• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

performans hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
arkadaşlar herkese hayırlı günler hayırlı işler diliyorum. benim sorum şu ; hazırlamış olduğum üretim raporu tablosunda kendim nacizane performans hesaplama yaptım ama çıkan değerler çok mantıklı gelmedi bana.birde siz bakarsanız çok mutlu olacağım.günde tek bir iş yapmadığından ister istemez performans hesaplama konusunda kafam karışıyor.şimdiden herkese tşkr ederim

iyi gün ler

Ekli dosyalar

Merhaba
R kolonundaki formülü kopyaparken L kolonundaki birleştirilmiş hücrelerden dolayı sorun çıkmış gördüğüm kadarı ile.

L7-L6 ve L5 de yazan 720 değerine tıklarsanız hücre adı olarak yukarıda L5 görürsünüz. yani formüle L6 yada L7 yazmanız durumunda hata vermesinin sebebi budur.

2 şekilde bu sorunu çözebilirsiniz (bunun haricinde bir yöntem varsa da ben bilmiyorum)

1- 720 değerini birleştirilmiş hücre yerine L5-L6 ve L7 ye tek tek girmek

yada

2-formülü L5 olarak değiştirmektir.

başka bir problem varmıydı bilemiyorum. gördüğüm ve anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yardımcı olaabilmişimdir.

İyi çalışmalar

yardımınız için şimdiden tşkr ederim ama o L5-L6-L7 DEKİ YAZAN 720 DK içinde 3 kalem iş yaptığını göstermek için belirtmiştim.zaten ne yapsam olmuyo mantıklı sayılar çıkmıyor.dediğinizi yapıp formülü yerine koydum yine olmuyo

Merhaba

Sanırım ben anlatamadım (ben de dediğinizi anlamamış da olabilirim)

Ekdeki dosyada sarı ile boyalı hücrelere dikkat ederseniz anladığım kadarı ile yapmaya çalıştırm.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

tekrar merhaba ve ilginiz için tşkrler.

şöyle başlayım cümleme çalışmış olduğum fabrikada tek bir makinanın tabloda açmış olduğum menüler ( performans,birim dk. vs.. ) ışığında genel bir analiz sunmaktı.benim bu menülerin altına koyduğum formüller tamamem bir yerden alıntıdır.aslında o menülerin altındaki benim hesaplamış olduğum formüllü yerleri tamamem silip yeni bir analiz hazırlamak yada sizinde tecrübenize dayanarak sizdende buna benzer yada daha yararlı ve güzel bir tablo-analiz formatı varsa onuda kullanabiliriz. illaki bu olcak diye bişey yok.zaten dediğim gibi altındaki formüller alıntıdır.sadece BİRİM SÜRE- YAPILAN ADET BİDE ÜRÜN LİSTESİ ZATEN ORDA YAZDIĞIM GİBİ.bu bilgiler ışığında sizinde mevcut elinizde varsa yada oluşturmak adına vaktiniz varsa bir şablon önermenizi yada burda paylaşmanızı rica ederim.

Merhaba

Bu konuda örnek bir şablon oluşturup içine gerekli başlıkları ve değerleri koyarsanız sanırım işinizi pivot tablo ile halledebiliriz. Tezgahların ayrı ayrı yazılmasına da gerek olmaz. Bütün tezgahları ve verilerini alt alta yazın başlık olarak da tezgah yazarsınız. Birkaç tezgah ve verisini içeren bir örnek gönderirseniz bir deneme yapabiliriz.

İyi çalışmalar

merhaba

sorunuza cevap olarak şöyle başlayabilirim
en başta şuan için tezgah anlamında tek tezgahta verilerim var.bunuda paylaşmış olduğun excelde kendim hazırladığı tablo.ama sizde örnek birden fazla tezgah olarak bir şablon varsa yada oluşturabilirseniz harika olur.size şuan gönderdiğim örnek şablonda bendeki verileri yazıyorum bu verilere dayanarak neleri bulabiliriz yada hangi verileri oluşturabiliriz yada daha fazlası olarak sizinde ekleyebileceğiniz ana başlık menüleri varsa desteğinizle onu bulmak lazım..şuan için size birim süre- yaptığı adet-benim verdiğim çalışma süresi-tezgah duruşları yeterli olacaktır sanırım.

ilginiz için şimdiden tşkr ederim

Merhaba
Ekdeki dosyada basitçe açıklamaya çalıştım.
Her tezgah için ayrı veri tutmanıza gerek yok. bütün tezgahları karışık bile yazsanız ekte de görebileceğiniz gibi pivot tablo ile tezgah bazında süzdürme yaptırıp istediğiniz verileri satırlara istediğiniz verileri sütünlara istemediğiniz verileri de hiç hesaba katmadan sürükle bırak şeklinde pivot tabloda rapor oluşturabilirsiniz.

Biraz incelerseniz nekadar kolay olduğunu göreceksiniz.

takıldığınız bir konu olursa tekrar sorabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

hocam harika olmuş bilginize sağlık. şuan incelem halindeyim.gerçkten çok güzel bir kaynak olacak benim için.ilk gözüme çarpanı şimdiden söyleyim ozaman bu pivot tabloda açılan sheetler için verileri sayfa 1 kısmında güncellicez değilmi.bide sheetler konusunda biraz açıklama yaparsanız daha çok mutlu olacam.bende o sırada inceleyim hazırlamış olduğunuz formu.gerçekten çok tşkrler hocam:)

hocam elimde bu performansla ilgili bir tablo var ama kullanmakta bazı sıkıntılar var.isterseniz onuda burda paylaşayım.vaktiniz olursa inceleme fırsatı bulun bence belki işinize yarayabilir.bu sitede bu formla ilgili sıkıntımı paylaşmıştım ama net cevap alamadım kimseden.aslında oda olsa gerçekten süper olurdu ama şimdilik ben sizin gönderdiğiniz pivot tabloya vakit ayıracağım.

Ekli dosyalar

Merhaba

sadece bir sayfayı veri tabanı olarak kullanırsanız bu veri tabanından da verileri aylık olarak çekersiniz. size gönderdiğim örnekte sadece tezgah bazında süzme yapmıştım PIVOT a ay bazında da süzme eklerseniz işiniz kolaylaşacaktır. Pivot un kolay tarafı gerekmeyen verileri anında listeden çıkartıp sadece istediğiniz verileri raporlayabilmenizdir. Bunu yaparkende formatla uğraşma derdiniz olmaz. İncelediğinizde kullanımınında nekadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

İyi çalışmalar

Geri