• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Pazarlama-Satış raporları, Kasa defteri

Sayın kaylan,

Ekli dosyayı inceleyiniz. 1 ve 3. sorularınızın cevabı verilmiştir. 2. sorunuz için Userform2'nin kaydet butonu altına bir açıklama yazdım.

Hocam sağolun, malum aysonu yetiştirmeye çalıştığım işlerden açıp bakamadım daha. Peşinen teşekkür ederim, sağolun.

excel.web.tr varken;

Şaban hocam,
İlginiz ve desteğiniz sayesinde bu işi bitireceğim.Ben kesinlikle motive olmuş durumdayım.Tek sıkıntım zaman,ama bu şekilde gidersem eminim ortaya tam da istediğim şey çıkacak. İstediğim şeyleri kodların arasında sizin yazdıklarınızın hemen altına ekledim. Sizi online olarak görünce biraz acele ettim ama umarım yeterince aydınlatıcıdır. Gerekirse yeni baştan daha detaylıda yazabilirim. Aslında yapmak istediğim şeyin tamamı bir bütün halinde ayrıntılarıyla kafamda ancak tamamını ortaya koyunca yanlış anlaşıldım. O yüzden bu şekilde parça parça gidiyorum hem böyle olunca gelen bilgiyi hazmedebiliyorum.
Yardımlarınız, uyarılarınız, desteğiniz ve emeğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Şaban Sertkaya hocam,
Forumdasınız ama sanırım çok meşgulsünüz. Bu arada userform1 deki önerdiğiniz kodları daha yeni gördüm. Onları eski kodların yerine koydum. Her kodun başına açıklamsını eklemişsiniz Allah razı olsun. Öylesi çok kolay anlaşılır oluyor benim için ve kod yazım mantığınıda yavaş yavaş kapıyorum böylece. Vaktiniz olunca benim dosyaya da bakarsanız sevinirim hocam.

İyi şeyler öğreniyorum

Şaban Sertkaya hocamızdan aldığım destekten sonra işi biraz daha geliştirdim. Araya hastalık girmese belki bitirecektim :)Neyse geç olsun güç olmasın değil mi ?

Başta Şaban hocam olmak üzere ustalarımız geldiğim son durumu hem inceleyip hem de sorularıma bakarlarsa sevinirim.
Şimdiden emek ve desteklerinize teşekkür ederim.

*Umarım, sen bununla ne yapamaya çalıştın ki şeklinde soru yönelten arkadaşımızda izliyordur :)

Bir sorun mu var acaba ?

Ben Şaban hocam diye adres gösterince diğer üstadlarımız bakma ihtiyacı duymadılar sanırım. Şaban Sertkaya hocamızında vakti olmadı belki bakmaya. :)
İşimin acele olmasından değil daha çok yaptığım şeyi ve geldiğim aşamayı değerlendirmenizi istiyorum. Soruların cevabı nasıl olsa bulunuyor.

Beğenmediniz sanırım !

Şaban Sertkaya hocam, yaptıklarımı mı beğenmediniz vakitmi olmadı ? :dusun:

Sayın kaylan,

Kusura bakmayın. Bir müddettir şehir dışında olmamdan dolayı ve açmış olduğunuz konuyu da farketmememden dolayı sizinle ilgilenemedik.

Dosyanızı birazdan inceliyorum.

Ben sadece hatırlatmak istedim zaten hocam

Yazdıklarımı lütfen serzeniş olarak algılamayın hocam. Yalnız biraz heyecanlıyım galiba. Yani yaptıklarımın nereleri beğenilmeyecek diye de kaygılanıyorum sanırım :) Ben beklerim hocam, ne zaman müsait olursanız o zaman bakarsınız. Saygılar.

Ferhat bey,
Hazır buralardayken benim derdime de bir çare bulurmusunuz ?

Hocam ben azimle devam ediyorum

Sn kaylan

Kapsamı geniş görünen böyle bir uygulamayı tasarlamaya çalışmak sizde inanılmaz bir bilgi birikimine neden olacaktır. En iyi öğrenme yolu uğraşıp emek vermektir. Her tıkandığınız noktada araştırma yapma gereği duyacak ve bilgi dağarcığınızı dahada genişleteceksiniz. Bu sebeple sizi tebrik etmek istiyorum. Bence öğrenmedeki en önemli aşama bir amacın olmasıdır. Siz bu işe girişerek en önemli aşamayı geçmiş durumdasınız.

Size en önemli tavsiyem, başlangıç olarak en basit kodlama metodlarını kullanın. Çözmekte güçlük çekeceğiniz karmaşık kodlamalara kesinlikle girmeyin. Basamakları birer birer çıkın.

Teknik olarak bir kaç küçük önerim olacak, öncelikle userformu çok büyük tasarlamışsınız, benim 17" ekranıma sığmadı. Bu tip durumlarda arayüzü tek sayfada toplayacağınıza multipage gibi nesneler kullanarak veri girişini sayfalara dağıtmanızı öneririm.

Not: Bu arada iyi niyetli olmayan abuk subuk mesajlarıda hiç bir zaman dikkate almayın.

Sayın Levent Menteşoğlu,
Belli bir noktaya kadar geldim. Sizde bir incelermisiniz yaptıklarımı ? Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda userformun boyutunu küçülttüm multipage yaptım. Veri giriş işlemlerini tamamladıktan sonra multipagein 3. sayfasınada raporlama bölümünü koyacağım.Dediğiniz gibi çok şey öğreniyorum. Ama destekleriniz gerçekten çok çok önemli.

Dosyayı eklemeyi unutmuşum

Dosyayı eklemiştim önceden ama onun üzerine 4-5 mesaj daha yazınca görülmeyebilir. Tekrar ekledim.

Sayın kaylan,

Dosyanızı kaba taslak inceledim. Kod bölümüne yazdığınız açıklamalar bana çok karmaşık geldi. Konuyu bu şekilde değil de, yapmak istediklerinizi tek tek sorarak yazın. Bizlerde sorunuzun çözümünü (kodlarını) yazmaya ve yazılan kodları açıklamaya çalışalım.

Özür dilerim

Şaban bey,
Çok özür dilerim. Bir önceki aşamada ki sorular kodların arasında kalmış. Ben soruları excel dosyasının içinde sorular diye bir sayfa açıp oraya yazdım. Kusura bakmayın. Ayrıca konu başlığımı değiştirdiğiniz içinde teşekkür ederim. Gerçekten çok saçma olmuştu benim yazdığım başlık.
Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.:dua2:

Sanırım benden kaynaklanan ama farkında olmadığım bir sorun var ?

Lütfen sorularınızı dosya içinde değil aşağıdaki formatta sorunuz..Sorulardaki değerler örneksel değer olsun.
UserFormlardaki x nesneleri takip edip bulmak onların kayıt yerlerini takip edip istediğinize cevap vermek çok zahmetli..
Örnek soru formatı şöyle olmalı..

Örnek:UserForm üzerinde bulunan TextBoxa değer girildiğinde aynı kayıt var ise mesaj vermeli.Mesaj şekli x şeklinde y şeklinde sorulmalı..
Sorularınız ve Cevaplarınız bazılarına bakabildim..Diğerlerine zamanım yok..
Kolay gelsin.

Sorularınız:
Sorunuz1-
USERFORM2 DE TEXTBOX12 DEN TEKTBOX 13 ENTER TUŞUYLA GEÇİYOR AMA
13 TEN 14 E DEĞİLDE KAYDET (COMMAND BUTTON1)BUTONUNA GİDİYOR.
BİRSONRAKİ AŞAMA İÇİN ENTER A BASTIĞINDA GİDECEĞİ BUTONU NASIL BELİRLERİM ?
Cevap1-
TextBox13 ve diğerlerinin Nesne Özelliklerinde TabIndex değeri 26 ise bir sonraki nesnenin TabIndex değerini 27 yapın..Bu sıralama böyle istediğiniz gibi dolaştırın..

Sorunuz2-
TARİH ALANINA BİLGİ GİRERKEN TARİH FORMATINI AYARLAYIP SADECE RAKAMLARI
BOŞLUK YADA NOKTA KOYMADAN GİRMESİNİ İSTİYORUM. ÖRNEĞİN GG.AA.YY GİRSİN
İSTİYORUM AMA BUNUN İÇİN O ALANI NASIL FORMATLAYACAĞIMI BİLEMEDİM.
Cevap2-
Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "dd""/""mm""/""yyyy")
End Sub

Sorunuz3-
YİNE USERFORM 2 DE AÇIKHESAP VE KREDİ KARTI SAYFASINDA (PAGE2) MÜŞTERİ ID
BİLGİSİNİ GİRİNCE EĞER KAYITLI MÜŞTERİ İSE ADI KISMINA BİLGİ GELİYOR ANCAK
YENİ MÜŞTERİ İSE HATA MESAJI VERİYOR. BUNUN YERİNE "ARADIĞINIZ ID BULUNAMADI
YENİ MÜŞTERİ GİRİŞİ YAPMAK İSTİYORMUSUNUZ ?" SORUSU İLE BİRLİKTE EVET HAYIR BUTONLARI
GELSİN VE EVET DEDİĞİ ZAMAN YENİ GİRDİĞİ İSİMLE BİRLİKTE YAZDIĞI ID İLE YENİ MÜŞTERİYİ
KAYDETSİN İSTİYORUM.

Cevap3-
UserForm2'deki CommandButton5'e kayıt kodları öncesinde
Kod:
If Trim(ActiveCell.Value) = Trim(Me.TextBox25.Value) Then
If MsgBox(Me.TextBox25 & " ID Numaralı kayıt Vardır." & " Yeniden Kayıt Yapılsın mı?", vbYesNo, "Mükerrer Kayıt") = vbNo Then Exit Sub
End If
Bunu geliştirmeniz gerek..Ayrıca O sayfadaki mükerrer kayıt kontrolu için ya UserForm_Initialize kısmına
Sheets("PLS").Select olayını yaşatmaız gerek yada kod başına yazılması gerek..Yoksa Mükerrer kaydı,diğer kodların eriştiği herhangi bir sayfada arayacak ve kod çalışmayacak..

Sorunuz4-
USERFORM2 TEXTBOX 31-32-33 TE DE KAYDET BUTONU İLE TEKRAR TEXTBOX 31 E DÖNSÜN VE
YENİ GİRİŞ YAPILABİLSİN İSTİYORUM.ANCAK BURADAKİ HER GİRİŞTE YUKARIDAKİ PLASİYERİN ADI VE
YİNE FORMUN BAŞINDAKİ TARİHLE KAYDEDİLMELİ.
Cevap4-
CommandButton6_Click'deki kodların kaydet kısmından sonra
Kod:
TextBox31.SetFocus

Textlere girilen değerleri sildirmeden yeniden kayıt ettrin..

Sorunuz5-
BİRDE HER İŞLEMDE KAYDET BUTONU İLE ARKADAN İŞLEMİN KAYDEDİLDİĞİ SAYFA AÇILIYOR. BEN
BU SİSTEM ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA KLASİK EXCEL SAYFASINI SADECE İSTEĞE BAĞLI OLARAK
BİR BUTONLA AÇMAK İSTİYORUM. YANİ MÜMKÜN OLURSA ARKADA GÖRÜNMEMESİNİ İSTİYORUM.
MULTIPAGE İN 3. SAYFASINDAKİ RAPORLARI LİSTBOX LA ALIP ÇIKARTACAĞIM SADECE GEREKLİ
GÖRDÜĞÜM DURUMLARDA KOYDUĞUM BUTONLA AÇIP İSTEDİĞİM İŞLEMİ YAPACAĞIM.

Cevap5-
Forumda arama yapın
Kod:
Sub Auto_Open()
Application.Visible = False
UserForm1.Show
End Sub
Kod:
Sub Auto_close()
Unload Me
Application.Visible = True
End Sub
Şeklinde bir çalışma geliştirin..

Son düzenleme:
Sayın htsumer, teşekkür ederim ilgi ve yardımınıza. Malum aysonu olunca bazı şeylerin yoğunluğu birde ramazan başlangıcı olması tüm programım altüst oldu. Sizin mesajınızı gördüm ama uygulama fırsatım şimdi oldu. Geliştirmem için bana bıraktığınız kısımlardaki kodları eklemedim onları önce öğrenip sonra ekleyecem.
Teşekkürler tekrar.

Ramazanınız mübarek olsun.

Tekrar merhaba,
Ekteki dosyada "ANA" adlı sayfada bir buton var, işlemlere buradan başlıyorum.
ANA sayfasının yanında da "SORULAR" sayfası var. Yapmak istediklerimi de sorular sayfasına yazdım. Aşama aşama buraya kadar geldik, bu arada umduğumdan daha fazla şey öğrendim. Bir sonraki projem için sanırım bu kadar fazla destek istemeyeceğim. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Yardım

Hocalarım, lütfen benim işe de bir el atın, yolun yarısında kaldım.:dua2:

Yardım bekliyorum.

Hiç beklenmedik şekilde belli bir noktaya kadar geldim ve yine hiç beklenmedik bir şekilde takıldım kaldım. "htsumer" hocamızın verdiği ipuçlarını uygulayayım derken 30 kopya dosya daha yapmışım ama iyice birbirine girdi. Üstadlarımız bir el verirseniz çok sevinirim.

Geri