Pdf Dosya Adını Değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2022
Merhaba benim de bir sorum olacaktı izninizle
Forumda başlık açtım ama ilgilenen olmadı.
Tek pdf dosyasında 50 adet pdf sayfası var.
Her sayfa farklı bir müşteriye ait.
Örneğin 50 adet müşterinin Şubat-2018 Bs formunu tek dosya pdf yaptım.
Benim sorum bu birleşik pfd dosyasını internette pdf ayrıştırıcı kullanarak ayrı ayrı sayfalara ayırıyorum ama her sayfaya
page-1
page-2
page-3
...vb
dosya adı veriyor benim istediğim sayfada yer alan firmanın ünvanını sayfa adı yapması.
Örneğin örnek dosya ÖRNEK TEKSTİL LTD.ŞTİ.'ye ait bu ÖRNEK TEKSTİL LTD.ŞTİ. ismini pdf sayfasının adı olarak kaydetmesini istiyorum.
Saygılar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
PDF olarak kayıt ederken müdahale etmeniz daha yerinde olur. PDF olarak nasıl kayıt ediyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe
12-02-2022
Sayın Korhan Bey Muhasebe programından aylık b formunu tek pdf dosyasında her sayfada bir müşteriye ait b formu var.Ben bunları ayristirdiktan sonra her bir sayfa ayrı pdf dosyası oluyor.
Ama dosya adlarını page 1 page 2 olarak kaydediyor
Bende page 1 sayfasının adını hangi müşteriye aitse onun adını kopyalayıp pdf sayfasını kaydediyorum.
Bu şekilde kopyala yapıştır çok zaman alıyor.
Ben bu konuda yardım istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Sayın Korhan Bey Muhasebe programından aylık b formunu tek pdf dosyasında her sayfada bir müşteriye ait b formu var.Ben bunları ayristirdiktan sonra her bir sayfa ayrı pdf dosyası oluyor.
Ama dosya adlarını page 1 page 2 olarak kaydediyor
Bende page 1 sayfasının adını hangi müşteriye aitse onun adını kopyalayıp pdf sayfasını kaydediyorum.
Bu şekilde kopyala yapıştır çok zaman alıyor.
Ben bu konuda yardım istiyorum
tam bu duruma benzer ben de bir çalışma içerisindeyim. Sorununuza bir çözüm bulabildiyseniz paylaşabilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
tam bu duruma benzer ben de bir çalışma içerisindeyim. Sorununuza bir çözüm bulabildiyseniz paylaşabilir misiniz?
Elinizde değişmesi gereken isimlerin toplu bir listesi varsa
Örn.
page 1 => Deneme 1
page 2 => Deneme 2
page 3 => Deneme 3
page 4 => Deneme 4

Ant Renamer (Ücretsiz) ile toplu değişiklik yapabilirsiniz.
Files seçip boş alana dosyalarınızı sürükleyip bırakın.
Page 1, Page 2, Page 3..... gibi doğru sıralandığını kontrol edin.

Action / Take names from listi seçip ilgili alan excel yada başka yerden kopyaladığınız listeyi yapıştırın.
Append orginal.... seçeneğini aktif edin.
Go ya bastığınızda Files alanındaki sıraya göre dosyalarınız listeye göre isimlendirilecektir. :)

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Elinizde değişmesi gereken isimlerin toplu bir listesi varsa
Örn.
page 1 => Deneme 1
page 2 => Deneme 2
page 3 => Deneme 3
page 4 => Deneme 4

Ant Renamer (Ücretsiz) ile toplu değişiklik yapabilirsiniz.
Files seçip boş alana dosyalarınızı sürükleyip bırakın.
Page 1, Page 2, Page 3..... gibi doğru sıralandığını kontrol edin.

Action / Take names from listi seçip ilgili alan excel yada başka yerden kopyaladığınız listeyi yapıştırın.
Append orginal.... seçeneğini aktif edin.
Go ya bastığınızda Files alanındaki sıraya göre dosyalarınız listeye göre isimlendirilecektir. :)

paylaşımınız için çok teşekkürler ancak sizin örnekte page1, page2 olarak belirttiğiniz dosyalarım birer pdf dosyası ve o dosyalara o pdf içerisinde yazan bir metni dosya ismi olarak vermek istiyorum. Her dosyanın içerisinde farklı isim yazdığından tek tek dosyaların içerisine girip, kişinin ismini görüp o ismi kopyalayıp dosya adını değiştir diyerek yapıştırıyor ve yeniden adlandırıyorum. Bunu otomatik yapabilen bir kod vs. arıyorum.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyaların yeni isimlerini içeren bir excel listeniz var mı?

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Hangi dosyanın isminin hangi isimle değişeceği şeklinde bir liste di mi?
Yoksa pdf içinde kelime aratmak lazım.

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Hangi dosyanın isminin hangi isimle değişeceği şeklinde bir liste di mi?
Yoksa pdf içinde kelime aratmak lazım.
Maalesef isimlendirilecek pdf dosyalarının kime ait olduğunu dosyayı açmadan bilemiyorum. Durumu özetleyeyim; 50 öğrencimin sınav sonuç karneleri 50 sayfalık bir pdf dosyası şeklinde bana gönderiliyor. Ben bu 50 sayfayı pdf bölme programı ile 50 ayrı pdf dosyasına ayırıyorum. Her pdf nin içinde adı-soyadı kısmı var ve o karnenin hangi öğrenciye ait olduğu görülüyor. Ben o adı-soyadı kısmında yazan bilgileri otomatik olarak kopyalayıp o pdf dosyasına isim olarak verilmesini istiyorum. Çünkü öğrenci adı soyadı olarak isimlendirilen dosyayı whatsapptan veli ve o öğrenciye gönderiyorum. İsimlendirmeyi otomatik yapacak hatta whatsapptan da o isimlendirilmiş pdfleri 50 ayrı öğrenci ve veli numaralarına otomatik gönderebilecek bir kod vs. varsa ücreti ile destek almak isterim.