- Excel Vers. ve Dili
- excel 2010 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 27.05.2019
merhaba forum üyeleri,
Yaptığım exceli pdf olarak kaydetmek istiyorum. dosyamda yapılan işlemin kime ait olduğu ve hangi firmaya ait olduğu belirlenmiş ve pdf olarak tarihte koyarak kaydetme işini yapabiliyorum. kaydetme işini başardım. var olan excel dosyasınıı masaüstündeki eğitim dosyası içindeki hakan dosyasının içindeki x firmasının dosyasının içine pdf+tarih olarak kaydediyor. ancak yine masaüstündeki eğitim dosyası içindeki hakan dosyasının içindeki x firmasının dosyasının içine pdf+tarih olarak kaydet dediğimde hata veriyor. tarih güne göre değişiyor ama bazen aynı güne ait pdfler oluyor. ancak tarih aynı da olsa farklı da olsa dosya isimleri aynı olduğu için sanırım hata alıyorum. benim beceremediğim şu, tüm dosyalar aynı olsa da (masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\) pdf e +1 yazıp kaydetsin istiyorum.
masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\pdf
masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\pdf1
masaüstü\eğitim\hüseyin\xfirması\pdf
masaüstü\eğitim\hüseyin\xfirması\pdf1 gibi olsun istiyorum. şimdiden teşekkürler. umarım anlatabilmişimdir.
denediğim kod şu: (kayıt yapıyor ama aynı isimde dosyalar olunca hata veriyor)
Sub Düğme382_Tıklat()
Dim bas As Range
Dim bit As Range
Dim ilk As Integer
Dim son As Integer
Dim a As Integer
Dim say As Integer
say = 0
For i = 1 To 1
say = say + 1
If say = 1 Then
yer = Range("a1:j35").Select
End If
Set nesne = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
masaustuyolu = CreateObject("Wscript.Shell").SpecialFolders("Desktop")
isim = Range("a38")
klasoradi = Range("c6")
dosyaadi = " eğitim katılım formları" & " " & Format(Date, "dd.mm.yyyy")
klasorara = nesne.FolderExists(masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim)
If klasorara = False Then nesne.CreateFolder masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim
nesne.CreateFolder masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim & "\" & klasoradi
Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim & "\" & klasoradi & "\" & dosyaadi & "", Quality:=xlQualityStandard, _
IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
Next
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "a1:j35"
ActiveSheet.PageSetup.Zoom = 100
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "PDF Alma İslemi Tamamlandı." & vbCrLf & say & " Eğitim Katılım Formu İSG Uzmanının Doyasına Kaydedildi", vbInformation, "KAYIT"
End Sub
Yaptığım exceli pdf olarak kaydetmek istiyorum. dosyamda yapılan işlemin kime ait olduğu ve hangi firmaya ait olduğu belirlenmiş ve pdf olarak tarihte koyarak kaydetme işini yapabiliyorum. kaydetme işini başardım. var olan excel dosyasınıı masaüstündeki eğitim dosyası içindeki hakan dosyasının içindeki x firmasının dosyasının içine pdf+tarih olarak kaydediyor. ancak yine masaüstündeki eğitim dosyası içindeki hakan dosyasının içindeki x firmasının dosyasının içine pdf+tarih olarak kaydet dediğimde hata veriyor. tarih güne göre değişiyor ama bazen aynı güne ait pdfler oluyor. ancak tarih aynı da olsa farklı da olsa dosya isimleri aynı olduğu için sanırım hata alıyorum. benim beceremediğim şu, tüm dosyalar aynı olsa da (masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\) pdf e +1 yazıp kaydetsin istiyorum.
masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\pdf
masaüstü\eğitim\hakan\xfirması\pdf1
masaüstü\eğitim\hüseyin\xfirması\pdf
masaüstü\eğitim\hüseyin\xfirması\pdf1 gibi olsun istiyorum. şimdiden teşekkürler. umarım anlatabilmişimdir.
denediğim kod şu: (kayıt yapıyor ama aynı isimde dosyalar olunca hata veriyor)
Sub Düğme382_Tıklat()
Dim bas As Range
Dim bit As Range
Dim ilk As Integer
Dim son As Integer
Dim a As Integer
Dim say As Integer
say = 0
For i = 1 To 1
say = say + 1
If say = 1 Then
yer = Range("a1:j35").Select
End If
Set nesne = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
masaustuyolu = CreateObject("Wscript.Shell").SpecialFolders("Desktop")
isim = Range("a38")
klasoradi = Range("c6")
dosyaadi = " eğitim katılım formları" & " " & Format(Date, "dd.mm.yyyy")
klasorara = nesne.FolderExists(masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim)
If klasorara = False Then nesne.CreateFolder masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim
nesne.CreateFolder masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim & "\" & klasoradi
Selection.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
masaustuyolu & "\eğitim katılım formları\" & isim & "\" & klasoradi & "\" & dosyaadi & "", Quality:=xlQualityStandard, _
IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
Next
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "a1:j35"
ActiveSheet.PageSetup.Zoom = 100
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "PDF Alma İslemi Tamamlandı." & vbCrLf & say & " Eğitim Katılım Formu İSG Uzmanının Doyasına Kaydedildi", vbInformation, "KAYIT"
End Sub