• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

PDF olarak Mail gönderme

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

ekteki gibi bir excel dosyam var buna bir buton ekleyip bastığımızda Outlook üzerinden istediğim adrese PDF olarak mail atsın istiyorum. Daha öncesinde başka bir dosyam vardı ancak gerekli alanlarını değiştirdiğim halde yapamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

ofis 2010'da
dosya - kaydet ve gönder - PDF olarak gönder
şeklinde bir seçenek var.

2007'de de olması lazım. uzun zamandır kullanmadığım için hatırlayamadım. ofis düğmesinin altında bir arama yapmak lazım.

Yardım Lütfen

Merhaba,

iki arkadaşın sundukları mevcut olanlar, bu işlemin makro bağlantılı bir butonla olmasını istiyorum nasıl yapabilirim.

Merhaba,

iki arkadaşın sundukları mevcut olanlar, bu işlemin makro bağlantılı bir butonla olmasını istiyorum nasıl yapabilirim.

PDF yapıcı programlardan birini kurarsan, mesala "Nitro PDF Pro", bu tip programlar kurulurken exel dosyasının menü çubuğuna bir seçenek yerleştiriyor, bu seçenekte "create pdf and Email" butonu oluşuyor.Excel dosyanız açıkken tıklayarak pdf e çevirip otomatik olarak outlook açılacak ve pdf e çevrilmiş dosyanız eklenecek, adresi yazıp gönderebilirsiniz. Ben bunu daha önce kullanmıştım ama şu anda kurulu değil, hatırladıklarımı yazdım

Teşekkür ederim deneyeceğim bu seçeneği. Bendeki makro aşağıdaki gibi ancak galiba bir yerde hata yapıyorum.

Sub Button1_Click()
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
"C:\Users\burakt\Desktop\Onemli Dosyalar\Ipekyol Magaza Sayım Windows", Quality _
:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=True
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
Dim objOutlook As Object
Dim objMail As Object
Dim i As Long, NoA As Long

Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")

Set objMail = objOutlook.CreateItem(0)
With objMail
.To = Sheets("Sheet1").Range("I33")
.CC = "cigdeme@ipekyol.com.tr"
.Subject = "Adres Bazlı Sayım Raporu"
.Body = "Sayın yetkili, Mağazanızda yapılan sayım neticesinde ekli dosyadaki sayımı kontrol etmenizi rica ederiz...."
.Attachments.Add ":\Users\burakt\Desktop\Onemli Dosyalar\Ipekyol Magaza Sayım Windows.PDF"
.Save
.Display
End With
'***
Set objMail = Nothing

Set objOutlook = Nothing
'***
Range("G3").Select
End Sub

Teşekkür ederim deneyeceğim bu seçeneği. Bendeki makro aşağıdaki gibi ancak galiba bir yerde hata yapıyorum.

Sub Button1_Click()
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
"C:\Users\burakt\Desktop\Onemli Dosyalar\Ipekyol Magaza Sayım Windows", Quality _
:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=True
With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With
Dim objOutlook As Object
Dim objMail As Object
Dim i As Long, NoA As Long

Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")

Set objMail = objOutlook.CreateItem(0)
With objMail
.To = Sheets("Sheet1").Range("I33")
.CC = "cigdeme@ipekyol.com.tr"
.Subject = "Adres Bazlı Sayım Raporu"
.Body = "Sayın yetkili, Mağazanızda yapılan sayım neticesinde ekli dosyadaki sayımı kontrol etmenizi rica ederiz...."
.Attachments.Add ":\Users\burakt\Desktop\Onemli Dosyalar\Ipekyol Magaza Sayım Windows.PDF"
.Save
.Display
End With
'***
Set objMail = Nothing

Set objOutlook = Nothing
'***
Range("G3").Select
End Sub

çok araştırdım ama sonuç yok gmail ile mail göndermek hayal.

Geri