Parola şifre kaldırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-06-2024
Sayın İlgili kardeşlerim hepinizi saygılarımla selamlarım.

Başka birinden gelen Excel dosyasına şifre yada parola koymuş. Paraloyı biliyor ve giriyorum. Ancak her açtığımda sorması hatta başkasına mail attığımda da soruyor olması sıkıntı veriyor. Bu parolayı kaldırmak istedim klasik yöntemlerle kaldıramadım. Nebileyim Dosyadan - sayfa korudan yada Gözden geçir sayfa korulardan yapamadım.
Yardımcı olursanız minnettarım.
Offfice 2016 kullanıyorum.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe (64 Bit)
29.01.2019
Merhaba,

Dosya şifresini kaldırmak istiyorsanız, dosyanızı farklı kaydet yapmak, yaparken de kaydet butonu solundaki araçlar sekmesinde ki genel seçenekler içerisinden parolayı silerek yapabilirsiniz sanırım.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2016 kullandığınızı belirmişsiniz ama ben kendi kullandığım 2007'ye göre anlatayım; aynı değilse de benzer şekilde yapılır.
  • Sol üstteki Office simgesine tıklıyoruz.
  • Hazırlayı seçiyoruz.
  • Oradan Belgeyi şifrele diyoruz.
  • Açılan şifreleme penceresinden şifreyi silip dosyayı kaydediyoruz.

Not: Doğru şekilde yardım alabilmek için site profilinizi düzenleyerek kullandığınız office sürümünü kaydediniz...

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
25-06-2024
Sayın mucit77 ve işteobenim öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Office 2016 da bir türlü yapamıyorum. Eğer yardımcı olursanız yada olacak kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yüksel Düven

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Parola şifrelemesini kaldır: Dosyadan parola şifrelemesini kaldırmak için, çalışma kitabını açın ve Parola kutusuna parolayı girin. Sonra da Dosya > Bilgi > Çalışma Kitabını Koru > Parola ile Şifrele'ye tıklayın. Parola kutusunun içeriğini silin, Tamam'a tıklayın ve dosyayı yeniden kaydedin.

Sayfadan parola korumasını kaldır: Sayfadan parola korumasını kaldırmak için, Dosya > Geçerli Sayfayı Koru'ya tıklayın ve Sayfa Korumasını Kaldır iletişim kutusunda parolayı yazın.

Çalışma kitabı yapısından parola korumasını kaldır: Çalışma kitabı yapısından parola korumasını kaldırmak için, Dosya > Çalışma Kitabı Yapısını Koru'ya tıklayın ve Çalışma Kitabı Korumasını Kaldır iletişim kutusunda parolayı yazın.

Kısıtlanmış erişimi kaldır veya değiştir: Kısıtlanmış erişimi kaldırmak veya değiştirmek için, dosyayı açın ve belgenin en üstündeki sarı çubukta İzni Değiştir'e tıklayın.

Dijital imzayı kaldır: Dijital imzayı kaldırmak için dosyayı açın, imza satırına sağ tıklayın ve İmzayı Kaldır'a tıklayın. İsterseniz, İmzalar bölmesinde imzanın yanındaki oka tıklayın ve sonra da İmzayı Kaldır'a tıklayın.
Yardımı olabilir.