet.Range("A1:D5").Select

ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True

With ActiveSheet.MailEnvelope

.Introduction = "deneme1" & Chr(13) & Chr(13) & " deneme2"

.Item.To = "asdd@gadd.com"

.Item.CC = " "

.Item.Subject = Date - 1 & " konu"

.Item.Send

End With

MsgBox "Mail gönderildi"
End Sub

Merhabalar;

Yaptığım araştırmalar sonucu sizden yardım alabileceğim kanısına vardım
benim istediğim linkte belirtilen dosyaya bir makro yerleştirmek
amacım g sutundaki tarih ile bu günün tarihi eşleştiğinde belirttiğim kişilere o satırdaki bilgileri otomatik mail atmasını sağlamak
kullanmadığım bir notbook mevcut bu dosyayı o bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum dosya devamlı açık kalacak ve her gün sabah 9 da tarama yapmasını sağlamalıyım
örneğin: sayın yetkili belirtilen ürünün fiyatı değişmiştir lütfen kontrol ediniz gibi
sitede yaptığım araştırmaları uygulayarak yapmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim
bundan dolayı siz değerli hocalarımdan yardım talep etmekteyim
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla.

https://drive.google.com/open?id=0B6...nEyYlBjY0RzVFE

Geri